Cvákání
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- BBS
- Začátečník

Cvákání
potřeboval bych prosim poradit Normálně mi běží Harddisk a spustim nějakou aplikaci a něco tam v něm cvakne nebo co a znova se jako roztáčí ale přitom je pořád v provozu bez zaseknutí... Mam seagate Baracuda ns 250GB
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
- -daggy-
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Skus HDD Life (SPeedfan u Barracud zle zistuje SMART) a skontroluj SMART. Tiez skontroluj konektory, ci su dobre zastrcene, prip. vymen kabelaz a hlavne skontroluj upevnenie HDD v Case, to tiez moze prenasat nechutne zosilnene vibracie.
AMD64 X2 Toledo 4200+ (2200@2717), DFI Infinity NF4 Ultra-U, A-Data Vitesta DDR500+ 2x1GB (Dual), Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen, Leadtek WinFast TV 2000 Expert, Sky Star 2 + 60cm parabola, DVD-RW Lite-On SHW-1653S, DVD SONY DDU 1621, DSL Drytek Vigor 318, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Akasa AK 183 L2BL2B
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

nechci strašit ale tohle mi jedna starší Baracuda dělala taky, než chcípla úplně
může to bý také způsebeno výpadky zdroje, než jí zahodíš zkusil bych zkouknout napájecí konektor, případně disk pověsit na jinou větev zdroje (pak ho zkusit na úplně jiném zdroji) a pokud to bude všude stejný a nemáš na nový, nebo už nemáš záruku tak začni zběsile zálohovat
//pokud je ve zdroji výpadek, hlavičky disku se okamžitě zaparkují - to způsobí cvaknutí, na otáčky to vliv nemá protože plotny mají velkou setrvačnost
může to bý také způsebeno výpadky zdroje, než jí zahodíš zkusil bych zkouknout napájecí konektor, případně disk pověsit na jinou větev zdroje (pak ho zkusit na úplně jiném zdroji) a pokud to bude všude stejný a nemáš na nový, nebo už nemáš záruku tak začni zběsile zálohovat
//pokud je ve zdroji výpadek, hlavičky disku se okamžitě zaparkují - to způsobí cvaknutí, na otáčky to vliv nemá protože plotny mají velkou setrvačnost
Jen další blázen, v bláznivém království.
- BBS
- Začátečník

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

já myslet ...poku pokud to bude všude stejný a nemáš na nový, nebo už nemáš záruku tak začni zběsile zálohovat ... u toho disku, cheftec by měl bejt kvalitní ale dokud to nezkusíš nemůžes si být jistý na 100%BBS píše:mam zaruku zdrojem to podle mně neni ma od firmy cheftec a co mislíš že jim mam říct když ho mam v zaruce koupil jsem ho v czc
Jen další blázen, v bláznivém království.