O Logitech z-5450 a digitálnim vstupu

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Eles
Nováček
Nováček

O Logitech z-5450 a digitálnim vstupu

Příspěvek od Eles »

Brej den vespolek.
Odešel mi potenciometr u starých Geniusů 5.1, tekže mi pravej přední reprák hraje akorát když tlačim na kolečko hlasitosti a stejně s nima nejsem spokojenej, takže budu kupovat jiný. Nejdřív jsem sice myslel, že to pořešim přes normální zesilovač či AV reciever, ale zaujaly mě tyhle logitechy (nebo 5500), podle všech možných recenzí maj fakt super zvuk na tuhle kategorii (repro k PC) a je to už všechno v jednom.

Akorát nevim toto. Mám Audigy-2 bez digitalního/optickýho výstupu. Takže PC propojim s tim subwooferem normálně analogově. A mělo by nějakou výhodu, kdybych si koupil zvukovku s digitálním výstupem a propojil to digitálně? Jestli ano, tak v čem?
Cituji z technických specifikací: "Podpora digitálních zvukových toků o frekvenci 96 kHz / 24 bitů přináší zvuk ve studiové kvalitě." Co to přesně znamená? Když to tam jde digitálně, tak jako v 96 kHz / 24 bitů, ale pak se to stejně musí nějak převést na analog a cestovat kablíkama do beden, ne? Zatimco když to jde analogově už ze zvukové karty? Já tomu zkrátka nerozumim :)
Skafo
Začátečník
Začátečník

Re: O Logitech z-5450 a digitálnim vstupu

Příspěvek od Skafo »

Praveze v tom, ze je to vsetko v jednom je ta najvacsia chyba. Pretoze sa pouziju lacne suciastky na zosik, na vsetkom sa snazia usetrit. Napisu tam parametre RMS, ktore su asi 2x mensie atd.. Myslim, ze na tak katastrofickych satelitoch ako maju logitechy je uplne jedno, ci to prepojis analogovo alebo digitalne a urcite to nepoznas ani na woofri. Keby je tam kvalitnejsi zosilovac na satelity a skusil by si tam dat nejake poriadne repro a pustil by si tam DVD-audio, tak az vtedy by si mal sancu poznat rozdiel, ale mozno by si ho ani nepoznal. Radsej by som rozmyslal nad nejakym stereo zosilovacom ale za 3k (mozno aj z bazaru) a za 5-6k kupit nejake kvalitne 2-pasmove repro, i ked basy sice nepojdu tak nizko ako s tym logitechackym woofrom, ale zvuk bude niekde inde.

Tie geniusy maju dokonca lepsie satelity ako logitechy, jednoducho 1pasmovka nehra..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“