DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Dwarf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od Dwarf »

zdravim,

potrebuju help, kamos vybira LCDcko 24 palcuuu, s cenou kolem 20K +-3K. Jestli nekdo mate tip napiste. Diky.

//Jasper - opraven nadpis, nastaveno na důležité. Zde řešte 24 a vetší úhlopříčky
//edit ? - znedulezitneno
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Hewlett-Packard LP2465
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
candyman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HP nevim nevim

Příspěvek od candyman »

mno sám budu kupovat 24", ale imho HP bych teda 2x nedoporučil, sám se rozhoduju mezi BenQ FP241W a Fujitsu-Siemens P24-1W, oba sou dost podobný, v testech prakticky totožný, jen BenQ je o 3t. levnější, sám nevim, ale určitě bych zvažoval mezi těmahle dvěma, páč EIZO je s cenama trošku někde jinde :sad:
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

S vícero HP mám jen dobré zkušenosti. FSC taky super, ale za tu cenu nenabízí skoro nic navíc.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Dwarf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

MiP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiP »

A jaky ma panel ten BENQ a Acer? S-PVA ?

Diky
candyman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od candyman »

BenQ ma S-PVA
blíže zde
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=47

jinak jen můj názor, velký + pro Acer je nízká cena, jinak co sem viděl, tak obraz se mi u Acerů moc nelíbí a ikdyž uvádí parametry jak uvádí, v některých hrách to silně pokulhává... a i video se mi občas nezdálo...
Acer je fakt ten poslední co bych koupil... teda vlastně, ten bych nikdy nekoupil... 8)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

za tuhle cenu bych bral ten HP. U pracovní stanice tu mam 2 a dost se mi líbí. když ho porovnám s mým starším LG1915s a 20" Dellem tak má lepší barvy, podsvícení je rovnoměrný a odezva (cad) je z těhle 3 nejlepší. dneska stojí pod 20kkč co jsem koukal
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Ahoj,

dostal jsem od jedné firmy za jednu službičku možnost financování 30% nového monitoru z jejich strany, takže ve finále mě výsledná cena vyjde nižší.
Přes rok používám NEC 20WGX2 a jsem s ním spokojen, ale téhle možnosti upgradu bych chtěl využít a koupit nové a nejspíš ještě větší LCD (24, 26") na hodně dlouhou dobu.

Z různých článků, diskusí a testů jsem dal dohromady dva kandidáty, ale pořád nevím, k jaké značce se přiklonit. Přál bych si monitor, u kterého by nemusela být až tak nutná HW kalibrace a byl továrně dobře nastavenej, nebo měl vlastní HW kalibraci.

Využítí monitoru (podle důležitosti v %):
úprava fotek (90%), hry (80%), běžné věci, net, office (70%), filmy (70%)
nejsem grafik a nedělám v CAD, apod.
Mám strach z té 26", abych se v tom neztratil, přeci jen koukám ze vzdálenosti 60-70cm, máte někdo zkušenosti s takto velkým panelem?

1. EIZO S2411W
http://www.eizo.com/products/lcd/s2411w/index.asp
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43944

2. NEC 2690WUXi
http://www.necdisplay.com/Products/Prod ... 506ddc9775
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42630
U tohodle je uvedeno, že má HW kalibraci a na obrázku výrobce je obsažena HW kalibrační sonda.

Co by jste mi doporučili?
Děkuju.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
BIZON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BIZON »

Tak já měl BenQ FP241WZ ale ty barvy a ostrost obrazu mě nějak nesedlo a po týdnu jsem ho vrátil.Teď mám Samsunga 305T a obraz je jedním slovem dokonalý.Ve výbavě by se dalo něco vylepšit třeba přidat nějaký ten vstup (má jen jeden Dual DVI)nebo hardwarové ladění obrazu ale to až tak nechybí protože nevím co bych na něm ještě vylepšil.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

no 30" mi prijde na praci na pc uz ponekud extrem ikdyz dve 24" vedle sebe na nektere cinnosti jsou super.

pri mem vyberu 24" jsem skoncil mezi HP 2465 a Benqem FP241W. HPcek jsem par videl v praci a podsviceni nebylo uple dokonale ikdyz pri bezny praci to bylo ok ale vyhral Benq diky hromade pozitivnich recenzich na hromade serveru .Spokojen jsem moc.

Podsviceni rovnomerne, hry absolutne v pohode. Ikdyz nejsem zadnej rys a na LAN party jsem naposledy hral na obyc 20" wide benqu co mel jen VGA a hralo se nam tom v pohode a zadnou vadu jsem nenasel. obraz v OS na praci uz tak prijemny nebyl.

Blby je ze takhle velky dispeje se snad nikde nedaji prohlednout v akci krom znamych a kamaradu.

Mozna novy Benq LP241WZ ktery ma jeste naky postprocessing na obraz by mohl byt zajimavy ale treba to bude pridavat inputlag a ty 2litry navic se nevyplati.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

tak ja tu 24'' od acera videl (nejvyssi model 24'' od aceru) a reknu vam, velmi drovnatelne s tim hp. bylo to v nejmenovanem obchode (meho stryce, nebudu delat reklamu - kamenny) a staly oba na stole. hral jsem si s tim a acer ma lepsi menu. jinak kvalitou obrazu hodne srovnatelny. oba byly kalibrovany sondou. jenom ma acer hure podsvicenych takovych 5% spodku monitoru (trochu tmavsi lista win, plus kousek nad, ale viditelne jen z vetsi blizkosti)

jak to tak vidim, tak je to jedno, vse je to pva.
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

je to HP LP2465 dobry na hry? potrebuju aby byl fakt rychlej...chci ho pripojit k xboxu 360
jakubisko_
Nováček
Nováček

Příspěvek od jakubisko_ »

blekota je boss píše:je to HP LP2465 dobry na hry? potrebuju aby byl fakt rychlej...chci ho pripojit k xboxu 360
Jestli se ptas na to, jestli maze... tak nemaze :wink:
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

dobre no... a jestli se na nem dobre hraje :) treba v porovnani s CRT...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

blekota je boss píše:dobre no... a jestli se na nem dobre hraje :) treba v porovnani s CRT...
měl jsem nějakou 19"ku Sampo KU800 tuším. LCDčko LG1915S je na hry tmavší ale mazání jsem si nijak významně nevšimul...2465 je brutální kino bez mazání a bez tmavých koutů 8)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

ok...pudu do nej, jen nema tu HDCP ochranu, tak jak to udelam kdyz ho budu chtil pripojit k HDMI zarizeni pres DVI redukci? nebude to delat neplechu? sem neco cetl pokud to druhy zarizeni nema hdcp dojde k degradaci obrazu ci co...
spajda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajda »

No mam to HPcko a na hry bych ho nedoporucoval nebot ma trosku inputlag, FPS ne , ostatni hry ano. Jeste sem to nemeril, ale urcite to udelam. Jinak barvy dobry, ten contrast je trosku mimo. Holt si budu muset zvyknout :)
-------------
Q4,4G,HD4850,WD disky,enermax500W,atd.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

hm neni lepsi si nechat ten monitor zkalibrovat nez smirovat s barvama? jinak ja si myslel ze muj samsung nema hdcp kontrolu, ale malym pismem to v popisu je, jen se tim nechlubi. u samsungu to je asi standart. rekl bych ze to ma uz vetsina novejsich lcd
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

a co input lag u HP LP2465, hodne lidi si na to stezuje,ale firmware verze 120 by mel pry pomoct...nemate s tim nejake zkusenosti?
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“