Existuje idealni case ?

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Petr_abc
Nováček
Nováček

Existuje idealni case ?

Příspěvek od Petr_abc »

Ahoj vsichni:
prosim o radu pro vyber spravne middletower skrine:

- ticha - vetracky asi nahradim typem Noctua
- prostorna pro 8800GTX, ale prosim NE bigtower
- temer bezprasna skrin, pripadne dokoupim prachove filtry nebo natahnu silonky :-)
- bez vibrace hdd
- dobre chlazeni v prostoru graficke karty
- cena bez zdroje max do + - 4000 Kč
- musi byt z Czechcomputer, pac tam kupuji i cely vnitrek skrine

prosel jsem desitky recenzi skrini vsude mozne, ale u kazde jsou nejake minusy, nenasel jsem ideani skrin, jsem uz z toho zoufaly.
Diky za kazdou radu.

//Stoobi - přesun z CM
Asus Commando, Core2 Duo E6850-3GHz, GEIL 2GB, Asus 8800GTX, THERMALRIGHT HR-03 Plus, Noctua NH-U12F, 3x Noctua NF-S12-1200, 120mm, Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA, SCYTHE KAMA-PANEL SCKMPN-1000-SV, Zdroj Enermax 600W ATX EG701AX-VE/W/SFMA ALL NoiseTaker.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Jsem asi trapný, ale Gigabyte Aurora 3D 570 je dobrá kisna. Navíc je krásná. V té cenové hladině je ještě Enermax a Silverstone Temjin. Ale mají tunely. Ta Arurora má filtry, bok z plexi. Tělo z Alu. 3*120mm větráky. Místa dost. Cena 4k.
Petr_abc
Nováček
Nováček

Tunely?

Příspěvek od Petr_abc »

Tunel je co? Da se vyhodit z case?
Asus Commando, Core2 Duo E6850-3GHz, GEIL 2GB, Asus 8800GTX, THERMALRIGHT HR-03 Plus, Noctua NH-U12F, 3x Noctua NF-S12-1200, 120mm, Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA, SCYTHE KAMA-PANEL SCKMPN-1000-SV, Zdroj Enermax 600W ATX EG701AX-VE/W/SFMA ALL NoiseTaker.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

pro nekoho je idealem nejakej modecom pro nekoho Tai Chi, zase takhle to nelze brat,zalezi zda to ma svitit,blikat, nebo chces tichou atd
....ze by to byl MELOUN
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

Nejde mi o vzhled skrine ani o svetla, jen funkce:
- tiche vetraky (nebo vymenim vetraky za Noctuu)
- prachove flitry
- chlad hlavne v okoli graficke karty

Chci tak moc?

Projel jsem testy, recenze, a vzdy se najde VELKE MINUS v podobe bud nedostatecneho chlazeni, nebo spatne uchyceni hdd nebo vibrace hdd ...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Budu tedka mluvit za sebe a sve subjektivni dojmy, ale mel sem doma par dni tuhle case
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39381

A nemuzu proti ni rict kriveho slova...
8800GTS se tam krasne vecpala, vepredu i vzadu 120, ktery si vymenis za tissi, vepredu perforace a za nima molitan, takze to netaha prach, ale musis to cistit...
Z me strany maximalni spokojenost.

Ale jak rikam, je to subjektivni dojem, ty na ni treba uvidis nejake mouchy
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Souhlasim, tuhle case mám taky a spokojenost... akorát nemá 120 vepředu, ale jen 80, ale tak 120 se dá bez problémů dat pod mechaniky.
Jediné co mi naní trochu vadí, že nemá otočené disky, ale jelikož disky vyndavám minimalně tak to ještě skousnu :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

OK, diky.

Vybiram uz jen mezi temito 4 kandidaty:

Thermaltake Swing VB6000BWS za 1872 Kč
CC: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33660
TEST: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5
CoolerMaster Centurion 5 Silver za 1690 Kč
CC: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39381
TEST: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3
Gigabyte 3D Aurora Black za 3229 Kč
CC: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42067
TEST: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3
Tsunami Dream VA3000SNA za 3 122 Kč
CC: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28296
TEST: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=4

Na cene ani vzhledu nezalezi.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

A co třeba Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA ? Sám ji mám a maximální spokojenost...
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

djgeneral píše:A co třeba Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA ? Sám ji mám a maximální spokojenost...
Mno, tak tvuj CASE vypada zajimave i podle testu, nema zadne minusy:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5

Stava se vaznym kandidatem ...
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Mě dneska přišl ačerná "stará Aurora" a jsem si úplně uslint. Jo když jsem odkojený na EC. A zdroj mě přišel Liberty...taky slint. Je hliníková, tichá, prachové filtry a krásně prostorná a vzhled je taky nice. Dal jsem tam ješte regulátor Primecooler a tichost je doma.

Ten Alu TT Armour Jr. je taky krásný a kvalitka. Nevzal jsem ho jen kvůli barvě (zbatek sestavy mám černý), černá verze je totiž SECC a taky kvůli tomu oknu. Aurora má pohled fakt jen na MB...Armour pohled na koše a lišty mě nějak neuchvacuje...můj názor.
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

Petr_abc píše:OK, diky.

Vybiram uz jen mezi temito 4 kandidaty:

Thermaltake Swing VB6000BWS za 1872 Kč
Swing mám a je to za svou cenu super skříň, nic nevibruje, je skálopevná, ale myslím že s tou GTX by mohl být trošku problém, uživatel Red Devil ji tam ale má, jen mi psal že musel posunout koš na disky.
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Pokud muzu poradit, tak byt tebou bych sel do Gigabyte Aurora 570 (novejsi a vetsi s trosku pozmenenym vzhledem, lepe umistene usb porty). Mam ji ted doma a jsem spokojenej. Vejde se mi do ni i vodnik a jeste je vsude hodne mista. I cable managment je dobre vyreseny.

Jinak mam jeste zkusenosti s TT Tsunami Dream. Neni to spatna skrin, ale jaksi jsem prerostl jeji velikost. Je to v ni vsechno natlacene, nikde neni moc mista. X1900XTX se tam tak tak vejde a zasahuje docela blizko kose pro hdd. Vetracky v ni dodavane jsou trosku hlucnejsi. Externi usb, firewire a dalsi konektory jsou pro me spatne umisteny nahore, protoze mam bednu hozenou pod stolem a proste se k tem konektorum nedostanu. Pak mi jeste vadi ten bezsroubkovy system pro uchyceni karet. Vzhledem k tomu, ze X1900XTX (ale i plno jinych karet) ma dvouslotove chlazeni, tak musi tento patent (bazmek) oddelat, abych mohl kartu spravne zasunou a pak znovu pridelat. Vsechny middletower bedny od TT jsou podle me delany na stejnym nebo podobnym zakladu jen s jinym celem, takze se to bude tykat vsech beden od nich.
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

Pokud muzu poradit, tak byt tebou bych sel do Gigabyte Aurora 570 (novejsi a vetsi s trosku pozmenenym vzhledem, lepe umistene usb porty). Mam ji ted doma a jsem spokojenej. Vejde se mi do ni i vodnik a jeste je vsude hodne mista. I cable managment je dobre vyreseny.
Do Aurory 570 je problem diky kosi na HDD umistit 8800GTX a rada uzivatelu si stezuje na spatne proudeni vzduchu uvmitr skrine.

Zameril jsem pozornost na Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA a podle vseho nema chybu.
- perfektne vymyslene chlazeni
- prachove filtry
- variabilita montaze - moznost dat kos pro HDD vyse (do prostoru 5.25") a tim padem je tam obrovsky prostor pro GTX a nic nebrani,aby grafiku take chladil hlavni nasavaci ventilator. Pro HDD bude dalsi nasavaci ventilator.
Vsechny ventilatory navic menim za 120x120 NoctuySF12 s udavanou hlucnosti max 17 dBA pri prutoku vzduchu 47,65 CFM a 1200RPM,co prekonava puvodni ventilatory s hlucnosti 25 dBA, 35CFM,1300RPM).

Takze vysledek?

-skvele provetrana skrin tichymi vetracky Noctua NF S12
-8800GTX bude mit dostatek mista a bude skvele chlazena
-prachove filtry

Nevyhoda je,ze musim vyhodit stavajici 2 ventilatory a koupit 3x Noctuu,coz bude stat jeste litr navic,ale vysledek bude stat za to, posudte sami:

Skvela skrin Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA
Zdroj Enermax EG701AX-VE 600W
MB Asus P5K Intel P35
CPU E6850 3Ghz dvoujadro chlazene Noctuou NH-U12F (vitez mnoha testu)
2 GB RAM Geil DDR2 CL4
GPU Asus 8800GTX
Pasivni chladic pro grafiku Thermalright HR-03 (vitez mnoha testu)
na tento pasiv umistim dalsi Noctuu 120x120 a zajistim ji paskami
(dle testu pak dosahuje max 63 stupnu v zatezi a mimo zatez 49 stupnu!!)

Diky moc kazdemu za radu.

Takze ve finale tam bude 5x Noctua a 1x ventilator ve zdroji, i kdyz ma byt supertichy.
Doufam, ze celkem 6 ventilatoru,i kdyz kazdy s prumerem 17dBA, nebude ve finale slyset :-)

Nevite, existuje regulator pro 5 ventilatoru? Kontrola 5 ventilatoru uz je trochu moc, ze?

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

tam muze byt slyset nejvice ten ze zdroje. jinak s tim regulatorem, ja zatim videl na 4 nebo na 5 do 5,25'' pozice, takze kdyztak das jeden na zaslepku (regulator)
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

IkE Blaster píše:tam muze byt slyset nejvice ten ze zdroje. jinak s tim regulatorem, ja zatim videl na 4 nebo na 5 do 5,25'' pozice, takze kdyztak das jeden na zaslepku (regulator)
Treba tento za 813 Kč?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48796
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

Petr_abc píše:
djgeneral píše:A co třeba Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA ? Sám ji mám a maximální spokojenost...
Mno, tak tvuj CASE vypada zajimave i podle testu, nema zadne minusy:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5

Stava se vaznym kandidatem ...

ja k ni mam jednu vytku, a to je montaz, a divnej manual mnoho sroubku a snaha prijit na to jak to vsechno k sobe zapadá
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

ja k ni mam jednu vytku, a to je montaz, a divnej manual mnoho sroubku a snaha prijit na to jak to vsechno k sobe zapadá
Mno - to je otazka.

Bud si ji necham smontovat zdarma primo v CzechComputer nebo to zkusim sam. Ale nastesti clovek skrine nemontuje casteji nez s vymenou desky, coz je 1x za 3-4 roky.
Co myslite lidi, nechat si to smontovat?
Asi mas pravdu, za priplatek 200 Kc, mam podobny regulator vcetne ctecky karet a vstupu pro audio a usb a firewire.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

phz^ píše:ja k ni mam jednu vytku, a to je montaz, a divnej manual mnoho sroubku a snaha prijit na to jak to vsechno k sobe zapadá
K čemu při montáží potřebuješ manuál? Že je tam mnoho šroubků a příslušenství považuju za + a staví se s ní perfektně.... Nemám žádné výtky.... PS: Jen pozor na délku zdroje. Jak jsou zezhora ty přídavný USB, tak by se tam delší zdroj těžko rval... 8)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“