ATi/AMD CrossFire - info, zkušenosti atd.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Že 400W zdroj utahne Ultru nebo XT teď neznamená, že bude všechno v pohodě i za půl roku. Takový zdrooj není na podobné odběry dimenzovaný a může mu to rapidně zkrátit životnost.

Co se týká procesorů, nejednou jsem se tu snažil ukázat, že při nastaveních, jaká se používají pro high-end grafiky, na výkonu procesoru záleží minimálně. Testy procesorů na netu jsou pěkný, ale nevypovídají o reálné situaci, která je v 90% případů limitována výkonem grafického systému. Vůbec bych se nebál použít procesory AMD.

Ke spotřebě jsem se už vyjádřil.

Za problém považuju jen hlučnost.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

no-X píše:Že 400W zdroj utahne Ultru nebo XT teď neznamená, že bude všechno v pohodě i za půl roku. Takový zdrooj není na podobné odběry dimenzovaný a může mu to rapidně zkrátit životnost.
No dobře, tak řekněme že typický kupující grafik za 20k má zdroj třídy 500W Enermax/Fortron. Ten mu sice v pohodě utáhne single Ultru, ale ne už CrossFire s R600.
no-X píše:Co se týká procesorů, nejednou jsem se tu snažil ukázat, že při nastaveních, jaká se používají pro high-end grafiky, na výkonu procesoru záleží minimálně. Testy procesorů na netu jsou pěkný, ale nevypovídají o reálné situaci, která je v 90% případů limitována výkonem grafického systému. Vůbec bych se nebál použít procesory AMD.
To je sice pravda, ale musíš se vžít do typického zákazníka tohoto segmentu. Moje Core 2 Duo s lehkým 50% OC na 2,7GHz je na dnešní dobu naprosto dostačující procesor (Supreme Commander nehraju). Ale pro lidi typu OBR je cokoliv, co nedá 4GHz, pomalá sračka, i když reálný rozdíl je nula. Tyhle lidi nepřemýšlí jako ty. A já kdybych měl na to peníze (teda já je mám, ale kdybych je na to chtěl dát), tak taky půjdu do Intelu, abych měl prostě jistotu.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Intel chystá CoreDuo s křidélky? :roll:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

no-X píše:Intel chystá CoreDuo s křidélky? :roll:
Nevím, na co narážíš. Každopádně kdo dneska kupuje high-endové PC, tak kupuje Intel.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Lukfi píše:
no-X píše:Intel chystá CoreDuo s křidélky? :roll:
Nevím, na co narážíš.
Na ten pocit jistoty, který ti AMD nemůže nabídnout :razz:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

jo takhle :lol: no, já jsem investoval do C2D proto, že mi vydrží ještě pár let, v budoucnu už budu upgradovat jen grafiku, případně RAM. Nepopírám, že Athlon 64 X2 6000+ není dostatečně výkonný procesor na dnešní hry... ale jak už jsem psal, kdo si kupuje nekompromisní grafiku, koupí si i nekompromisní procesor. A narazí na ten problém, že kvalitní CrossFire desky prakticky neexistují, zatímco nForce 680i SLI je považováno za špičku pro Intel platformu. Radeon HD2900XT za to sice nemůže, ale kdo si bude chtít pořídit CrossFire, na ten problém narazí. (Jo, u těch desek jsem ještě zapomněl na ASUS Blitz, která má PCIe můstek, kterej rozděluje linky na x8+x8, ale to je taky pěkně mastná záležitost). A koneckonců, ani pro AMD platformu není nějak mnoho CF desek. Oproti tomu, kolik je desek pro SLI... holt, nVidia a její špinavé praktiky* fungují :(

*) pro nezasvěcené, mluvím o lobby proti VIA K8T900, na kterém by pravděpodobně také chodilo CrossFire a vůbec to byl nadějný čipset...
0king0
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0king0 »

Doufám že to píšu do správnýho thredu...
Je už možný přetaktovávat 2600pro/XT v crossfire? Nebo je nějaká možnost jak toho docílit(např. editace biosu)?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Momentálně se chystá podora pro:
  • single-connector CrossFire
  • SW CrossFire
  • CrossFire OverDrive
  • Tripod
  • QuadFire
Přičemž ve finální podobě uvidíme minimálně část z tohoto seznamu již koncem letošního roku.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zdravim. mam 2x asus X1950pro CF. kdyz nabihaj win xp, tak pri detekci 2he karty se resetuje komp. nevim proc. :(

edit: zdrojem to bejt nemuze, ovladace catalyst 7.7, ATT
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Flegy: problémy se řeší tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86214

---

Aktuální info o novém CrossFire:
  • úzká souvislost s čipsetem RD790
  • nárůst výkonu ~80%
  • Tripod (CrossFire tří čipů/karet) by měl být na trhu dřív než QuadFire (4 čipy/karty), přičemž nárůst výkonu se očekává ~ 160%
  • produkty: RV635 (55nm RV630: 128bit, nižší spotřeba, nižší cena, leden 08 ), RV670 (55nm midrange, 256bit, uvedení zatím chystáno na prosinec), RV620 (55nm RV610, 64bit, nižší cena a spotřeba, leden 08 )
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

deska

Příspěvek od flanker »

a deska od gigabytu uz se objevila: GA-MA790-DQ6 s chipsetem amd790 :)...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
pepek!
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepek! »

nikde jsem to tu nenašel na internetu sem našel pár grafů ale chtěl bych od někoho pokud vlastní: sapphire atlantis X1950PRO 256/512
skušenost s těmito dvěma grafikami zda semi vyplatí investovat do druhé jestly mi to rapidně zvedne výkon ve 3D hrách ( rapidně 50% ) nebo se mi vyplatí grafiku prodat a koupit nějaké dražší řešení(8800gts/gtx x hd2900).

??? :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

CrossFire má nárůst často i víc než 50%... ale hlavně je důležité jestli máš desku s podporou CF.

//no-X: diskuse o výběru komponent přesunuta do nákupní poradny
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

Narazil jsem na test dvou X1950 Pro v crossfiru

http://www.tbreak.com/reviews/article.p ... genumber=1

A nedopadl vůbec špatně !!

Cirrus
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

cus.. muze nekdo poslat odkaz kde je naka tabulka jaky karty dou k sobe do cf?
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

http://img150.imageshack.us/img150/3415 ... 071pw4.jpg
tady to mas
je to urcite nekde na foru ale uz netusim kde
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Porovnání výkonu crossfire na P35+Asus Blitz a X38. http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... rsus_p35/1
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

kdyz ted koupim hd2900pro tak pozdejc asi nepujde s hd2950pro do crosffire ze ?
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

jankacek píše:kdyz ted koupim hd2900pro tak pozdejc asi nepujde s hd2950pro do crosffire ze ?
Pravděpodobně jo, ale budou to výkonově rozdílné karty, tzn. 2900 pro asi tu 2950 pro bude brzdit... ted ale stejně už žádnou 2900 Pro neseženeš...
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“