Problém s A7V880 - chyba BIOS Checksum

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s A7V880 - chyba BIOS Checksum

Příspěvek od marsol »

Zdravím,
mám v PC desku ASUS A7V880. Mám ji cca rok a půl a po výměně zdroje, ze 300W na 420W, se mi při spuštění objevila chyba BIOS checksum ... Udělal jsem reflash na originalní BIOS z CD od desky, jednou deska naběhla a při dalším a dalším a dalším .............. a dalším zapnutí, mi svítí jen LED od disku a monitor mám černej. Počítač nenabutuje a na monitoru se nic neobjeví ani žádná chyba.
Můžete mi někdo poradit?

Díky!!!

//edit Wilik - presun z sA desek
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Resetni CMOS, zkus jiné RAMky, ale může se jednat i o to, že je CPU nebo deska "kaput". :sad:
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marsol »

Shit píše:Resetni CMOS, zkus jiné RAMky, ale může se jednat i o to, že je CPU nebo deska "kaput". :sad:

CMOS sem resetnul asi 12krát. Paměti povyměňoval, povydaval karty, zařízení v PC, všechno znovu postupně pozapojoval ..... a h**no - tedy nic.
Jediný co jsem nezkoušel je výměna CPU a přeprogramování CMOSKY. Běžně mám doma tři CPU, ale teď ne.
Nevíte někdo, kde v Praze, za slušný peníz dělaj přeprogramování CMOSu???

Díky!!!!!!!!
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

marsol píše:Jediný co jsem nezkoušel je výměna CPU a přeprogramování CMOSKY.
Můj odhad říká, že je CPU kaput. :sad:
Zkus jiný a uvidíš...
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Všechno z desky odpojit a zapnout je holou desku s CPU, RAM, grafikou a napájením. Jinak pokud mi to napíše BIOS checksum error, tak bych napřed resetoval CMOS a nepouštěl se hned do flashování. Teď nevíš, jestli je tam původní chyba nebo se jen nepovedl flash.
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marsol »

Victor píše:Všechno z desky odpojit a zapnout je holou desku s CPU, RAM, grafikou a napájením. Jinak pokud mi to napíše BIOS checksum error, tak bych napřed resetoval CMOS a nepouštěl se hned do flashování. Teď nevíš, jestli je tam původní chyba nebo se jen nepovedl flash.
Add reset CMOSky viz můj příspevek o kousek vejš:
CMOS sem resetnul asi 12krát. .................
To co mi radíš je na nic. To byla první věc co jsem udělal. :-D
:)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“