Problém s internetem omezené nebo žádné připojení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kabatec
Nováček
Nováček

Problém s internetem omezené nebo žádné připojení

Příspěvek od kabatec »

Zdarec
Mám doma jedno PC a jeden notebook. Zezačátku nebyl problém s internetem na obou počítačích ale nyní mi funguje internet už jen na PC a nemůžu přijít na to proč.
Internet mám rozvedený pomocí Switche
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22778
(v tom ale problém nebude protože na PC net jede)

Síťová karta je taky dobrá protože pokud nastavím na obou počítačích IP adresy tak můžu kopírovat z jednoho do druhého. Funguje i PING LOCALHOST vrátí všechny pakety.
(takže v síti ani v síťovce problém nebude)

Už jsem tento problém párkrát řešil na PC ale vždy sem to vyřešil zformátováním PC a byl na čas klid. Když jsem si koupil notebook bylo vše v pořádku internet šlapal jako hodinky. A pak bez zjevných důvodů přestal fungovat. Po zformátování notebooku internet opět fungoval ale zhruba po dvou dnech opět fungovat přestal a už nepomohl ani další formát. Ale na PC je vše v pořádku.

Internet mám od KARNEVALU.

Přikládám okna které mi to háže možná že už měl někdo předtím stejný problém:

Obrázek

Obrázek
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

no já nevím ale není Karneval jenom na jedno PC?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

neuvedl jestli routuje tim hlavnim PCckem protoze jestli ne tak treba jak ma dynamickou IP tak mu to pridelilo dve ale jak to zjistili tak mu to zatrhli ;)
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Přesně tak, má napsáno že to rozvádí switchem.
Budeš si muset pořídit router, nebo připlatit za 2 IP adresy.
kabatec
Nováček
Nováček

Příspěvek od kabatec »

Jo ale pokud připojím kabel přímo z modemu na notebook tak to taky nefunguje. Pokud ho připojím přímo na PC je vše v pohodě.
Takže bude chyba asi v notebooku nejspíš v nastavení ale nemám tušení jak to zpravit. Poradí někdo prosím.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Chápeš že switch neroutuje, ale jenom posílá dál?
Modem přiřadí přes DHCP IP adresu jenom JEDNOMU počítači, protože PLATÍŠ jenom za JEDNU IP.
Buď budeš muset karnevalu zaplatit za 2 IP a potom ti bude stačit ten tvůj switch. Pokud nechceš každej měsíc platit za druhou IP kup si ROUTER.

Osobně radím koupit ROUTER.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“