Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

CaW, mam takovej problemek, mam AMD Athlon3200+(939.) 2GHz a zkoušel jsem ho taktovat, ale už při 2,3GHz mi padal. Postupoval jsem takhle, snížil jsem HT na 4X a RAM z 200MHz(DDR400) na 166MHz(DDR333), ale moduli mám Kingmax 400MHz CL2,5. No a pak jsem zvyšoval FSB... Dával jsem bacha aby mi ramky nešli nad 200MHz a HT nad 1000MHz, ale stejně mi to pak začlo padat, tak nevim jestli mám zvýšit napětí a jestli jo, kde? díky za odpovědi. :-) PS:chipset nForce4 (MB:MSI K8N Neo4), RAM v dualchanelu 2x 512MB. PSS: Jak zapnu PCI lock? protože si myslim, že tyhle desky ho maj automaticky zamčenej, ale nejsem si jistej, protože v BIOSU neni žádná ikona jako PCI lock. Jinak mám logicky PCI-ex. Popis mé sestavy je v detailech. :-) ještě jednou díky za odpovědi.
CPU: AMD Athlon 3200+(sct.939) MB: MSI K8N Neo4 Grafická karta: Sapphire X1950XT 256MB GDDR3
Zdroj: EuroCase 450W (25A na 12V) HDD:WDCaviar 250GB, 16MB cache(S-ATAII).
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Dej HT na 3x,jistota. Pak zvedni napětí na CPU o jeden dva stupínky,co máš v BIOSu..PCIEx dej na 101MHz. Popř pak napětí chipsetu zvedni o stupínek. A k tomu PCI locku...nejde sběrnice PCI nastavit ručně na 33,33MHz?
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

boze, vzdyt jsme ti uz tolik poradili... vyprdni se na to radsi...
1. my nevime, kde mas pridat napeti, to musis zkusit, kazdy to zkousi... ale asi budes muset zvysit napeti na CPU (prekvapive)
2. PCI lock je automaticky, coz uz jsem ti taky psal...

Na co chces do nas rady, kdyz je stejne nectes!?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

jj, jen jsem chtel slyšet víc názorů, víš? .... :-)
CPU: AMD Athlon 3200+(sct.939) MB: MSI K8N Neo4 Grafická karta: Sapphire X1950XT 256MB GDDR3
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Už jsem to tady na foru jednou řešil..

mám problém s OC u mé sestavy v podpisu..

stabilně max 2,3GHz

(hlídám HT <1000...... RAM <667) zkoušel jsem přidat i vcore ale stejně to na 2,35GHz padá.. :(

(teploty burn <55)

to přece není možný aby ten CPU víc nedal...
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

Tak mi příjde, že těch procáků přímo stvořených pro OC je málo, co? :-D Mno ale ja bych zkusil přidat napětí na CPU, nebo RAM, možná taky chipset, protože jsem to tady taky řešil, mno... a tak bych řekl, že pomůže jen zvyšování napětí, nebo lepší chlazení... co máš za chlazení?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

AbeX píše:Tak mi příjde, že těch procáků přímo stvořených pro OC je málo, co? :-D Mno ale ja bych zkusil přidat napětí na CPU, nebo RAM, možná taky chipset, protože jsem to tady taky řešil, mno... a tak bych řekl, že pomůže jen zvyšování napětí, nebo lepší chlazení... co máš za chlazení?
zvedat napětí na CPU jsem zkoušel a teploty byli 53stupňů a 48stupňů
což je perfekt.. chlazení je AC Freezer64 PRO
zvedání napětí chipsetu deska neumí.. a RAMky neběžej víc jak 667 takže zvednutí napětí na RAM nepomáhá
Kiith_Sjet
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kiith_Sjet »

AbeX píše:Tak mi příjde, že těch procáků přímo stvořených pro OC je málo, co? :-D Mno ale ja bych zkusil přidat napětí na CPU, nebo RAM, možná taky chipset, protože jsem to tady taky řešil, mno... a tak bych řekl, že pomůže jen zvyšování napětí, nebo lepší chlazení... co máš za chlazení?
Mozna ani tim ze zvednes napeti na procaku tak to nemusi byt stabilni.Mas docela dost poddimenzovany zdroj na to jakou mas grafickou.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Kiith_Sjet píše:
Mozna ani tim ze zvednes napeti na procaku tak to nemusi byt stabilni.Mas docela dost poddimenzovany zdroj na to jakou mas grafickou.
tak to teda poddimenzovaný určitě není měl jsem 350W noname a jelo to úplně stejně jako teďka
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

jj, mám, chce to sice 450W ale kvalitní a to EC nejsou :-D chce 30A na 12V a já mám 25A. Ale vyřešil jsem to tak, že tu grafiku napájim ze 2 větví, takže mi to stíhá fpoho, navíc tam mám ještě nějakejch 12% volný... v burnu... Jinak grafárna je fakt nenažraná, mno...
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

Godzzila píše:
zvedat napětí na CPU jsem zkoušel a teploty byli 53stupňů a 48stupňů
zvedání napětí chipsetu deska neumí.. a RAMky neběžej víc jak 667 takže zvednutí napětí na RAM nepomáhá

Jakej máš Socket? kvůly HT.... Jestli ti to nepadá kvůly tomu, jestli netaháš z desky nemožný...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

AbeX píše:
Godzzila píše: zvedat napětí na CPU jsem zkoušel a teploty byli 53stupňů a 48stupňů

Jakej máš Socket? kvůly HT.... Jestli ti to nepadá kvůly tomu, jestli netaháš z desky nemožný...
staci kouknout do podpisu a mas tam jasne napsany ddr667, tedy ddr2 = AM2
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

mimochodem nahoře jsem psal že si hlídám frekvence pod 667 u RAM a pod 1000MHz u HT...

a taky kdo tady mele vo EC??
Xilence není EC!!!! tenhle Xilence má 550W má dvě oddělené 12V větve (ATX2.2) takže zadrojem to určo není (12V1 17A, 12V2 18A)
Kiith_Sjet
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kiith_Sjet »

Godzzila píše:mimochodem nahoře jsem psal že si hlídám frekvence pod 667 u RAM a pod 1000MHz u HT...

a taky kdo tady mele vo EC??
Xilence není EC!!!! tenhle Xilence má 550W má dvě oddělené 12V větve (ATX2.2) takže zadrojem to určo není (12V1 17A, 12V2 18A)
Taky nikdo nereagoval na tvuj zdroj..cti trochu :roll:
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

Gerimo píše:
AbeX píše:
staci kouknout do podpisu a mas tam jasne napsany ddr667, tedy ddr2 = AM2
JJ, přehlídl jsem... :-D
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

Mno, tak teda jestli to neni zdrojem, napětí jsou taky O.K., máš Kvalitní paměťové moduly a zamozřejmě chlazení, tak bych si zkusil někde o tom něco najít a přečíst si to, protože nejsem si jist vysokou taktovatelností dvouprocesorových procesorů a zkus se mrknout na potenciál jádra Windsor, pokud ho ovšem tedy máš. Bohužel s Dvoujádrem nemám zkušenost... a pokud uděláš všechno podle příslušných instrukcí a přesto to nepůjde, tak se obávám, že opravdu nemáš proc. na OC. bohužel. Ale doufám v opak. :-) PS: Nemáš zaplí Cool´n´Quiet? a hlavně, TAKTUJ PŘES BIOS.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

AbeX píše:Mno, tak teda jestli to neni zdrojem, napětí jsou taky O.K., máš Kvalitní paměťové moduly a zamozřejmě chlazení, tak bych si zkusil někde o tom něco najít a přečíst si to, protože nejsem si jist vysokou taktovatelností dvouprocesorových procesorů a zkus se mrknout na potenciál jádra Windsor, pokud ho ovšem tedy máš. Bohužel s Dvoujádrem nemám zkušenost... a pokud uděláš všechno podle příslušných instrukcí a přesto to nepůjde, tak se obávám, že opravdu nemáš proc. na OC. bohužel. Ale doufám v opak. :-) PS: Nemáš zaplí Cool´n´Quiet? a hlavně, TAKTUJ PŘES BIOS.
s prominutím tady bleješ pěkná hovna!!
pokud tedy nevíš a nedovedeš mi pomoct tak jakej je účel tohohle přízpěvku?
Ano mám Windsora (na AM2 X2 3800+ ani nic jinyho není)
a jsem si jist že by měl zvládat daleko víc než 2,3GHz
kvalitní pamětové moduly.. hlavně chlazení... radši no coment...
jakejch instrukcí? další blbosti.. na tohle přece žádný příslušný instrukce nejsou...
ok postupuji tak že hledám max FSB dám nejmenší děličku pamětí, HT na 3x a zkouším.. 210, 220, 230, 235 BSOD při bootu... (zvedání napětí nepomáha)
Cool´n´Quiet teda fakt zaplý nemám.. a samozřejmě že taktuju přez BIOS...
(kdyby to byla nějaká blbost tak se tady tak debilně neptám)
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

Godzzila píše:
AbeX píše:Mno, tak teda jestli to neni zdrojem, napětí jsou taky O.K., máš Kvalitní paměťové moduly a zamozřejmě chlazení, tak bych si zkusil někde o tom něco najít a přečíst si to, protože nejsem si jist vysokou taktovatelností dvouprocesorových procesorů a zkus se mrknout na potenciál jádra Windsor, pokud ho ovšem tedy máš. Bohužel s Dvoujádrem nemám zkušenost... a pokud uděláš všechno podle příslušných instrukcí a přesto to nepůjde, tak se obávám, že opravdu nemáš proc. na OC. bohužel. Ale doufám v opak. :-) PS: Nemáš zaplí Cool´n´Quiet? a hlavně, TAKTUJ PŘES BIOS.
s prominutím tady bleješ pěkná hovna!!
jakejch instrukcí? další blbosti.. na tohle přece žádný příslušný instrukce nejsou...
ok postupuji tak že hledám max FSB dám nejmenší děličku pamětí, HT na 3x a zkouším.. 210, 220, 230, 235 BSOD při bootu... (zvedání napětí nepomáha)
No tak nevim, kdo tu mele hovna (Mimochodem, vulgarismy fakt nemám rád, pokud se nedokážeš vyjadřovat slušně, měl by ses to nejdřív naučit), protože ty instrukce se týkaly toho, že si něco přečteš a postupuješ podle toho, jestli neznáš význam slovo instrukce, koukni se do slovníku(myšleno tak, že na pc tuningu jsou určitě nějaký články s radama jak nataktovat ten tvůj procák), další věc, myslim si taky, že se dá nataktovat mnohem víc, ale jsou modely, který prostě nedaj víc jak těch např 2350MHz, dál, učel toho mého přízpěvku je jenom ujištění, že děláš všechno ok, protože tě neznám a nevim, jestli si v OC dobrej a vyznáš se v tom. Tak to máme k té odpovědi a teď jsem se tě chtěl na něco zeptat. Přez jakej program zkoušíš stabilitu systému?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

AbeX píše:
Godzzila píše: s prominutím tady bleješ pěkná hovna!!
No tak nevim, kdo tu mele hovna (Mimochodem, vulgarismy fakt nemám rád, pokud se nedokážeš vyjadřovat slušně, měl by ses to nejdřív naučit), protože ty instrukce se týkaly toho, že si něco přečteš a postupuješ podle toho, jestli neznáš význam slovo instrukce, koukni se do slovníku(myšleno tak, že na pc tuningu jsou určitě nějaký články s radama jak nataktovat ten tvůj procák), další věc, myslim si taky, že se dá nataktovat mnohem víc, ale jsou modely, který prostě nedaj víc jak těch např 2350MHz, dál, učel toho mého přízpěvku je jenom ujištění, že děláš všechno ok, protože tě neznám a nevim, jestli si v OC dobrej a vyznáš se v tom. Tak to máme k té odpovědi a teď jsem se tě chtěl na něco zeptat. Přez jakej program zkoušíš stabilitu systému?
samozřejmě vše co jsi napsal nevidim poprvé...
co se týče OC mám celkem dost zkušeností...
stabilitu provádím přez Orthose.. jenže tady o testování ani tolik nejde když už při 2,35GHz ani nebootne
zkoušel jsem taktovat i ve win a stejný výsledek
za vulgarismy se omouvám jsem jen průměrný teenager a trochu sem vytekl... protože už fakt nevim co mam dělat...
AbeX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AbeX »

o.k. dobrý. Mno tak zkus poslední funkční takt při, kterém ti nabootuje Windows a zkus si ten program, já osobně používám Prime95. A uvidíš, jestli ti to píše chyby, nebo ne... pak písni. :-) (Já prime nechávám běžet tak hoďku, protože to ten procák fakt nataví)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“