Samsung SH-203B - problém s flashem FW

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Victor
Začátečník
Začátečník

Samsung SH-203B - problém s flashem FW

Příspěvek od Victor »

Mám mechaniku Samsung SH-203B a všiml jsem si, že už je pro ni nový firmware SB01. Nedaří se mi ho ale nahrát, protože při načtení mi flashovací program oznámí, že firmware není kompatibilní pro tuto mechaniku. To stejné hlásí i o původním SB00. Může být problém v tom, že je připojená do S-ATA řadiče v PCI slotu? (zákl. deska S-ATA má, ale podporuje jen HDD)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jj, píšu na tuhle mechaniku recenzi a řešil jsem stejný problém. Firmware prostě nejde obvyklou cestou přihát, takže jsem na to šel oklikou před ten Samsungáckej on-line report. Stáhni si z jejich stránek to on-line zjišťování nových firmware, nainstaluj, ono si to pak najde nový firmware, stáhne a automaticky nainstaluje. Šlo to celkem bez problémů, jenom je to zdlouhavý a vlastně zbytečný opruz... :(
Bathory
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

btw co ta nová verze prinasí lepsiho ?
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Zkusil jsem Live Update verze 1.3 a po stažení FW z internetu vyskočilo úplně stejné okno s chybovou hláškou jako prve. :( Sakra, kde může být chyba? :jaw:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Highlander píše:btw co ta nová verze prinasí lepsiho ?
Nikde se nepíše...
Victor píše:Zkusil jsem Live Update verze 1.3 a po stažení FW z internetu vyskočilo úplně stejné okno s chybovou hláškou jako prve. :( Sakra, kde může být chyba? :jaw:
Restartuj PC a znovu zkus ten Update. Nebyla tam nutná nějaká registrace? Něco sem vyplňoval, už je to asi 10 dni, moc si to nepamatuju. Verze to byla 1.3.0.2.
Bathory
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Restart nezabral, ale asi jsem přišel na to, v čem je zakopaný pes. Program WIN INQUIRY vypíše současnou verzi FW SB00, ale OEM Code: 0 místo SB, jak by se asi slušelo. V čem je chyba? Nebo mám nějakou záhadnou verzi FW? :?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To nevím, ale jak jsem psal. Přes ten on-line update se mi to podařilo, zatímco normálním způsobem přes spustění SH-S203B_SB01.exe to nešlo. Teď jem si ještě vzpoměl, že jsem verzi toho on-line updatu měl 1.2, po spuštění si to ale stáhlo nejnovější... každopádně jsem tam vyplnil tu registraci, ty taky?
Bathory
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Ano, ten postup byl naprosto identický i s tou registrací (i když nevěřím, že by to mělo vliv na funkčnost). Dokonce jsem si už stáhl i verzi 1.4 a je to pořád stejné. Jsem si skoro jistý, že problém bude právě v tom OEM Code. Ty tam máš jakou hodnotu? Mimo jiné jsem napsal na podporu do SAMSUNGu, tak jsem zvědavý, jestli se ozvou.
floris
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od floris »

Zdar tuhle mechaniku mám teprve od pátku,včera jsem si stahl na www.cdr.cz poslední firmware SB01 normálně spustil a update proběhl normálně, po restartu nová verze firmware.
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

floris: Zkus tímto prográmkem mrknout na hodnotu OEM Code. Prosím.
floris
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od floris »

Tak jsem se díval a OEM Code je SB. Pokud ti to pomůže bral jsem to z alfacomp tady je důkaz http://free-image-upload.freefilespot.c ... c7123b5ea6
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Firmware z cdr.cz jsem tenkrát zkoušel taky a nešel... jinak to OEM mám taky SB...
Bathory
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Tak je to jasný. Jen by mě zajímalo, jestli se s tím dá něco dělat nebo by se to dalo považovat za důvod k reklamaci.
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Musím se s vámi podělit o trošku hororový zážitek z flashování firmware u této mechaniky. Z výroby měla SB00, stáhl jsem si tedy nový a pomocí utilitky SFDNWIN jsme zkusil preflashovat. Ovšem asi 10 minut se nic nedělo, program přestal reagovat a po další chvíli jsem byl nucen restartovat počítač.

Mechanika byla přirozeně mrtvá, ve správci zařízení vykřičník, dokonce ani dvířka se nedala otevřít.. Nicméně systém ji viděl a nero info tool ukazoval u verze firmware "boot". Stáhl jsem si Live update utilitku, ale ta mi zahlásila, že u mé "boot" mechaniky je nutný manuální flash. Spustil jsem tedy znovu utilitku SFDNWIN, která mi tentokrát místo SB00 -->SB01, nabídla BOOT -->SB01. K mému překvapení se flash rozjel téměř okamžitě a po pár sekundách jsem byl vyzván k restartu, po kterém jsem měl již plně funkční mechaniku s firmwarem SB01.

Jěště se musím pozastavit nad flashovací utilitou. Stáhl jsem si soubor SH-S203B_SB01.exe a po jeho spuštění se automaticky spustila utilitka Sfdnwin.exe, která ovšem marně hledala soubor SH-S203B_SB01.bin. Jak utilitka, tak i soubor bin jsou obsaženy v souboru SH-S203B_SB01.exe, ze kterého se musejí nejdříve vyextrahovat. Tohle řešení mi nepřijde zrovna "user friendly". A to nemluvím o tom, že flash se spouští tlačítkem s názvem "Start download". :stupid: No ale ... konec dobrý, všechno dobré.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Victor : tak ja to vidím na dvě možnosti bud máš jinou revizi mechaniky , a nebo ti blbnou widle ( to se mi stalo s LG 42L tak se udělal reinstal widli a už to bylo OK ) tak nevim skus to na jiném PC :)
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Já bych řekl, že to bude tím, že to máš na tom přídavným řadiči- mě to dělalo taky problémy,ale u LG GSA4163B.
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Václav Sedlář: Taky mě to už napadlo, ale nějak mi není jasné, proč by tomu měl vadit řadič. No pokud bude příležitost, zkusím to i na jiném PC.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“