Intel Buffalo Creek DG33BU (G33)
Moderátor: Eddward
- Rado560
- Nováček

-
Intel Buffalo Creek DG33BU (G33)
Cau,
do noveho serveru jsem vybral zakladni desku Intel (konkretne Intel Buffalo Creek DG33BU) a jelikoz se jedna o prvni desku tohoto vyrobce, ktera se mi dostala do ruky tak bych mel par dotazu.
Prvni co mne zarazilo je, ze deska se takrka vzdy zapne az napodruhe. Zapnu PC, to se hned rozjede, ale po cca. sekunde se zase zastavi a uz nenajede. Musim PC zapnout znova. ASUS dela neco podobneho, resp. po zapnuti se na cca. sekundu rozjede, pak se vypne, ale hned zase najede. Je to sice priserna vlastnost, ale hlavne, ze najede. Druha vec je, ze najizdi cca. 10 sekund. Onech cca. 10 sekund trva nez se zapne monitor a zacne samotne bootovani (BTW nepodarilo se mi v BIOSu najit jak nastavit aby se pri bootovani zobrazovaly nejake smysluplne udaje - info o CPU, pameti, apod. Zobrazi se na skok seznam HDD a optika, ale skutecne jen problikne).
Posledni a asi nejpodstatnejsi vec je to, ze se mi na desce nepodarilo s nicim nabootovat - boot disk, Knoppix, GoldMemory a i instalace Windows XP skonci hned po nacitani instalacnich souboru na hlasce "Byly zjisteny potize a system Windows byl ukoncen, aby nedoslo k poskozeni pocitace".
Konfigurace je:
Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
GEIL 2GB (2x1GB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12)
LC POWER LC6550GP ATX12V v2.0, 550W, 14cm fan
Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II
LG GSA-H62N SATA, 18x DVD-/+, DVD-RAM
do noveho serveru jsem vybral zakladni desku Intel (konkretne Intel Buffalo Creek DG33BU) a jelikoz se jedna o prvni desku tohoto vyrobce, ktera se mi dostala do ruky tak bych mel par dotazu.
Prvni co mne zarazilo je, ze deska se takrka vzdy zapne az napodruhe. Zapnu PC, to se hned rozjede, ale po cca. sekunde se zase zastavi a uz nenajede. Musim PC zapnout znova. ASUS dela neco podobneho, resp. po zapnuti se na cca. sekundu rozjede, pak se vypne, ale hned zase najede. Je to sice priserna vlastnost, ale hlavne, ze najede. Druha vec je, ze najizdi cca. 10 sekund. Onech cca. 10 sekund trva nez se zapne monitor a zacne samotne bootovani (BTW nepodarilo se mi v BIOSu najit jak nastavit aby se pri bootovani zobrazovaly nejake smysluplne udaje - info o CPU, pameti, apod. Zobrazi se na skok seznam HDD a optika, ale skutecne jen problikne).
Posledni a asi nejpodstatnejsi vec je to, ze se mi na desce nepodarilo s nicim nabootovat - boot disk, Knoppix, GoldMemory a i instalace Windows XP skonci hned po nacitani instalacnich souboru na hlasce "Byly zjisteny potize a system Windows byl ukoncen, aby nedoslo k poskozeni pocitace".
Konfigurace je:
Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
GEIL 2GB (2x1GB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12)
LC POWER LC6550GP ATX12V v2.0, 550W, 14cm fan
Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II
LG GSA-H62N SATA, 18x DVD-/+, DVD-RAM
- miskoboss
- Začátečník

- Rado560
- Nováček

-
RE:
Cau,
mam verzi 0267 a podle stranek Intelu je tento procesor podporovan:
http://support.intel.com/support/mother ... 026589.htm
Mam tu jeste E4400 tak muzu zkusit i ten.
Nemam moc co odebirat. Mam na desce jen pameti a procak. Grafiku pouzivam integrovanou. Zkousel jsem odebral i jednu pamet, disky, ale vysledek porad stejny.
mam verzi 0267 a podle stranek Intelu je tento procesor podporovan:
http://support.intel.com/support/mother ... 026589.htm
Mam tu jeste E4400 tak muzu zkusit i ten.
Nemam moc co odebirat. Mam na desce jen pameti a procak. Grafiku pouzivam integrovanou. Zkousel jsem odebral i jednu pamet, disky, ale vysledek porad stejny.
- miskoboss
- Začátečník

- Rado560
- Nováček

-
RE:
S RAM je to osemetne. Na strankach Intelu jsem nenasel zadny seznam konkretnich modelu jen takove obecne info:
http://www.intel.com/support/motherboar ... 026592.htm
Dneska budu mit k dispozici jine tak zkusim ty.
Disky jsou nove. Zkousel jsem to i bez nich a i s jinym, ale vysledek stejny.
Co myslis tim "je zapojenej ve spravnym SATA konektoru?"
- miskoboss
- Začátečník

Re: RE:
na me P5B DLX jsou SATA konektory rozdeleny na boot a data (cerny,cerveny)Rado560 píše:S RAM je to osemetne. Na strankach Intelu jsem nenasel zadny seznam konkretnich modelu jen takove obecne info:
sice jde nabootovat z obou, ale rikal jsem si, jestli treba v tomto neni problem
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
- Rado560
- Nováček

-
RE:
Jo tak. Tady nic takoveho neni. Jen 4 SATA konektory.
Tak uz jsem vyzkousel jiny procesor (Intel Core2 Duo E4400 2,00GHz 2MB 800MHz 775pin BOX), jine pameti (512MB RAM DDR2 PC6400 800MHz 5-5-5-15 GEIL) a i jine disky (Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II a jeden starsi IDE WD800JB) a vysledek porad nachlup stejny
BTW Intel asi trosku zaspal, protoze pri flashovani BIOSu pres jejich ISO skoncim na chybe a neni mozne najit CD-ROMku. Mel jsem SATA a pomohla az vymena za starou IDE.
Dneska zkusim jeste jiny zdroj (Enermax Liberty EL500AWT 500W) a pak uz nevim. Vse jsem poodpojoval, bootuju jen s jednou RAMkou, ale zadna zmena.
Kseft toto
Tak uz jsem vyzkousel jiny procesor (Intel Core2 Duo E4400 2,00GHz 2MB 800MHz 775pin BOX), jine pameti (512MB RAM DDR2 PC6400 800MHz 5-5-5-15 GEIL) a i jine disky (Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II a jeden starsi IDE WD800JB) a vysledek porad nachlup stejny
BTW Intel asi trosku zaspal, protoze pri flashovani BIOSu pres jejich ISO skoncim na chybe a neni mozne najit CD-ROMku. Mel jsem SATA a pomohla az vymena za starou IDE.
Dneska zkusim jeste jiny zdroj (Enermax Liberty EL500AWT 500W) a pak uz nevim. Vse jsem poodpojoval, bootuju jen s jednou RAMkou, ale zadna zmena.
Kseft toto
- miskoboss
- Začátečník

Re: RE:
no potom uz to vypada pouze na reklamaci!!Rado560 píše:Jo tak. Tady nic takoveho neni. Jen 4 SATA konektory.
Kseft toto
to se taky muze stat, ze nova deska je proste v haji
ja myslim, ze jsi zkusil vsechno, mozna jeste reset biosu pred poslednim pokusem s tim neco udelat, ale nejsem si jistej, jestli to pomuze
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
- Rado560
- Nováček

-
RE:
Bohuzel to asi tak skonci 
A ja jsem chtel mit dneska server nachystany
Mam tu sice jeste desku Gigabyte GA-P35-S3L, ale ta se mi do serveru davat nechce. Intel jsem vybral pro max stabilitu na zaklade doporuceni a ted tohle 
Dneska na to kaslu. Zitra poresim se supportem u prodejce jestli jej neco nenapadne a uvidime. Zdroj se mi moc menit nechce. Musel bych jej vymontovat ze sveho PC a to je nadlouho.
BIOS resetuju vzdy kdyz neco menit. Pro jistotu.
Kazdopadne diky za pomoc!
A ja jsem chtel mit dneska server nachystany
Dneska na to kaslu. Zitra poresim se supportem u prodejce jestli jej neco nenapadne a uvidime. Zdroj se mi moc menit nechce. Musel bych jej vymontovat ze sveho PC a to je nadlouho.
BIOS resetuju vzdy kdyz neco menit. Pro jistotu.
Kazdopadne diky za pomoc!
- Rado560
- Nováček

-
RE:
Tak mi to preci jen nedalo a vymenil jsem zdroj a vse jako predtim.
Nejednalo se sice o avizovany Enermax Liberty EL500AWT 500W, protoze se mi jej nechce vymontovavat z PC, ale o Redstar LC-B420ATX 420W ATX, ktery jsem daval tak do 10 PC a nikdy zadny problem nebyl.
Nejednalo se sice o avizovany Enermax Liberty EL500AWT 500W, protoze se mi jej nechce vymontovavat z PC, ale o Redstar LC-B420ATX 420W ATX, ktery jsem daval tak do 10 PC a nikdy zadny problem nebyl.