LCD 22"Samsung SyncMaster 223BW versus 22"LCD LG 2

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
kapitán
Nováček
Nováček

LCD 22"Samsung SyncMaster 223BW versus 22"LCD LG 2

Příspěvek od kapitán »

Takže vážení příznivci těchto dvou značek.Dovolím si schrnout své dojmy z krátkých provozu obou zmiňovaných značek:

LG jsem zakoupil 10.8.2007.Naprostá spokojenost s ostrostí obrazu,s odezvou,s pozorovacími úhly ve všech směrech,se stabilitou obrazu,žádný vadný pixel.
Měl jsem ale smůlu,už je na reklamaci!!!! U pravého horního rohu jsem si povšiml při bílém pozadí zažloutnutí,který bych jako elektrikář přirovnal ke stárnoucí zářivkové trubici,která na koncích svítí místo bíle nažloutle.Podle mne jedna ze čtyř podsvětlovacích trubic není při nažhavení v pořádku a s touto identifikací jsem jej odeslal do servisu.

A nyní Samsung:
Před 1.hodinu jsem jej dostal zapůjčený od syna,který jej zakoupil 20.7.2007 a provozuje jej s notebookem.Hned při náběhu Windows jsem si všiml jednoho bíle svítícího pixelu na černém pozadí,čili po cca.1 měsíci používání jeden vypálený bod. Při přímém pohledu na panel na Excelovou stránku vidím spodní buňky otevřeného listu již slabě máznuté - takže jasně horší pozorovací horizontální úhly.Při bílém podbarvení pozadí v levé části panelu pozoruji mírné chvění(mihotání)podsvětlení.Celkově se mi po chvilkovém provozu Samsungu zdá,že LG má podání obrazu kotrastnější,lepší pozorovací úhly a klidnější obraz.To vše po nastavení u obou na stejné parametry.

Rozhodoval jsem se,co bych tedy koupil,pokud by mi byly vráceny peníze v případě neúspěšné opravy.Ale jdu znovu do LG,celkově jeho podání obrazu se mi zdá ve všech parametrech lepší.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

oboji pres dvi? no muj 2032bw stale exceluje, jen se mi zacinaji zdat horsi vertikalni uhly ve vetsi blizkosti, z klasikce vzdalenosti (doporucene pro monitory) je vse ok
kapitán
Nováček
Nováček

Příspěvek od kapitán »

Oba jedou DVI.
kapitán
Nováček
Nováček

Příspěvek od kapitán »

Dnes mi přišlo vyjádření,že LCD panel je vadný,nový díl není,takže dobrozdání na vrácení peněz nebo jiný kus.
Velmi váhám,zda ještě jednou riskovat nebo změnit značku!!!!!!
Co radíte???????
Začínám šilhat po HPw2207!!!!
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

zkus se zeptat na samsung 2232bw, ale ani tim hp nic nezkazis. ja bych rekl ze to je hodne kus od kusu, ale kdyz se sejdou dobre serie, tak jsou srovnatelne. jinak samsung ma dva vyrobce, nejakou chinu bo co a slovensko. tim se to da rozlisit, slovensky jsou o mnoho kvalitnejsi, vcera jsem mel v ruce dalsi 2032bw a zase slovensko, takze si myslim ze serie 2x32bw je lepsi nez ty 2x6bw

///jo jinak ten 223bw je hodne ochuzeny model a slysel jsem uz dost negativni zkusenosti
Birkov2001
Nováček
Nováček

Příspěvek od Birkov2001 »

Čau, chci se zeptat jestli se tyhle monitory dají naklápět v klasickém náklonu vzad o 25° a vpřed o 5° ?
Možná je to trivialita ale nikde jsem to nenašel a nerad bych byl překvapený.
Především mě to zajímá u 223BW
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak 223bw nevim, ale 2032bw naklapet jde. nevim presne o kolik, ale rekl bych ze dostatecne
Naposledy upravil(a) IkE Blaster dne pon 17. zář 2007, 16:18, celkem upraveno 1 x.
best_ie
Nováček
Nováček

Příspěvek od best_ie »

Mezi 22" LCD bych volil HP w2207. Nedávno jsem ho koupil a naprosto skvělý..

Tady jsou moje dojmy z používání: http://globlog.wz.cz/clanek/193/HP-w220 ... oveho-LCD/
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nemusis to psat vsude, vid ze ne. tipuju zes nemohl porovnat s jinymi, hp se mi do ruky teda jeste nedostali, tak je nekritizuji, ale nema cenu moc doporucovat, spis je lepsi nedoporucovat, protoze tak kvalita je u dobrych kousku vzdy velmi podobna
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

Birkov2001: Dozadu ano, dopredu se mi zda (jak tu s nim ted mavam na stole), ze ne.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“