Vyměnit HD2900XT za GF8800GTS, nebo opačně?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Vyměnit HD2900XT za GF8800GTS, nebo opačně?

Příspěvek od spajdr »

//no-X: odděleno z ATi news

----------------------------------
Digitaldoom píše:
no je to tím, že R600 ten potenciál má a o nutnosti dodělání ovladačů se vědělo. Za to Nvidia u GF8 ovladačema nezvýšila výkon ve většině hrách ani nepamatuji. většinou jen opravují bugy ... Nicméně nepředpokládám, že by ATI HD2900XT dokázala z pravidelností GF8800GTX porážet ... v těch klasických DX9 hrách na to skutečně asi nemá, nicméně sedí jí za zadkem a o to jde cenový rozdíl je pořád minimálně 3000 a běžně 5000 i více ... spíše lituji ty, kteří si koupí 8800GTS 640MB - ta krata je doslova mrtvola ...
To já bych vřele doporučoval si koupit 8800GTS 640MB než 2900XT, mít tu možnost, tak svojí XT vyměním za GTS 640MB ihned.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

spajdr píše:
Digitaldoom píše:
no je to tím, že R600 ten potenciál má a o nutnosti dodělání ovladačů se vědělo. Za to Nvidia u GF8 ovladačema nezvýšila výkon ve většině hrách ani nepamatuji. většinou jen opravují bugy ... Nicméně nepředpokládám, že by ATI HD2900XT dokázala z pravidelností GF8800GTX porážet ... v těch klasických DX9 hrách na to skutečně asi nemá, nicméně sedí jí za zadkem a o to jde cenový rozdíl je pořád minimálně 3000 a běžně 5000 i více ... spíše lituji ty, kteří si koupí 8800GTS 640MB - ta krata je doslova mrtvola ...
To já bych vřele doporučoval si koupit 8800GTS 640MB než 2900XT, mít tu možnost, tak svojí XT vyměním za GTS 640MB ihned.
a z jakeho duvodu,smim-li vedet?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

flanker píše:a z jakeho duvodu,smim-li vedet?
nižší spotřeba/hluk, vyrovnanější výkon?

// =>no-X: ROFL, to mě sestřelilo ze židle :lol:
Naposledy upravil(a) Lukfi dne úte 28. srp 2007, 22:20, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Případně mu chybí ta kvanta artefaktů, který má v mnoha hrách G80 s bioshock driverama a které recenzích na grafech výkonu jaksi nejsou vidět.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

hehe...No,ja co vidim,tak ty vykyvy vykonu nejsou uz tak velky, furt je celkove vykonejsi nez 8800gts, s tendenci se ovladac od ovladace zlepsovat a ze slepseni od kvetnoveho uvedeni je sakra znat,co si budeme nalhavat. A spotrebu jiste uzivatel high-end karet moc neresi...
//
no-X píše:Případně mu chybí ta kvanta artefaktů, který má v mnoha hrách G80 s bioshock driverama a které recenzích na grafech výkonu jaksi nejsou vidět.
:D

//stano - edit dvojpost
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

spajdr píše:
Digitaldoom píše:
myslim ze ti vubec nic nebrani... tu svou grafiku urco prodas za 8k a za 7,2k mas novou 8800gts 640mb
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

to Gerimo: Kde se dá sehnat nová 8800GTS-640MB za 7.2 k ,- ? :shock:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

M...u ses fakt vul,mel si jako jeden z prvnich 8800GTX nechapu proc si menil :)
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Hmm není důvod měnit HD2900XT za 8800GTS 640MB, Radeon je bez debat výkonějším kusem HW ale taky víc hřeje ale to je vše... ;)

...
nexik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nexik »

kdyz uz je tu debata jestli je vykonejsi G80 nebo 2900XT (nechci zakladat novy tema ), tak bych pls potreboval poradit jestli si mam koupit 88GTX nebo radsi 2900XT , u GTX je jasnej vykon kterej je stabilni , u 2900 zase se vykon furt zvysuje takze by po delsi dobe mel na novejsi hry stacit lip nez GTX , je to tak ?
Intel C2D @3GHz PX8800GTX 2048MB A-Data EE 800MHz P35-DS3 DXX 500W 7200.10 320GB
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Na základních taktecj je GTS přibližně +- stejně výkonné jako XT (přibližně). Cenaj estejná, ale má několik dalších trumfů. Spotřeba je tak o 50W nizší, míň se hřeje, je mnohem tišší a má tak 25% OC potenciál. Ten má sice XT taky slušný, ale topí jako prase a žere ještě více, což GTS tak ne. Vždyť XT mám 8pin napájení navíc, to je dosti viditelný rozdíl :-) Takže ač jsem fanda ATi, beru GTS, protože je holt lepší.

A jestli GTX či XT, není debat, mít tři táci navrch beru GTX hned. Výkon je obrovský a vyrovnaný a ješte má 50-80Mhz OC rezervy. Palit GTX za 13100,- co dodat.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

menit 8800GTX za 2900 :lol:
8800GTS menej zere, menej sa zahrieva, AA nemusim pripominat.. jedina nevyhoda je DX10, mensi vykon. Ale na DX10 vela ludi nehra.
Inac moj osobny nazor (neberte to ako urazku) je ze GTS je na hov*o a GTX je ovela lepsia. Hlavne co sa tyka sirky zbernice, velkosti pamate, dlzky karty a napajania. 2900XT ma 6+8pin a vykon ma ako GTS320, pricom GTX ma 6+6pin a ma nezrovnatelne vyssi vykon. A to ma 8800 vacsie jadro ako 2900.. nVidia rulez. ATi ma blbe ovladace.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Mrtvola píše:Na základních taktecj je GTS přibližně +- stejně výkonné jako XT (přibližně). Cenaj estejná, ale má několik dalších trumfů. Spotřeba je tak o 50W nizší, míň se hřeje, je mnohem tišší a má tak 25% OC potenciál. Ten má sice XT taky slušný, ale topí jako prase a žere ještě více, což GTS tak ne. Vždyť XT mám 8pin napájení navíc, to je dosti viditelný rozdíl :-) Takže ač jsem fanda ATi, beru GTS, protože je holt lepší.

A jestli GTX či XT, není debat, mít tři táci navrch beru GTX hned. Výkon je obrovský a vyrovnaný a ješte má 50-80Mhz OC rezervy. Palit GTX za 13100,- co dodat.
No tak 8800GTS se HD2900XT nevyrovná ani náhodou ;) Radeonka je ted o 20% nahoře a pořád jde (ale někdy se zastavit musí :D) a jinak 8800GTX je samo výkonější než HD2900XT :) :P
Pokud čtete jen internetové testy tak se nedívím, že máte velký přehled ;) Mrtvola radči zůstaň u medicíny :roll: ta ti fakt jde...
Naposledy upravil(a) Pavel.P. dne stř 29. srp 2007, 10:32, celkem upraveno 1 x.

...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mrtvola píše:Vždyť XT mám 8pin napájení navíc, to je dosti viditelný rozdíl :-)
:sleepy:
Osmipin nemusíš vůbec zapojovat, karta plnohodnotně funguje i bez něj. Další "argument"?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Tak pochopitelně čerpám z testů, jelikož v mém okolí není nikdo kdo by měl nějakou high-end kartu. Tudíž jiný zdroj mě nezbývá a tady na fóru je půlka za ATi a půlka za GeForce...
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

no-X píše:
Mrtvola píše:Vždyť XT mám 8pin napájení navíc, to je dosti viditelný rozdíl :-)
:sleepy:
Osmipin nemusíš vůbec zapojovat, karta plnohodnotně funguje i bez něj. Další "argument"?
argument je ten ze musis zapojit 2x6pin, zatial na GTS iba 1x6pin. :roll: :roll:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Mrtvola píše:Tak pochopitelně čerpám z testů, jelikož v mém okolí není nikdo kdo by měl nějakou high-end kartu. Tudíž jiný zdroj mě nezbývá a tady na fóru je půlka za ATi a půlka za GeForce...
Divej výkonově se to má takto:
1.8800GTX(nepočítám ultru)
2.HD2900XT
3.8800GTS

...
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

nechápu co tu furt vytahujete spotřebu, stačí když vyměníte v lampičce žárovku za zářivku a jste na svým 8-)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

:lol: no nevim, jestli to tohle spravi. se spotrebou souvisi vyzarovane teplo, takze jde i o prehrivani
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

IkE Blaster píše::lol: no nevim, jestli to tohle spravi. se spotrebou souvisi vyzarovane teplo, takze jde i o prehrivani
50v idlu a +- 80 pri zatezi ? no nvm ale prehrivani to zrovna moc neni :D teploty skoro jak moje byvala 6600GT :D ta mela 45 75 a
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“