prehrieva sa HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
muffo
Nováček
Nováček

prehrieva sa HDD

Příspěvek od muffo »

mam HDD WD je to typ: WD1200JS SATA a stale mi na nom ukazuje toplotu 66 stupnov, dokupil som chladic nan a uz ukazuje len 60 stupnov, ked som ho vybral von z cache tak mi ukazoval 56 stupnov ale stale je to vela, pritom ked chytim hdd do ruky tak vobec neje horuci, na dotyk je da sa povedat normalna teplota.
Naposledy upravil(a) muffo dne sob 25. srp 2007, 15:24, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: prehrieva sa HDD

Příspěvek od Dzin »

muffo píše:mam HDD WD a stale mi na nom ukazuje toplotu 66 stupnov, dokupil som chladic nan a uz ukazuje len 60 stupnov, ked som ho vybral von z cache tak mi ukazoval 56 stupnov ale stale je to vela, pritom ked chytim hdd do ruky tak vobec neje horuci, na dotyk je da sa povedat normalna teplota.
A odvětrat case jsi zkoušel?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
muffo
Nováček
Nováček

Příspěvek od muffo »

ano mam ventilator vpredu aj vzadu, a dokonca bedna je otvorena, ale zaujimave je ze ked zapnem komp tak hdd hned po zapnuti hoci stal 24 hodin ma uz 46 stupnov. Ja si skor myslim ze ci neni cidlo v prdeli.

PS: minule este pred chladicom na hdd mi teplota vyskocila aj na 80 stupnov!!!
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Podle mě to čidlo kecá, 80st by ten HDD asi nerozdejchal jen tak.
Goldnoob team proud member!
muffo
Nováček
Nováček

Příspěvek od muffo »

ja si tiez myslim, a ja som ho chytil ked mal 80 stupnov a v pohode teploucke :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Co je to přesně za typ/serii ? Tvuj popis nam toho moc nerekne ...

Jestli je to neco z řady KS, tak se to tu řešilo asi 666x, ze je tam to čidlo na prd...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

muffo
Nováček
Nováček

Příspěvek od muffo »

je to typ: WD1200JS SATA
Drings
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drings »

Čau určitě tam bude vadný čidlo...,protože pochybuju že bys ho udržel kdyby měl 80stupnu.Já měl jednou na HDD 50stupnu a zkusil sem ho vzít do ruky a docela to pálilo :D .No a takže je tam určitě blbé čidlo a mužeš to tak nechat a nebo zkusit reklamaci.
-daggy-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- »

Skus jednoduchy test, nainstaluj speedfan, vypni PC tak na hodinu a potom zapni a hned po nabehnuti OS skontroluj teplotu disku. Ak sa lisi o viac ako 10°C od teploty v izbe, tak mas len zle merajuce cidlo ako ja na WDcku. Viem ze musim odcitat vzdy z aktualne nameranej teploty 20°C :-D
AMD64 X2 Toledo 4200+ (2200@2717), DFI Infinity NF4 Ultra-U, A-Data Vitesta DDR500+ 2x1GB (Dual), Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen, Leadtek WinFast TV 2000 Expert, Sky Star 2 + 60cm parabola, DVD-RW Lite-On SHW-1653S, DVD SONY DDU 1621, DSL Drytek Vigor 318, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Akasa AK 183 L2BL2B
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

-daggy- píše:Skus jednoduchy test, nainstaluj speedfan, vypni PC tak na hodinu a potom zapni a hned po nabehnuti OS skontroluj teplotu disku. Ak sa lisi o viac ako 10°C od teploty v izbe, tak mas len zle merajuce cidlo ako ja na WDcku. Viem ze musim odcitat vzdy z aktualne nameranej teploty 20°C :-D
jj, přesně tak nebo i přes noc, pak dej do case teploměr zapni PC a rozdil mezi aktuálni teplotou a teplotou hdd vždy odečti :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“