počítač se vypíná

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dzerman
Nováček
Nováček

počítač se vypíná

Příspěvek od dzerman »

Mám počítač ASUS MB Sc AM2 M2N-E SLI, 2*PCIe, rAID, GLan, AMD ATHLON 64 X2 4800+ 2.5GHz 2*128kBL1 2*512kBL2 WINDSOR 6, DDR2 2048MB, 667MHz, Non-ECC, CL5, Kingston KIT (2*1G), Saphirre (ATI) Ultimate Radeon X 1650 Pro 256MB GDDR3, 2*DVI/TV, p.

Mám problém s tím že když se chci na internetu podívat na nějaké video(třeba na Autosalo.cz), tak se mi po chvilcepřehrávání dočista vypne a to celkově. Je záhada , že se mi vypne jenom když jsem na internetua sleduju videa. Ale když hraju hry na počítači tak se nevypne. Nevim si s tím rady prosím o radu. Dzerman
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: počítač se vypíná

Příspěvek od Pavel.P. »

dzerman píše:Mám počítač ASUS MB Sc AM2 M2N-E SLI, 2*PCIe, rAID, GLan, AMD ATHLON 64 X2 4800+ 2.5GHz 2*128kBL1 2*512kBL2 WINDSOR 6, DDR2 2048MB, 667MHz, Non-ECC, CL5, Kingston KIT (2*1G), Saphirre (ATI) Ultimate Radeon X 1650 Pro 256MB GDDR3, 2*DVI/TV, p.

Mám problém s tím že když se chci na internetu podívat na nějaké video(třeba na Autosalo.cz), tak se mi po chvilcepřehrávání dočista vypne a to celkově. Je záhada , že se mi vypne jenom když jsem na internetua sleduju videa. Ale když hraju hry na počítači tak se nevypne. Nevim si s tím rady prosím o radu. Dzerman
No tak známemu to udělá to, že se to sekne ;) Vyzkoušej nainstalovat nové ovladače od grafiky, jelikož si myslím, že by to přehříváním byt nemělo, to by se projevovalo hlavně u her... Případně nové kodeky třeba Codes Pack...
Jo a ještě uvěd zdroj a značku :)

...
dzerman
Nováček
Nováček

odpověď

Příspěvek od dzerman »

Ovladače od grafiky jsem nainstaloval, akorát nevim jestli byli správný, ty kodeky se pokusím naimstalovat, zdroj mám 400W, já sem si ten počítač nechal sestavit
dzerman
Nováček
Nováček

počítač se vypíná

Příspěvek od dzerman »

Nový ovladače na grafiku jsem nainstaloval ale nepomohlo to, ani kodeky nepomohly
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Pavel se tě na zdroj ptal právě proto, že zdroj bývá často příčinou takových záhadných vypínání se, pokud jde o nějaký neznačkový šunt. Pokud máš to PC zaplombované a nemůžeš se podívat co to je za značku, tak to je pak blbý... ale jestli na to máš záruku jako na celek tak to taky můžeš jednoduše reklamovat jako celek.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
dzerman
Nováček
Nováček

počítač se vypíná

Příspěvek od dzerman »

Počítač sem si nechal sestavit, takže ho nemám zaplombovanej a zdro ten tam mám dávanej novej, to bylo první co se v něm vymněňovalo
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Je jedno jestli novy nebo stary. Jde o značnu.
dzerman
Nováček
Nováček

počítač se vypíná

Příspěvek od dzerman »

Pc skříň je MIDI ATX 400W
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

sorry, ale tady je někdo natvrdlej... ptali jsme se na značku (tj. výrobce) zdroje
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
dzerman
Nováček
Nováček

počítač se vypíná

Příspěvek od dzerman »

Pokud sem se dobře koukal tak by to měl bejt EuroCase
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: počítač se vypíná

Příspěvek od Pavel.P. »

dzerman píše:Pokud sem se dobře koukal tak by to měl bejt EuroCase
Vzhledem ke žravosti sestavy bych zkusil dat kvalitnější zdroj... Nějaký Fortron 400W na zkoušku by byl dobrý...

...
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

A jaký operační systém vlastně používáš?

Možná pro něj budou existovat nějaké prográmky, kterými se bude dát odsledovat, co se vlastně v počítači děje; ty údaje by se pak daly zaznamenat a později prohlédnout. Možná, že v Tvém OS existuje něco jako "služba systémového deníku", tam by možná také něco mohlo být zaznamenáno. Třeba z modulu (nebo subsystému) ACPI...

Teoreticky by tu tvou sestavu měl ten zdroj utáhnout, i když to někdy možná může být až na hraně. Ale definitivně to posoudit nemůžeme, jelikož si ze své sestavy vynechal disky a vypalovačky.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“