A64 3200+ - brzda pre G80?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Myslíte si, že v moderních hrách je A64 3200+ pro GF8800GTS výraznou brzdou?

Anketa končí za pát 31. srp 2007, 19:41

Není, většina her je závislá na grafické kartě, procesor stačí.
54
56%
Je, většina her je závislá na procesoru, procesor je příliš slabý.
37
38%
Vůbec tomu nerozumím :o)
6
6%

Celkem hlasů: 97
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Nechapu k cemu se snazite, kdyz (jak jsem uz 1000x rekl) dokazal ten nesmysl v tom testu!

Plati proste tohle : Pri nizsim rozliseni nez je 1024x768 je vliv na FPS ve vetsine starych i novych her VELICE zavisly na vykonu CPU! Od rozliseni 1280x1024 to neplati ... tam se na generovani obrazu jiz podili grafika ...

VIz TEN TEST, ktery mel prave tyhle hloupoucke debaty umlcet, ale jsou zde proste jedinci kteri si ve sve hlavince mzsli opak a yadne dukazy jim to z te makovicky nedostanou ...ze?

Copak vam v testu nestaci Core2 (jednojadro) na 1.8GHz - vykonovy ekvivalent jedno-jadroveho Athlonu 64! Kouknete do testu, Core2 na 1800MHz je vykonne jako Dualcore A64 na stejne frekvenci, tudiz s jednim vyplym jadrem je to srovnatelne x 3200+

Roydilz jsou v radu snimku, po drobnem OC cpu je potom rozdil temer NULOVY ...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

OBR píše:...
Sak ano, udelame s Barcem 3 hry, abychom jim to dokazali. Nad tim stravim radove hodku, max 2. To jsem ochoten jim obetovat. Pokud to nepochopi ani z toho, nema smysl to dal rozebirat
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

OBR: Máš pravdu, ale to jde o to, že když ti nová hra poběží na 1280x1024 v 30fps, a nebo v 1024x768 na 45fps, tak tady je právě to oč jde - v 1280x1024 nebudeš limitován CPU ale VGA, kdežto hratelnější 1024x768 už může být limitováno. a jde o to zda ten kdo to hraje si radši dopřeje vyšší fps, nebo vyšší detail.

Večer zkusim pár her na mojí VGA, a existuje nějakej program na změnu multiplikatoru na Core2 za chodu (ve windows XP)? abych kvůli změně frekvence nemusel furt lést do biosu?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Raoul Duke píše:
barco píše:No a o niečo podobné sa s Kamikadzem snažíme :roll:
Hry budú F.E.A.R, Lost Planet Dx9, a pravedpodobne Quake 4 alebo Test Drive: Unlimited. Testuje sa v rozlíšení 1280x1024, ALL detaily na MAX, 4xMSAA, 16xAF...
Athlon sa testuje na defaulte, a potom na OC (2600Mhz), C2D len na defaulte... Test by mohol byť hotový do konca týždňa ;)
to C2D by mě docela zajímala na i OC, pokud mi pošleš přesný popis testování a verze her (jaký patch je aplikovám) na kterých budete testovat rád je projedu taky, system mam Vistu64-bit ovladače samozřejmě používám nejnovější
Víš co uvidíš?,?, to že hry budou v tomto nastavení omezovány GK a ne CPU, asi tak. Jedinou brzdou bude CPU tam, kde je potřeba počítat fyziku a to bude velmi málo, ne-li vůbec , a to se bude jednat o min.fps ze hry, ne maximální a pak průměrné...

...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Raoul Duke píše:ovšem druhá věc je jak se chová samotná hra:
pokud se zpustí na těch 2G: po načtení se hra docela seká, zřejmě něž se zpracuje část lokace ve který se nacházíte, další problém je když se na vás vyřítí větší skupina vojáků a začne se něco dít - fps okamžitě výrazně klesá, a neméně otravná věc je save checkpiont (na pár sekund se hra sekne)
při 3.2G: vše je Ok 8)
no a už to leze ven. ale jak z chlupatý deky :lol: ten procesor prostě asi tak úplně zbytečnej nebude.
mimochodem, tady
http://www.tomshardware.com/2007/07/16/ ... .html#prey
je pár testů ve hrách. standartní rozlišení a bez aa a af.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Podařilo se mi dohladat tu recenzi z FSQ:

http://www.firingsquad.com/hardware/gef ... efault.asp

krom LockOn jsou výsledky jednoznačné - pokud dojde na hru, nebo nastavení, kde jsou nároky na systém tak vysoké, že jde framerate pod 50FPS, je lepší procesor k ničemu - s výkonem to nehne, protože nestíhá grafická karta.

Pokud jde naopak o hry či nastavení, které jsou málo náročné a framerate je přes 100FPS, pak rychlejší procesor pomůže, ale pokud hra běhá na 100FPS, tak si nebudeme kupovat 2x dražší procesor, aby nám běhala na 125FPS, nebo ano?

A čím novější hry, tím vyšší nároky na GPU a tím menší vliv procesor má...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Dawe111
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Dawe111 »

Ne a zase Ne
http://www.firingsquad.com/hardware/gef ... page12.asp
Je někdo schopen objektivně porovnat soc. 939 A64 3200+ vs. Core2 6600 v rozlišeních 1024x768 a 1280x1024 s GF 8800GTS v adekvátním nastavení ?
no-X: I když je OBR machr, ten test koncipoval naprosto špatně s tím, že si ulehčil práci, dobře dělá to pro nás, možná i zadarmo, budiž.
Ale mě a zřejmě i řadě jiných, jak jeho minulý thread, tak test ukázaly v podstatě jediné, ..že výkonný Core2 6600 2400MHz a silnější na nejmodernější platformě současnosti není brzdícím prvkem GF 8800GTX.
OBR: Když nyní Intel vydá 16-ti jádrový procesor na 10GHz, označíš ihned třeba Core2 6850 za opravdu, ale opravdu velmi slabý CPU ?
Test totiž neodpověděl, na co měl, proto je zde opět nová polemika..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Dawe111: Nerozumím ti. Mluvím teď o testu z Firingsquad...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

no-X píše:Dawe111: Nerozumím ti. Mluvím teď o testu z Firingsquad...
Ten test sem zde chtěl taky dat, ale už se mmě ho nechtělo hledat :) Jinak zde fakt vidíte jak je výkonější CPU potřeba (ironicky) :lol: Ale pořád to nikdo nepochopí... A ty chceš na 8800GTS hrát v 1024*768? Tam tě bude CPU trochu brzdit, ale kdo by hrál na 8800GTS v 1024*768??? A 1280*1024 tam už na CPU zapomen, to bude jen a jen GK :)
Vypadáto, že OBR už to nikomu nevystvelí a je na prášcích, jako ostatní :D
POZOR, mám ještě lepší TEST: http://www.legionhardware.com/document.php?id=672&p=0
Kde je i Sempron 3600+!!!!!! Třeba už to někteří pochopí :P
(spíš se dívej po testu FEAR, ten odráží výkon GPU v moderních hrách, ostatní jsou více závislé na CPU)

...
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

to mozem mat aj CPU za 500,-SK a bude my skoro to iste stihat ako CPU za 6000,-SK to je divne :sad:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Net píše:to mozem mat aj CPU za 500,-SK a bude my skoro to iste stihat ako CPU za 6000,-SK to je divne :sad:
Tak to fakt ne... :D Ale zase nad rozlišení 1280*1024 ti bude ten athlon stačit živit tu 8800GTS asi tak... A musíš brat taky rozvíl v cache paměti a ne jen frekveci, su tu bavíme o Athlonu64 3200+ @2500hmz

...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Net píše:to mozem mat aj CPU za 500,-SK a bude my skoro to iste stihat ako CPU za 6000,-SK to je divne :sad:
co je divne na tom ze o hry sa viac stara graficka karta ako cpu. samozrejme o silnejsim cpu ti rychlejsiu hru nacita necakas tolko na loading atd. ale samotne FPS ti to az tolko v hrach neovlpivni. samozrejme PIII ti stacit nebude
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Takze jsme se s barcem domluvili.

Teste se na 3 hry (Lost Planet, F.E.A.R, Test Drive Unlimited).
Nastaveni 1280x1024 4xAA 16xAF. Tedy relativne bezne nastaveni na techto kartach...

Pro rejpaly to nebudou zadna timedema, ale realne hrani (o tom ale az tady budou vysledky)...

Procesory budou 3200+, 3200+@2.6, E6750
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Kamikadze píše:Takze jsme se s barcem domluvili.

Teste se na 3 hry (Lost Planet, F.E.A.R, Test Drive Unlimited).
Nastaveni 1280x1024 4xAA 16xAF. Tedy relativne bezne nastaveni na techto kartach...

Pro rejpaly to nebudou zadna timedema, ale realne hrani (o tom ale az tady budou vysledky)...

Procesory budou 3200+, 3200+@2.6, E6750
Bude to během dneška? :)

...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Pavel.P. píše:Bude to během dneška? :)
Spis ne
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Pavel.P. píše:
Raoul Duke píše: to C2D by mě docela zajímala na i OC, pokud mi pošleš přesný popis testování a verze her (jaký patch je aplikovám) na kterých budete testovat rád je projedu taky, system mam Vistu64-bit ovladače samozřejmě používám nejnovější
Víš co uvidíš?,?, to že hry budou v tomto nastavení omezovány GK a ne CPU, asi tak. Jedinou brzdou bude CPU tam, kde je potřeba počítat fyziku a to bude velmi málo, ne-li vůbec , a to se bude jednat o min.fps ze hry, ne maximální a pak průměrné...
nevím jak ty ale já už jsem např. F.E.A.R zkoušel a co mi z toho vylezlo se dost liší od tvého zmateného a velice pochybného tvrzení, ale to by ses určitě dočetl o něnolik přízpěvků víše, ovšem za předpoklladu že čteš... jen mimochodem: moje suběktivní pocity měli jen málo co do činění s min. fps o kterých tu pořát něco píšeš ty - kvalita a zážitek ze hry není dána jen počtem fps
Jen další blázen, v bláznivém království.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Raoul Duke píše:...kvalita a zážitek ze hry není dána jen počtem fps...
Promin ale nechápu co tím miníš, jestli tim míníš to že jsi celou tu dobu nechtěl pochopit to co je dané a pravda, tak dobře, ale pokud ne tak SZ ;) nechci totiž pokračovat v OT :) Ono to co jsi ted napsal zcela vyvrací to, za co jsi tu ''mudroval''... Já sem pouze v testu ukazoval na to, že hratelnost nejvíce ovlivní min.fps u her na něm závislých, a když jsem přetaktoval GPU , tak min.fps u FEAR ještě vzrostly v rozlišení 1280*960 nastvení max na 38FPS! tudíž se tu o limitaci procesorem fakt bavit nemůžem a avg. bylo z 55fps, 65fps což je nárust 10fps, a procesor zase nic neudělal, jen GPU, chceš ještě něco říct? (pokud se to bude týkat něčeho jiného než tématu, třeba vyzuální stránky hry, tak SZ :) )
//už sme to ''téměř'' vyřešili přes SZ :)
Naposledy upravil(a) Pavel.P. dne stř 29. srp 2007, 23:28, celkem upraveno 1 x.

...
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Pavel.P. píše:
Raoul Duke píše:...kvalita a zážitek ze hry není dána jen počtem fps...
Promin ale nechápu co tím miníš, jestli tim míníš to že jsi celou tu dobu nechtěl pochopit to co je dané a pravda, tak dobře, ale pokud ne tak SZ ;) nechci totiž pokračovat v OT :) Ono to co jsi ted napsal zcela vyvrací to, za co jsi tu ''mudroval''... Já sem pouze v testu ukazoval na to, že hratelnost nejvíce ovlivní min.fps u her na něm závislých, a když jsem přetaktoval GPU , tak min.fps u FEAR ještě vzrostly v rozlišení 1280*960 nastvení max na 38FPS! tudíž se tu o limitaci procesorem fakt bavit nemůžem a avg. bylo z 55fps, 65fps což je nárust 10fps, a procesor zase nic neudělal, jen GPU, chceš ještě něco říct? (pokud se to bude týkat něčeho jiného než tématu, třeba vyzuální stránky hry, tak SZ :) )
míním tím přesně toto: ovšem druhá věc je jak se chová samotná hra:
pokud se zpustí na těch 2G: po načtení se hra docela seká, zřejmě něž se zpracuje část lokace ve který se nacházíte, další problém je když se na vás vyřítí větší skupina vojáků a začne se něco dít - fps okamžitě výrazně klesá, a neméně otravná věc je save checkpiont (na pár sekund se hra sekne)
při 3.2G: vše je Ok

nechápu, jak si tohle protiřečí s čímkoliv co jsem tu napsal

ještě abych nezapoměl podotknout - o vizuální stránce tu mluvíš více naž já (zřejmě si přesně neuvědomuješ co toto spojení znamená) , nehledě na to že vizuální stránka je nedílnou součástí dobré hratelnoti o ktěré mluvím já
Jen další blázen, v bláznivém království.
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

maly priklad s CPU narocnej hry - company of heroes, skirmish 4 vs 4 na A64 3200+ s 8800GTS 640MB 600/1800Mhz v rozliseni 1280x1024 4xMSAA/16AF max je utrpenie a pritom vstavany benchmark (onicom, maximalne tak na porovnanie vykonu grafik) vychadza s touto kombinacoiu celkom slusne, ale v narocnejsej scene v hre sa fps prepada pod 10 ... kdzeto s C2D na 3.2ghz je problem dostat sa pod 30fps...
zas v takom Test Dride Unlimited v tom istom nastaveni ako pri coh nie je skoro ziaden rozdiel...resp nie velky rozdiel...
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Mtex píše:maly priklad s CPU narocnej hry - company of heroes, skirmish 4 vs 4 na A64 3200+ s 8800GTS 640MB 600/1800Mhz v rozliseni 1280x1024 4xMSAA/16AF max je utrpenie a pritom vstavany benchmark (onicom, maximalne tak na porovnanie vykonu grafik) vychadza s touto kombinacoiu celkom slusne, ale v narocnejsej scene v hre sa fps prepada pod 10 ... kdzeto s C2D na 3.2ghz je problem dostat sa pod 30fps...
zas v takom Test Dride Unlimited v tom istom nastaveni ako pri coh nie je skoro ziaden rozdiel...resp nie velky rozdiel...
Njn CoH je na CPU náročné, ale není možné aby to šlo pod 10FPS šak ani na athlonu 3000+ to nejde pod 17 fps...

...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“