Nastavení domácí sítě mezi WinXP a WinVista

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
strelec
Nováček
Nováček

Nastavení domácí sítě mezi WinXP a WinVista

Příspěvek od strelec »

Lidičky potřebuju poradit jak mám nastavit domácí síť.
Mám připojení na internet přes router na který jsou připojeni 3 PC s winXP a 1 notebook s winVista home premium. Všem jde internet v pohodě. PC s XP se v síti vidí a sdílení dokumentů je v pohodě, ale notebooka jen vidí a když ho chci otevřít, tak mi to napíše "Položka není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce.Cesta v síti nebyla nalezena."
No a v notebooku vidím v síti jen notebook.A pro mně dost nepochopitelně, když chci v notebooku otevřít na síti v notebooku sdílené dokumenty ,tak to napíše "systém windows nemůže získat přístup". Přestože mám sdílení povoleno, nastavená práva a jsem přihlášen jako administrátor.
Když následně provedu diagnostiku sítě, tak ta mi oznámí, že notbook je online, firewall je správně nakonfigurován na povolení připojení a že je možná potřeba upravit následující zásadu: "název filtru: SymNetDrv Firewall Filter INBOUND_TRANSPORT_V4s". Ale to nevím jak a kde nastavit.
Už jsem zkoušel různá nastavení i podle nápovědy microsoftu a bez úspěchu.Jěště mě napadá notebook je k routeru připojen nekříženým kabelem, nemohla by to být ta chyba? Chtěl jsem zkusit přidat nové síťové připojení (kabelem), jenže ve vistách mi to pořád nabízí jen bezdrátové připojení. Dle mého laického názoru je chyba někde v nastavení ve Win Vista. Ale nevím jak to vnich správně nakonfigurovat. Předem dík za rady.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

určitě je chyba v nastavení Vist, ale taky mě nenapad, kde do toho hrábnout, aby se to spravilo
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
strelec
Nováček
Nováček

Příspěvek od strelec »

Zkusil jsem pingnout z notebooku (vista) na pc (xp) - funguje
Pak jsem to pingnul z pc na notebook- nefunguje, vypršel časový limit žádosti
:(
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

není tam příliš přísně nastaven firewall?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Někde v Centru sítí a sdílení ve Vistách by měla bejt položka "Sdílení chráněné heslem". Zkus to vypnout, co to udělá.
strelec
Nováček
Nováček

Příspěvek od strelec »

Problém vyřešen. Dělal to druhý firewall o kterém jsem nevěděl, že je zabudovaný v Norton protection center. Tak jsem ho nakonfiguroval a vše už maká jak má. Všem děkuju za snahu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“