Radeony + Matrox TripleHead2Go (nebo Kegetys SoftTH)
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Mesuge
- Nováček

-
Radeony + Matrox TripleHead2Go (nebo Kegetys SoftTH)
Nevite jake rozliseni muze ta nova generace ATI HD 2x00 adresovat?
Chtel jsem poridit Matrox TripleH2GO, tedy hrani na 3monitory, ale na ATI to funguje jen do cca 2400x600 (3x 800 x 600), kdezto na vsech Nvidiich to funguje do 3800x. V ciste softwarovem rezimu pres SoftTH a na 8x rade Nvidia klidne fullHD tedy 5760x1200 (3x 1920x1200)..
U ATI to byl podle Matroxu jednak hw a jednak zavazny sw(driver) problem, pac na Macu jsou ATI schopne tech 3800x dat uz nejaky cas ale na PC ne..
--
Takze pry vsechny karty co podporuji DX10(.1) musi podporovat 8096 × 8096 rozliseni, takze snad by ty ATI mohli chodit. Sakrys to tu neni nikdo z touhle kartou ATI HD 2x00 co to muze pls. vyzkouset? Staci stahnout free utilitku SoftTH od Kegetyse, to je ciste sw verze hw tripleheadu od matroxu, plus tam ma vice moznosti nastaveni, nemusi byt ani stejne velke monitory klidne mix PC/CRT atd..
Jak na to, ktere gamule jedou, videa atd:
http://www.kegetys.net/SoftTH/
Forum tady - na surround obraz chodi uz v testovaci fazi i Bioshock
(super video):
http://www.kegetys.net/forum/index.php?topic=11.0
dik
PS nejedna se o zadnou burzoazni uchylku, se SofTH lze klidne ssplacat co dum dal: starsi CRT, LCD-dsub/dvi, LCD-TV v ruznych rozlisenich atd.. Software take dokaze prepocitat a vykryt ramecky takze obraz krasne navazuje, viz. videa..
Chtel jsem poridit Matrox TripleH2GO, tedy hrani na 3monitory, ale na ATI to funguje jen do cca 2400x600 (3x 800 x 600), kdezto na vsech Nvidiich to funguje do 3800x. V ciste softwarovem rezimu pres SoftTH a na 8x rade Nvidia klidne fullHD tedy 5760x1200 (3x 1920x1200)..
U ATI to byl podle Matroxu jednak hw a jednak zavazny sw(driver) problem, pac na Macu jsou ATI schopne tech 3800x dat uz nejaky cas ale na PC ne..
--
Takze pry vsechny karty co podporuji DX10(.1) musi podporovat 8096 × 8096 rozliseni, takze snad by ty ATI mohli chodit. Sakrys to tu neni nikdo z touhle kartou ATI HD 2x00 co to muze pls. vyzkouset? Staci stahnout free utilitku SoftTH od Kegetyse, to je ciste sw verze hw tripleheadu od matroxu, plus tam ma vice moznosti nastaveni, nemusi byt ani stejne velke monitory klidne mix PC/CRT atd..
Jak na to, ktere gamule jedou, videa atd:
http://www.kegetys.net/SoftTH/
Forum tady - na surround obraz chodi uz v testovaci fazi i Bioshock
(super video):
http://www.kegetys.net/forum/index.php?topic=11.0
dik
PS nejedna se o zadnou burzoazni uchylku, se SofTH lze klidne ssplacat co dum dal: starsi CRT, LCD-dsub/dvi, LCD-TV v ruznych rozlisenich atd.. Software take dokaze prepocitat a vykryt ramecky takze obraz krasne navazuje, viz. videa..
Naposledy upravil(a) Mesuge dne pát 24. srp 2007, 17:26, celkem upraveno 2 x.
- no-X
- Středně pokročilý

Re: Uz jde konecne surround gaming na ATI 2x00 ?
To je rozlišení textur, nikoli rozlišení obrazu...Mesuge píše:Takze pry vsechny karty co podporuji DX10(.1) musi podporovat 8096 × 8096 rozliseni
Naposledy upravil(a) no-X dne pát 24. srp 2007, 16:53, celkem upraveno 1 x.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Mesuge
- Nováček

-
Mno nejak to souviset musi pac pokud se podivas jake max. rozliseni ruzne generace karet podporovaly tak to vice mene kopiruje i to max. rozliseni pro textury..
Jak to cele funguje je popsano na tech strankach, takze dam link na schematko z toho webu i primo sem:
http://www.kegetys.net/SoftTH/diagram.png
Jak to cele funguje je popsano na tech strankach, takze dam link na schematko z toho webu i primo sem:
http://www.kegetys.net/SoftTH/diagram.png
- no-X
- Středně pokročilý

- Mesuge
- Nováček

-
OK diky za nazor, ale to se porad tocime v kruhu.
Primarni otazka byla zda uz konecne ATI s tema novejma kartama plne podporuje i surround obraz at uz pres krabicku od Matroxu nebo pres ten free (zatim) software..
Pac vsichni si kvuli tomu vzdy kupovali Nvidia a ATInaka co to ma nelze sehnat, pokladam proto tuto otazku zde do plena pac to urcite nekdo z majitelu muze lehce vyzkouset..
PS S nejvetsi pravdepodobnosti nove ATI HD 2xx uz asi umeji dat cca 3080-3800x rozliseni, otazka je zda umit dat i tech necelych 6000x tedy 3x FullHD, coz ac se muze nekomu zda moc lze pustit na akceptovatelny fps v uchazejici kvalite na mnoha hrach, samozrejme bez plneho AA atd. pac to pak uz clovek moc ani nepotrebuje..
--
update:
Tak podle Matroxu uz ATI x2000/HD2000 umi ve 3D triple rezimu
(gamule na 3x monitory) umi adresovat 3840x1024! Takze to bude platit i pro SofTH. Ted je jen otazka jestli ATI umi jako Nvidia jit na tech plne HD tedy 3x 1920xneco
http://www.matrox.com/graphics/en/gxm/s ... bility.php
Primarni otazka byla zda uz konecne ATI s tema novejma kartama plne podporuje i surround obraz at uz pres krabicku od Matroxu nebo pres ten free (zatim) software..
Pac vsichni si kvuli tomu vzdy kupovali Nvidia a ATInaka co to ma nelze sehnat, pokladam proto tuto otazku zde do plena pac to urcite nekdo z majitelu muze lehce vyzkouset..
PS S nejvetsi pravdepodobnosti nove ATI HD 2xx uz asi umeji dat cca 3080-3800x rozliseni, otazka je zda umit dat i tech necelych 6000x tedy 3x FullHD, coz ac se muze nekomu zda moc lze pustit na akceptovatelny fps v uchazejici kvalite na mnoha hrach, samozrejme bez plneho AA atd. pac to pak uz clovek moc ani nepotrebuje..
--
update:
Tak podle Matroxu uz ATI x2000/HD2000 umi ve 3D triple rezimu
(gamule na 3x monitory) umi adresovat 3840x1024! Takze to bude platit i pro SofTH. Ted je jen otazka jestli ATI umi jako Nvidia jit na tech plne HD tedy 3x 1920xneco
http://www.matrox.com/graphics/en/gxm/s ... bility.php
Naposledy upravil(a) Mesuge dne pát 24. srp 2007, 14:05, celkem upraveno 1 x.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mesuge
- Nováček

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
... mám tu po ruce stále k dizpozci kvůli různým testům ... 2x 21"CRT a k nim paletu od ASUSů 8800GTX/8800Ultra/HD2900XT i X1950XTX
moje monitory mají každý maximální rozlišení "jen" 2048*1536 v 75 Hz, nicméně třeba aktuálně mám v PC 8800Ultru a na každém výstupu bez potíží maximální rozlišení .... podle údajů výrobce by měly dát 2560x1600, ale to deklaruje jak Nvidia u GF8800, tak ATI u HD2900 ... ale to je co se týká normálního rolišení ... co se týká HD, tak tím bohužel moc neposloužím, zapůjčené testovací LCD TV full HD ještě nedorazilo, nicméně ful HD podle našich starších testů kvůli HD HQV zvládají bez potíží, ale nenapadá mě jak vyzkoušet 3x Full ... dvě televize teď nedám dohromady - nicméně musím přiznat, že samotného by mě to velice zajímalo to musí bej pokoukání
Nemyslím si ale, že by to pro obě karty měl být nějaký problém, i když pochybuji, že to v praxii někdo bude takhle používat - i když lidi jsou různí 
moje monitory mají každý maximální rozlišení "jen" 2048*1536 v 75 Hz, nicméně třeba aktuálně mám v PC 8800Ultru a na každém výstupu bez potíží maximální rozlišení .... podle údajů výrobce by měly dát 2560x1600, ale to deklaruje jak Nvidia u GF8800, tak ATI u HD2900 ... ale to je co se týká normálního rolišení ... co se týká HD, tak tím bohužel moc neposloužím, zapůjčené testovací LCD TV full HD ještě nedorazilo, nicméně ful HD podle našich starších testů kvůli HD HQV zvládají bez potíží, ale nenapadá mě jak vyzkoušet 3x Full ... dvě televize teď nedám dohromady - nicméně musím přiznat, že samotného by mě to velice zajímalo to musí bej pokoukání
- Mesuge
- Nováček

-
DD> Kdyz si projdes ty navody/videa na SoftTH - ten program je to dost skalovatelny. Cili napriklad si muzes pustit vyssi rozliseni widescreen 16:9/10 na ten prostredni monitor a na ty dva periferni levy a pravy das horsi monitory treba 4:3 CRT a mensi rozliseni, vsechno to ale opticky navazuje. Takhle to dela vetsina lidi i jako optimalizaci..
Surround v praxi je hlavne bomba pro zavodni a letecke simy, ale i Oblivionista, HL2 ci Stalker to vyuzije..
V tvem pripade by mozna stalo za to vyzkouset tedy nejakou kombinaci celkoveho rozliseni ve kterem te ATI pusti/nepusti pres 4000x protoze NVidia tech <6000x udela zarucene to uz je vyzkousene to testovat moc nemusime..
tiez dix
Surround v praxi je hlavne bomba pro zavodni a letecke simy, ale i Oblivionista, HL2 ci Stalker to vyuzije..
V tvem pripade by mozna stalo za to vyzkouset tedy nejakou kombinaci celkoveho rozliseni ve kterem te ATI pusti/nepusti pres 4000x protoze NVidia tech <6000x udela zarucene to uz je vyzkousene to testovat moc nemusime..
tiez dix
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zkusim sehnat třetí monitor stejné kvality mám tu tyhle dvě 21 a pak jen o dost horší 19 , nicméně zkusím to vyzkoušet ... aktuálně mi na testovací mašině běží poslední benchmarky pro pondělní recenzi 8800Ultra, tak jak budu mít chvilku času na tej sestavě, tak to zkusím ... faktem je, že jsem to nikde neviděl tak by mě to zajímalo ...Mesuge píše: ...