Aplikace z Visual C++ nejde spustit na jiném počítači

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Aplikace z Visual C++ nejde spustit na jiném počítači

Příspěvek od Závit »

Ahoj, zacinam v C++, používám Visual Studio 2005 a knihovnu SDL (a SDL_ttf), když zkompiluji program jako release a pokusim se jej pustit na počítači bez Visual Studia, pouze vyhodí chybu, že nelze spustit kvůli konfiguraci na počítačích s Visual studiem 2005 vše jede...

Problém bude nejspíš s manifestem, což ani nevím co to je :oops:

Zkoušel jsem něco vygooglit, ale nikde jsem nenašel žádné funkční řešení, zkoušel jsem i v nastaveni projektu nastavit "generate manifest" na "no" apod, pote doplnit soubory z "Microsoft Visual Studio 8\VC\redist\x86\Microsoft.VC80.CRT", pak to ovšem napíše jinou hlášku a sice že se aplikace pokusila načíst C runtime knihovnu nesprávně.

Asi to nebude ojedinělý případ, neví někdo co s tím? Děkuji...
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Nechybi ti treba na cilovem pocitaci Visual studio runtime knihovny (msvcrxx.dll apod)?
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

Děkuji, možné to určitě je, ale já jsem nikdy předtím s visual studiem nepracoval, tak nevím jaké dynamické knihovny mám šířit s programem a kde je vemu... a musí se také nějak nastavovat compiler? popř. nedá se nastavit tak aby program běžel i bez těchto knihoven? nebo bych musel použít jiný?

Díky

//edit: Nevytvářel jsem žádnou MFC aplikaci nebo pod, normální konzolovou aplikaci a knihovny SDL a SDL_ttf
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

a SDL jsi k tomu pribalil? :D
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

Samozřejmě :-D (SDL: SDL.dll, SDL_ttf: libfreetype-6.dll, SDL_ttf.dll, zlib1.dll)

Pokud tomu chybí dynamické knihovny většinou to přímo windows napíše... teď píše:

Spuštění této aplikace se nezdařilo, protože konfigurace aplikace není správná. Tyto potíže lze pravděpododobně vyřešit opětovnou instalací aplikace.

Jinak zkousel jsem k tomu pribalit msvcr80.dll msvcp80.dll msvcm80.dll a microsoft.vc80.crt.manifest (to jsou konkretne ty soubory z toho adresare jak jsem psal v uplne prvnim prispevku), zkompiloval to aby to nepribalovalo manifest, pak to ovsem pise ze selhala inicializace runtime knihovny pro C...
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Zkus na pocitaci bez Visual studia stahnout a nainstalovat tohle, jsou to redist knihovny k Visual studiu primo od Microsoftu. Fungovat by udajne melo i staticke linkovani VC knihoven pri kompilaci pomoci "Use MFC in a Static Library".
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“