Chyba při inslaci XP.....HW, SW chyba?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Kollda
Začátečník
Začátečník

Chyba při inslaci XP.....HW, SW chyba?

Příspěvek od Kollda »

Ahoj lidi, přesně nevim jestli je to hardwarová chyba, nebo softwarová chyba, tak to hodim sem, dyžtak se to přesune. Teď k věci.

Vlastnim komp viz. podpis, teď sem přecházel na E2160, MSI P35 Neo2-FIR a Patriot LLK 2GB. Po instalaci komponenet do skříně jsem nastavil bootovaní z CD a začal instalovat na novo okna. Jenže asi po minutě a půl, ještě v „dosovské“ modré, kde se v dolní lište instalujou řadice a pod. mi vyskočí modra obrazovka(fotku dodám).

Po rozhovoru s několika známými sem vyzkoušel prohodit ramky ve slotech, následovně i modul po modulu, nic z toho nepomohlo, tak jsem je zkusil nechat projet memtestem, nechal jsem 5passu(kolem 3.hodin) a ani jedna chyba.

Jinak už s novým základem se mi komp povedlo rozhodit, ale na staré instalaci XP, která bezproblémově fungovala na předešlé konfiguraci. Program CPU-Z načte správně procesor i údaje o desce, jedině u paměti je pouze kapacita, jiný program Everest ultima 2006 je zase přečte naprosto správně. Myslel jsem ze jsou na vine ram, ale po tomhle to tak jasně nevypadá.

Sice to ted funguje a zda se to i stabilni, ale jede to na staré instalaci a já bych rád jel komplet na nové.

Už opravdu nevim co s tim, za nápady budu rád, díky

Foto:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Kollda dne pát 31. srp 2007, 18:01, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Chyba při inslaci XP.....HW, SW chyba?

Příspěvek od Shit »

Kollda píše:....
HDD máš v režimu IDE nebo AHCI? :?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Re: Chyba při inslaci XP.....HW, SW chyba?

Příspěvek od Kollda »

Shit píše:
Kollda píše:....
HDD máš v režimu IDE nebo AHCI? :?
v IDE režimu
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vypisuje to chybu v "pci.sys" -> dělá to něco na PCI sběrnici. Zkus to nainstalit bez přídavných PCI zařízení.

Máš něco zapojeno na IDE (přídavný Marvell řadič)?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Žadnou přídavnou pci kartu tam ale nemám.

Disk je pripojenej na SATA3.

A na IDE je pouze mechanika.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zkus v BIOSu nastavit Plug&Play OS na "Yes". Mám podezření na ten Marvell řadič.
Kollda píše:Po instalaci komponenet do skříně jsem nastavil bootovaní z CD a začal instalovat na novo okna.
Myslíš tím doufám formát a novou čistou instalaci.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Zkusim to pohledat a přenastavit. (jakej vyznam tam ma to "Plug&Play")

Jinak k tomu formatu se vubec nedostanu, ta obrazovka vyskoci jeste pred formatem. Ano zamyslim zformatovat C a okna na cisto.

Teď jedu na XP na kterých sem jel i s A64, akorad sem nainstaloval ovladače čipovky(P35) to abych zprovoznil usb, a abych se alespoň dostal na net.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kollda píše:Zkusim to pohledat a přenastavit. (jakej vyznam tam ma to "Plug&Play")
Plug&Play = Yes - BIOS pouze zinicializuje nejnutnější zařízení pro spuštění OS.
Plug&Play = No - BIOS vše zinicializuje sám.
Má to vliv na IRQ.
Kollda píše:Jinak k tomu formatu se vubec nedostanu, ta obrazovka vyskoci jeste pred formatem.
To je divný... Mam bude asi konflikt to Marvell řadiče - ale s čím?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Zejtra na to kouknu do biosu, kdyby to zabralo bylo by to skveli(sice nevim..nevim, ale za pokus to stojí).
Shit píše:To je divný... Mam bude asi konflikt to Marvell řadiče - ale s čím?
To doopravdy netusim,přídavný karty tam žádný nemám, vsechny ledky sviti zelene a modre a pouze ta u tlacitka clear biosu sviti cervene, při instalaci(nebo spis pokusu o ni) mam pripojeny jenom to nejdulezitejsi(mys + klavesnici) oboje pres PS2 pro jistotu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mně spíš zaráží to, že instalátor už před formátem systemového HDD vyhodí chybu v souvislosti s "pci.sys" . To jsem v životě neviděl.
Dále mně zaráží to, že na staré instalaci maká vše OK. Co zkusit jiné instalační medium? :oops:
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Podle nově nabytích informací, by to možná mohla vyřešit instalace XP s již integrovaným SP2. Já vlastním instalaci pouze s SP1. Takže se po ní zkusím podívat a vyzkouším.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kollda píše:...by to možná mohla vyřešit instalace XP s již integrovaným SP2. Já vlastním instalaci pouze s SP1....
Zkus to, ale v tom nevidím problém... :sad:
Spíš skoro vidím problém v instalačním CD... :oops:
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Shit: díky za náměty, ale nebylo to ani nic s PCI, ani nastavením v biosu a dokonce ani konflikt Marvell řadiče(musim zaklepat do dřeva):). Opravdu to vyřešila zdánlivě banální věc v podobě instalace XP se SP2(jsem za to ale rád, protože být to v něčem jiném např: v HW, tak by to bylo horší).
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“