No, dispej mi zustane svitit jak vypnu komp, neblika. Ale to je asi tim, ze mam v BIOSu zaply osvetleni natrvalo... pokud chces, muzu to zkusit vypnout a podivat se co to bude delat potom. Jinak mi displej blika kdyz mam kompl normalne zaplej... sviti a tak jednou za tri vteriny kratce blikne, mam takovej pocit, ze mi to nedela dlouho, to bude od nejake verze BIOSu, protoze jsem si toho vsiml celkem nedavno. Jaky s ni mas jeste problemy? Ja jsem par problemu zezacatku mel, ale opravil to novej BIOS a taky jsem si za nejaky problemy mohl sam Tak napis co ti to dela a nejak to zkusiem poresit, protoze ja ted se Strikerem nemam jedinej problem.Papiš píše:Jo to sem všechno zkoušel, furt to bliká i když je komp vyplej.
Tak asi mam blbej kus : (
A bohužel to neni jedinej problém.
Ale dík
Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)
Moderátor: Eddward
- 666 Diablo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM, Intel Core2Quad Q9650 @ 4.0 GHz, ThermalRight IFX-14 + HR-10 + Noctua NF-P12-1300, OCZ DDR3 SLI-Ready Edition OCZ3N1800SR4GK 4x2GB 1800MHz CL8, EVGA GeForce GTX295 + EVGA 9800GT Single Slot (PhysX), WD Raptor WD740ADFD (74GB SATA NCQ), WD Caviar Black WD6401AALS (640GB), WD Caviar WD6400AAKS, SoundBlaster X-Fi Fatal1ty FPS, case Thermaltake Armor+ VH6000BWS, DVD-RW ASUS DRW-1814BLT a DRW-2014L1T, Zalman ZM-MFC2, Thermaltake ToughPower W0106RE 700W, HP w2408 24'' LCD, Logitech G15 Keyboard, Logitech G9 Laser Mouse, Logitech Z-5500 THX Repro, Windows 7 Ultimate x64
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: NEFUNKČNOST TEPLOTNÍCH ČIDEL A MĚŘENÍ OTÁČEK VENTILÁTORŮ
skus nainštalovať ASUS PC ProbeII ..maš ho na priloženom inštalačnom CD od Strikera pod Utilitami-keď tam ti bude ukazovať všetky teploty čidiela ,Main ,CPU a atď ,tak je všetko v poriadku.možno si tie čidla zastrčil naopak.potom neukazuju.je to princip polovodiča.s tymi ventilatormi neviem mne ukazuje všetko v biosePapiš píše:Ahoj.
Chtěl bych se ještě zeptat na funkčnost přídavných teplotních čidel a měření otáček přídavných ventilátorů.
V manuálu k desce se píše že v BIOSu v menu
Power / Temperature Monitor
mají být položky: CPU Temperature, M/B Temp, OPT1 Temp, OPT2 Temp, OPT3 Temp.
Jenže já tam mám jen CPU Temp a M/B Temp....ty přídavný teplotní čidla se mi tam vůbec nezobrazujou!
Ten samej problém mam v menu
Power / Fan Speed Monitor
Mam tam jen: CPU Fan Speed, CHA FAN Speed a PWR FAN Speed.
Jenže podle manuálu by tam mělo být ještě OPT1 FAN Speed až OPT5 FAN Speed.
S původním BIOSem co v desce byl se to tam nezobrazovalo a ani s v1102 ani s v1103 což mám teď .
Zajímalo by mě jestli je ta deska zralá na reklamaci a nebo dělam něco špatně?
Prosím podívejte se tam někdo jak to tam v tom biosu máte, nebo jestli to prostě někomu funguje nebo nefunguje
Moc dík.
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
- 666 Diablo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz
Jakoze jet by mely, ale nikdo ti to nezaruci. Nejlepsi by bylo, kdybys mel moznost si to nejdriv vyzkouset a pak koupit. Nebo googli jestli uz nekdo takovou kombinaci nema.vidocq píše:Chci se zeptat co se stane kdyz dotehle desky dam tyhle pameti jestli jeta deska bude podporovat i kdyz od vyrobce v seznamu pameti nejsou ??? jedna se o Kingston DIMM 2048MB DDR II 1066MHz KHX8500D2K2/2GN NV SLI ???
EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM, Intel Core2Quad Q9650 @ 4.0 GHz, ThermalRight IFX-14 + HR-10 + Noctua NF-P12-1300, OCZ DDR3 SLI-Ready Edition OCZ3N1800SR4GK 4x2GB 1800MHz CL8, EVGA GeForce GTX295 + EVGA 9800GT Single Slot (PhysX), WD Raptor WD740ADFD (74GB SATA NCQ), WD Caviar Black WD6401AALS (640GB), WD Caviar WD6400AAKS, SoundBlaster X-Fi Fatal1ty FPS, case Thermaltake Armor+ VH6000BWS, DVD-RW ASUS DRW-1814BLT a DRW-2014L1T, Zalman ZM-MFC2, Thermaltake ToughPower W0106RE 700W, HP w2408 24'' LCD, Logitech G15 Keyboard, Logitech G9 Laser Mouse, Logitech Z-5500 THX Repro, Windows 7 Ultimate x64
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- stonemaska
- Nováček
-
Ahoj, me to taky sviti kdyz vypnu PC, ale v biosu nemam zapnuty osvetleni natrvalo. Jinak to blikani pri bezicim PC se mi zacnulo dik taky, ale az po nainstalovani PC Probe II (zrejme se s tim nainstaluje ACPI driver) tak jsem to zas odinstaloval a komplet celou slozku Asus jsem vymazal. Takze ted to uz aspon neblika, ale porad to sviti pri vypnutem PC666 Diablo píše:No, dispej mi zustane svitit jak vypnu komp, neblika. Ale to je asi tim, ze mam v BIOSu zaply osvetleni natrvalo... pokud chces, muzu to zkusit vypnout a podivat se co to bude delat potom. Jinak mi displej blika kdyz mam kompl normalne zaplej... sviti a tak jednou za tri vteriny kratce blikne, mam takovej pocit, ze mi to nedela dlouho, to bude od nejake verze BIOSu, protoze jsem si toho vsiml celkem nedavno. Jaky s ni mas jeste problemy? Ja jsem par problemu zezacatku mel, ale opravil to novej BIOS a taky jsem si za nejaky problemy mohl sam Tak napis co ti to dela a nejak to zkusiem poresit, protoze ja ted se Strikerem nemam jedinej problem.Papiš píše:Jo to sem všechno zkoušel, furt to bliká i když je komp vyplej.
Ale dík
Jinak jeste jeden dotaz. Jak vam chodi osvetleni IO Shieldu? Ja kdyz zmacku to osvetlovaci tlaciko, tak se rozsviti LCD na desce, ale na IO Shieldu nic. Ze by spatny kablik, nebo ten malinkej konektor na desce?
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
a kde vlastne si ho nasiel?.na strankach asusu nie je
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
PLS HELP !!
Deska mi jede krasne az vcera vecer sem steloval BIOS a uz se mi deska nerozjede jen to pise DET DRAM na LCD Posteru skusal sem nekolikrat CLR CMOS ale nic ani vytahnuuti baterky nic nevym si rady predtim jelo vse OK a stabilne RAM mam GEIL Ultra 800MHz cl4 4x1GB (nejde anis jednou pameti)
NEvite co s tim ??
Diky
Deska mi jede krasne az vcera vecer sem steloval BIOS a uz se mi deska nerozjede jen to pise DET DRAM na LCD Posteru skusal sem nekolikrat CLR CMOS ale nic ani vytahnuuti baterky nic nevym si rady predtim jelo vse OK a stabilne RAM mam GEIL Ultra 800MHz cl4 4x1GB (nejde anis jednou pameti)
NEvite co s tim ??
Diky
- 666 Diablo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zkus tu baterku nechat vytazenou dyl (i nekolik minut) a uplne u toho vypni napajeni (tlacitko zdroje) a nech to chvilku vytazeny. Ale je dost mozny. ze ten BIOS nejak rozhasil kompatibilitu s tou tvoji pameti, jeste mrkni po netu jestli neexistujou nejaky BIOS rescue metody tady na tu desku.... jinak mas jedinou moznost - do servisu s tim, nebo vytahnout samotnej chip BIOSu, vzit ho do nejake firmy spolu s tim starym BIOSem treba na diskete a oni ti to tam za pul sta (nebo nejak tak) naprogramujou...Thomas CPU Killer 2.0 píše:PLS HELP !!
NEvite co s tim ??
Diky
- 666 Diablo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To s tim PC Probe je dobry zjisteni, to mne nenapadlo, hned ho vykopnu, protoze ho nepouzivam A jinak I/O Panel mi sviti pri zapnutym komplu, jak je to u vypnutyho... jdu zjistit...stonemaska píše:Ahoj, me to taky sviti kdyz vypnu PC, ale v biosu nemam zapnuty osvetleni natrvalo. Jinak to blikani pri bezicim PC se mi zacnulo dik taky, ale az po nainstalovani PC Probe II (zrejme se s tim nainstaluje ACPI driver) tak jsem to zas odinstaloval a komplet celou slozku Asus jsem vymazal. Takze ted to uz aspon neblika, ale porad to sviti pri vypnutem PC
Jinak jeste jeden dotaz. Jak vam chodi osvetleni IO Shieldu? Ja kdyz zmacku to osvetlovaci tlaciko, tak se rozsviti LCD na desce, ale na IO Shieldu nic. Ze by spatny kablik, nebo ten malinkej konektor na desce?
- 666 Diablo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takze... I/O panel mi sviti jen pri zapnutym komplu (jakykoliv nastaveni v BIOSu nebo mackani toho tlacitka je na nic).. ale myslim, ze to tam ma byt, je to tusim i v manualu. Co se tyce LCD Posteru... zustane mi svitit po vypnuti pocitace, ale jakmile zmacknu tlacitko pro podsvetleni (zamacknu dolu), tak zhasne... zajimavy je, ze jak ho zamacknu, tak mi nejde spustit kompl dokud ho zase nevymacknu Jeste zkusim vykopnout to PC Probe, protoze jsem zkousel nastavit v BIOSu at se to podsvetleni vypne po POSTu, to se vyplo, ale pak jsem koukal, ze ve windows je zase zaply...
- 666 Diablo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak to blikani bylo zapricineny souborem aacenter.exe, trvale spustenym... musel jsem ho ukoncit rucne a pak vypnout... kdovi co mel za funkci, krome toho aby ti blikal s LCDckem Jinak pote co jsem ho ukoncil, tak uz LCDcko zustane vypnuty kdyz jsem v BIOSu zvolil at se po POSTu vypne... ale jakmile vypnu kompl, tak se zase rozviti. Vypnout mi jde tim tlacitkem jak uz jsem psal.
- stonemaska
- Nováček
-
jj, uplne presne tak jak pises se to chova i u me. Na ten IO Shield se podivam, ten me nesviti vubec, jak rikam asi nejaka drobnejsi chybicka, ale jinak vse slape tak jak ma.666 Diablo píše:Hm, tak to blikani bylo zapricineny souborem aacenter.exe, trvale spustenym... musel jsem ho ukoncit rucne a pak vypnout... kdovi co mel za funkci, krome toho aby ti blikal s LCDckem Jinak pote co jsem ho ukoncil, tak uz LCDcko zustane vypnuty kdyz jsem v BIOSu zvolil at se po POSTu vypne... ale jakmile vypnu kompl, tak se zase rozviti. Vypnout mi jde tim tlacitkem jak uz jsem psal.
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě s baterkou sem vše zkoušl nechal sem jen samotnou desku bez ničeho stát asi 5 hodin bez baterky a nic.
Ale vcera sem asi po 20cate rozebral a slozil a ouha uz zase bezi je to fakt zapeklita deska rekl bych ze co kus to originalni problemyy ale je fakt ze vykon je super.
Jinak me pri vypnutem kompu LCD zobrazuje hodiny a vse sviti pokud zmacknu cudl tak se zhasnou modre led a rozviti tlacitka atd.. a jde PC zapnout kdyz vymacknu tak zhasne a modre se rozsviti ale PC zapnout nejde
Teplota tech heatpipe je otresna hreje to jak blazen skousel sem to asi tak 10 minut v pasivnim modu a zacal sem citit jak neco smrdi tak sem to chtel vypnout ale uz to bylo sekle takze HP pujde do >>>> a dam tam vodni blok
A jak resite teplotu vy ???
Ale vcera sem asi po 20cate rozebral a slozil a ouha uz zase bezi je to fakt zapeklita deska rekl bych ze co kus to originalni problemyy ale je fakt ze vykon je super.
Jinak me pri vypnutem kompu LCD zobrazuje hodiny a vse sviti pokud zmacknu cudl tak se zhasnou modre led a rozviti tlacitka atd.. a jde PC zapnout kdyz vymacknu tak zhasne a modre se rozsviti ale PC zapnout nejde
Teplota tech heatpipe je otresna hreje to jak blazen skousel sem to asi tak 10 minut v pasivnim modu a zacal sem citit jak neco smrdi tak sem to chtel vypnout ale uz to bylo sekle takze HP pujde do >>>> a dam tam vodni blok
A jak resite teplotu vy ???
- Papiš
- Nováček
-
Aha, jasně, pro mě je směrodatný že ti to nebliká. Kdybys to osvětlení natrvalo v biosu zkusil vypnout, co to bude dělat potom, byl bych moc rád. Dík. Jinak když je komp zaplej tak ten displej zezačátku svítí a když už začne botovat windows a zobrazí se na něm hodiny tak zhasne a je furt zhaslej. To máš vlastně přesně opačně než já jestli ti to bliká při zaplym : )) No to dle je spíš taková prkotina, ale ještě mám problém s měřením teploty u všech tří přídavných čidel a s měřením otáček všech přídavných ventilátorů...píšu o tom na straně 14,poslední příspěvek. No a ještě další problém: Z konektorů označených OPT_FAN2,OPT_FAN3 a CHA FAN leze napětí jen 4,8V což některý větráky ani neroztočí a z konektoru PWR FAN jde jen 7,2V. Správně by na všech konektorech pro větráky mělo bejt 12V. Je uplně jedno co nastavim v biosu v menu Fan Speed Control, ty napětí jsou takhle špatně stále. No a pak poslední problém, ten je ale softwarový.....když nainstaluju jakoukoliv verzi ASUS PC ProbeII a spustim to, je to sice spuštěno ale nic se neděje a zároveň se mi spustí aplikace s názvem aaCenter.exe a vytíží jedno moje jádro na 100% a pak už se dál nic neděje.666 Diablo píše:No, dispej mi zustane svitit jak vypnu komp, neblika. Ale to je asi tim, ze mam v BIOSu zaply osvetleni natrvalo... pokud chces, muzu to zkusit vypnout a podivat se co to bude delat potom. Jinak mi displej blika kdyz mam kompl normalne zaplej... sviti a tak jednou za tri vteriny kratce blikne, mam takovej pocit, ze mi to nedela dlouho, to bude od nejake verze BIOSu, protoze jsem si toho vsiml celkem nedavno. Jaky s ni mas jeste problemy? Ja jsem par problemu zezacatku mel, ale opravil to novej BIOS a taky jsem si za nejaky problemy mohl sam Tak napis co ti to dela a nejak to zkusiem poresit, protoze ja ted se Strikerem nemam jedinej problem.Papiš píše:Jo to sem všechno zkoušel, furt to bliká i když je komp vyplej.
Ale dík
Jo nevšiml sem si že už si odpověděl v dalšim příspěvku že ti LCD Pooster při vypúlém PC svíti stále, takže dík. Jo a to že když zmáčknu to tlačítko na podsvětlení tak mi pak nejde zapnout komp to mi dělá taky : )) to teda vymyslely zvláštně.
Naposledy upravil(a) Papiš dne úte 28. srp 2007, 13:13, celkem upraveno 1 x.
- Papiš
- Nováček
-
Re: NEFUNKČNOST TEPLOTNÍCH ČIDEL A MĚŘENÍ OTÁČEK VENTILÁTORŮ
Ahoj. Dík za odpověď. S ASUS PC ProbeII to je další problém, protože mi nefunguje. Když nainstaluju jakoukoliv verzi a spustim to, je to sice spuštěno ale nic se neděje a zároveň se mi spustí aplikace s názvem aaCenter.exe a vytěžuje jedno moje jádro na 100% a nejde ukončit. Pak už se dál nic neděje. No důležitý pro mě je že to v tom biosu normálně máš, takže vim že to mam já divný, abych to mohl reklamovat.Teffel píše:skus nainštalovať ASUS PC ProbeII ..maš ho na priloženom inštalačnom CD od Strikera pod Utilitami-keď tam ti bude ukazovať všetky teploty čidiela ,Main ,CPU a atď ,tak je všetko v poriadku.možno si tie čidla zastrčil naopak.potom neukazuju.je to princip polovodiča.s tymi ventilatormi neviem mne ukazuje všetko v biosePapiš píše:Ahoj.
Chtěl bych se ještě zeptat na funkčnost přídavných teplotních čidel a měření otáček přídavných ventilátorů.
V manuálu k desce se píše že v BIOSu v menu
Power / Temperature Monitor
mají být položky: CPU Temperature, M/B Temp, OPT1 Temp, OPT2 Temp, OPT3 Temp.
Jenže já tam mám jen CPU Temp a M/B Temp....ty přídavný teplotní čidla se mi tam vůbec nezobrazujou!
Ten samej problém mam v menu
Power / Fan Speed Monitor
Mam tam jen: CPU Fan Speed, CHA FAN Speed a PWR FAN Speed.
Jenže podle manuálu by tam mělo být ještě OPT1 FAN Speed až OPT5 FAN Speed.
S původním BIOSem co v desce byl se to tam nezobrazovalo a ani s v1102 ani s v1103 což mám teď .
Zajímalo by mě jestli je ta deska zralá na reklamaci a nebo dělam něco špatně?
Prosím podívejte se tam někdo jak to tam v tom biosu máte, nebo jestli to prostě někomu funguje nebo nefunguje
Moc dík.
- Papiš
- Nováček
-
Re: Dotaz
Přesně tak. Googli a když nenajdeš tak je prostě kup někde přes e-shop a když ti náhodou nepůjdou tak je máš právo do 14ti dnů vrátit bez udání důvodu. Už sem takhle jednou vracel v Alza....je to uplně normální. Maj tam na to dokonce speciální oddělení: )666 Diablo píše:Jakoze jet by mely, ale nikdo ti to nezaruci. Nejlepsi by bylo, kdybys mel moznost si to nejdriv vyzkouset a pak koupit. Nebo googli jestli uz nekdo takovou kombinaci nema.vidocq píše:Chci se zeptat co se stane kdyz dotehle desky dam tyhle pameti jestli jeta deska bude podporovat i kdyz od vyrobce v seznamu pameti nejsou ??? jedna se o Kingston DIMM 2048MB DDR II 1066MHz KHX8500D2K2/2GN NV SLI ???