Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Papiš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Papiš »

stonemaska píše: Ahoj, me to taky sviti kdyz vypnu PC, ale v biosu nemam zapnuty osvetleni natrvalo. Jinak to blikani pri bezicim PC se mi zacnulo dik taky, ale az po nainstalovani PC Probe II (zrejme se s tim nainstaluje ACPI driver) tak jsem to zas odinstaloval a komplet celou slozku Asus jsem vymazal. Takze ted to uz aspon neblika, ale porad to sviti pri vypnutem PC :(
Jinak jeste jeden dotaz. Jak vam chodi osvetleni IO Shieldu? Ja kdyz zmacku to osvetlovaci tlaciko, tak se rozsviti LCD na desce, ale na IO Shieldu nic. Ze by spatny kablik, nebo ten malinkej konektor na desce?
Ahoj. Při zapnutém PC mám IO Shield podsvětlený stále a při vypnutém PC mám IO Shield stále zhasnutý, v obou případech ať je to tlačítko zmáčklé nebo ne.
Papiš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Papiš »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:Samozřejmě s baterkou sem vše zkoušl nechal sem jen samotnou desku bez ničeho stát asi 5 hodin bez baterky a nic.

Ale vcera sem asi po 20cate rozebral a slozil a ouha :) uz zase bezi je to fakt zapeklita deska :twisted: rekl bych ze co kus to originalni problemyy :roll: ale je fakt ze vykon je super.

Jinak me pri vypnutem kompu LCD zobrazuje hodiny a vse sviti pokud zmacknu cudl tak se zhasnou modre led a rozviti tlacitka atd.. a jde PC zapnout kdyz vymacknu tak zhasne a modre se rozsviti ale PC zapnout nejde :?

Teplota tech heatpipe je otresna :shock: hreje to jak blazen skousel sem to asi tak 10 minut v pasivnim modu a zacal sem citit jak neco smrdi :lol: tak sem to chtel vypnout ale uz to bylo sekle takze HP pujde do >>>> a dam tam vodni blok 8)

A jak resite teplotu vy ???
Tak to je štígro že se ti s tim nic nestalo. Teplotu heatpipes mam taky hodně vysokou: 53°C. Je to uplně žhavý.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

Hmm tak mam dalsi problem :( Deska slape OK ale jakmile dam do prvnich slotu RAM tzn A1 a A2 tak nenaskoci poku dam do vedlejsich slotu jednu nebo dve RAM naskoci samozrejme nebezi v dualchanelu :(

Nevite nekdo cim by to mohlo byt ??

a kde najdu co znamena stavy na LCD vzadu ?
Diky
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:Hmm tak mam dalsi problem :( Deska slape OK ale jakmile dam do prvnich slotu RAM tzn A1 a A2 tak nenaskoci poku dam do vedlejsich slotu jednu nebo dve RAM naskoci samozrejme nebezi v dualchanelu :(

Nevite nekdo cim by to mohlo byt ??

a kde najdu co znamena stavy na LCD vzadu ?
Diky
Reklamace. Mohl by ses teda jeste kouknout, jestli jsou tvoje moduly v Aususackym vendor listu, ale myslim, ze to bude vada desky. Ja sveho puvodniho strikera kupoval jiz s touto vadou s tim, ze si ho vyreklamuju a taky ze jo. Druhej zas nemel pro zmenu domacklej chip s biosem, ale na to jesm prisel nastesti drive, nez jsem ho znova poslal do levi. Deska vykonove super, ale neni asi zadna, ktera by bezproblemove fungovala. Je smutne, ze ani po vice jak pul roce tu neni zadna odladena revize.
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tobe taky nesli 2 pametove sloty ?? skousel jsem i jiny typ pameti a nic.
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:Tobe taky nesli 2 pametove sloty ?? skousel jsem i jiny typ pameti a nic.
Presne jako tobe. Nefungoval mi proste D CH. Jakmile jsem zapojil moduly vedle sebe, tak vse bezelo v pohode. Clovek od kteryho jsem desku kupoval mi ji prodaval levneji uz s tim, ze tam je tahle chyba a jelikoz on mel corsairy, ktery jsou na vendor listu, tak bylo jasny, ze jde o chybu desky. Takze probehla reklamace.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ja jsem ji taky koupil od jednoho uzivatele Slimaka ale vse OK deska slapala az po dvou dnech prestala bezet a nemam ten sami problem co ty. Me nejde pametovy slot 1 a 2 !! 3 a 4 jde tzn ze dam max 2GB ktere nejedou v dualchanelu protoze je to kanal B1 a B2.
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:Ja jsem ji taky koupil od jednoho uzivatele Slimaka ale vse OK deska slapala az po dvou dnech prestala bezet a nemam ten sami problem co ty. Me nejde pametovy slot 1 a 2 !! 3 a 4 jde tzn ze dam max 2GB ktere nejedou v dualchanelu protoze je to kanal B1 a B2.
No vsak to same i ja. Nefungovali A1 a A2. Nevim jestli hned ze zacatku, nebo se mu to prihodilo az casem, ale kdyz sem ji dostal ja, tak uz proste tyto dva sloty nefungovali. Reklamace v levi probehla naprosto bez reci (bohuzel mi ale neposlali zpatky krabici, tak bacha!), takze si myslim, ze to nebyl prvni pripad.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OK tak to je muj problem ten sami :( no a za jak dlouho ti reklamaci vyridily ???
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:OK tak to je muj problem ten sami :( no a za jak dlouho ti reklamaci vyridily ???
asi za tyden, vcelku rychle
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Oi!@n píše:Reklamace v levi probehla naprosto bez reci (bohuzel mi ale neposlali zpatky krabici, tak bacha!)
Nj - Na RMA protokolu se jasně píše: "Zboží zasílejte bez příslušenství (software, kabely...)".
Ale stačí požádat a pošlou Ti i krabici zpět. S Levi je výborná spolupráce. :)
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Shit píše:
Oi!@n píše:Reklamace v levi probehla naprosto bez reci (bohuzel mi ale neposlali zpatky krabici, tak bacha!)
Nj - Na RMA protokolu se jasně píše: "Zboží zasílejte bez příslušenství (software, kabely...)".
Ale stačí požádat a pošlou Ti i krabici zpět. S Levi je výborná spolupráce. :)
Ja to poslal bez prislusenstvi, ale krabici jsem myslel, ze mi poslou z5 tu ve ktere jsem jim to poslal a ono prd. Kdyz sem jim psal mail, tak neodpovedeli. Kaslu na to.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OK Takze sem skousel dnes naposled zitra posilam na reklamaci do ALZY rikaly ze to resi pres dodavatele takze pry 3-4 tydny :(
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

ja som tiiež dlho myslel že mam MODRE pamäťove sloty NEFUNKČNE!!!a ma tu dosku od februara. pripravoval som sa že dosku pošlem na reklamačku.nakoniec sa s biosom 1301 prebrali a ide mi to aj s 4G Ram.teraz mam bios 1305 aj napriek OBRovmu neodporučaniu a zda sa mi ,že je to ešte lepšie.ale neviem povedať ako to je pri 1740 fsb!!toto mi "ešte nejde" :) ani nepojde.pozeram že moja doska je tiež originalna :)
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
Radovan03
Začátečník
Začátečník

ocz 8500 na strikerovi iba 900mhz

Příspěvek od Radovan03 »

zdravim mam ramyky ocz 8500 heat pipe edition. 1066mhz ale idu mi iba na 900mhz...zvysil som napatie na 2,35V a skusal som zvysit frekvenciu cez bios akonahle ju dam vyssie ako 900mhz pocitac po restarte nenabehne a musim resetovat bios...

mam dosku asus extreme striker....pomooooooooooooooooooc
666 Diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666 Diablo »

Jo, tak na ten BIOS 1305 fakt bacha.... nedbal jsem rad a flashnul jsem ho... po rebootu uz na mne cekala jen cerna obrazovka.... po zapnuti/vypnuti uz se pocitac pres POSTem jen restartoval... na tohle pomohlo vydelat baterku a nechat ji venku tak ctvrt hodiny. Problem je, ze ten BIOS nejak rozvrtal kompatibilitu s myma RAMkama (viz popis), takze jsem se nedostal pres POST a ani jsem nemohl flashnout zpatky. Na tohle pomohlo pujceni jakychsi low-end RAMek od Transcendu, pod kteryma jsem to flashnul zpatky. Takze..... 1305 NE !!! :-)
EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM, Intel Core2Quad Q9650 @ 4.0 GHz, ThermalRight IFX-14 + HR-10 + Noctua NF-P12-1300, OCZ DDR3 SLI-Ready Edition OCZ3N1800SR4GK 4x2GB 1800MHz CL8, EVGA GeForce GTX295 + EVGA 9800GT Single Slot (PhysX), WD Raptor WD740ADFD (74GB SATA NCQ), WD Caviar Black WD6401AALS (640GB), WD Caviar WD6400AAKS, SoundBlaster X-Fi Fatal1ty FPS, case Thermaltake Armor+ VH6000BWS, DVD-RW ASUS DRW-1814BLT a DRW-2014L1T, Zalman ZM-MFC2, Thermaltake ToughPower W0106RE 700W, HP w2408 24'' LCD, Logitech G15 Keyboard, Logitech G9 Laser Mouse, Logitech Z-5500 THX Repro, Windows 7 Ultimate x64
Igi10
Začátečník
Začátečník

ODP

Příspěvek od Igi10 »

mam mensi problem soska vsetko funguje az na jeden detail nechce ma pripojit na net zadavam rucne ip adresu ako na starej no mala iba par mesiacov ASUS P5B-V tam to vse ide ale tu nie v com je problem
PC1:MBASUS Maximus IV GENE Z ,CPUIntel core i5 2500k 3,3ghz ,Noctua NH-U9B SE2,Ram Corsair Venegace 8GB ,GPU evga 570 GTX Superclocked,HDDHitachi 1TB, ZdrojTG600-BZ PipeRock ,skrinka Cooler master staker RC831-SSN1

PC2: MB:ASUS RAMPGE FORMULA,CPU:Intel core 2 quad Q6600 3,3 GHz,CPU block D-teck fusion V2 ,GPU EVGA 570 GTX ,RAM:3 GB CORSAIR TWINX 800 Mhz+ Kingstom 2 GB

HDD:WD 160 GB + 250 GB SAMSUNG+ 640 WD+160WD, ZDROJ:Tagan 700 W, MECHANIKA Sony nec, skrinka Cooler master HAF 932,Nvidia 3D Vision, MonitorSamsung Synmaster 2233

Notebook: Lenovo Ideapad Y560 Intel core i7 920qm
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: ODP

Příspěvek od Maddogg »

Igi10 píše:mam mensi problem soska vsetko funguje az na jeden detail nechce ma pripojit na net zadavam rucne ip adresu ako na starej no mala iba par mesiacov ASUS P5B-V tam to vse ide ale tu nie v com je problem
Pokud je funkční síťovka , jako že asi je když zadáváš ip , tak to bude pravděpodobně problém mac adres. Zařízení přes které přijímáš net (adsl modem , wifi ap) nepovolí připojení zařízení s jinou mac adresou. Pokud jsi vlastníkem toho zařízení tak ho skus resetovat a nastavit znovu. Jinak kontaktuj tvého providera internetu a porad se s ním.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Igi10
Začátečník
Začátečník

odp

Příspěvek od Igi10 »

asi je vsetko blika mam mikrovlny internet a modem je na streche tak ich asi zavolam dik
PC1:MBASUS Maximus IV GENE Z ,CPUIntel core i5 2500k 3,3ghz ,Noctua NH-U9B SE2,Ram Corsair Venegace 8GB ,GPU evga 570 GTX Superclocked,HDDHitachi 1TB, ZdrojTG600-BZ PipeRock ,skrinka Cooler master staker RC831-SSN1

PC2: MB:ASUS RAMPGE FORMULA,CPU:Intel core 2 quad Q6600 3,3 GHz,CPU block D-teck fusion V2 ,GPU EVGA 570 GTX ,RAM:3 GB CORSAIR TWINX 800 Mhz+ Kingstom 2 GB

HDD:WD 160 GB + 250 GB SAMSUNG+ 640 WD+160WD, ZDROJ:Tagan 700 W, MECHANIKA Sony nec, skrinka Cooler master HAF 932,Nvidia 3D Vision, MonitorSamsung Synmaster 2233

Notebook: Lenovo Ideapad Y560 Intel core i7 920qm
Radovan03
Začátečník
Začátečník

cccccccccccccc

Příspěvek od Radovan03 »

cco s tym mam robit s tymi ramkami?..teda doskou?...hm?...

mam flasnut bios na starsiu verziu?..mam 1305..mam dat na 1303?...ci aka bola predtym?...

chcem tie ramky aspon na 1066 ako su predpisane..hm?..prosim pomooooooooooooc
Odpovědět

Zpět na „Asus“