Mozna je to blba otazka, nechci te podcenovat, ale nastavis tam to rozliseni , nebo jen cekas, kdy se rozliseni z tech 800*600 samo nastavi na vyssi ??chlup píše:to sem skousel dokonce i na nove instalaci win xp mi to udela, bohuzel nemam moznost vyzkouset na jinem pc.
Radeon X1800GTO / GTO2 - #2
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- teldah
- Začátečník

A zvládá vyší rozlišení monitor ?rochne píše:Mozna je to blba otazka, nechci te podcenovat, ale nastavis tam to rozliseni , nebo jen cekas, kdy se rozliseni z tech 800*600 samo nastavi na vyssi ??chlup píše:to sem skousel dokonce i na nove instalaci win xp mi to udela, bohuzel nemam moznost vyzkouset na jinem pc.
Taky mužeš napsat že ti to jde jenom černnobíle
Zkoušel jsi změnit rozlišení (pokud to jde)v nastavení a co ti to dělá ?
Pokud máš monitor který zvládne vyší rozlišení než 800x600 tak nainstaluj ovladač k monitoru muže být i z windows univerzální.
- chlup
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Rozliseni monitoru jde nastavit "az" na 1400x1050, pak mi monitor napise "out of rande" , necekam az se mi to nastavi samo, jen me depta ze to musim pokazde nastavovat znovu, nicmene jsem si nainstaloval windows vistu a tam mi to slape v pohode, tak jsem zkusil cistou instalaci windows xp a opet ten samy problem. Takze zustanu u vist a problem vyresen.
- Tuner
- Začátečník

-
- medas
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ja mam ale obyc X1800GTO 256MB 256bt to neni ta GTO2Tuner píše:Efines mam na teba taku prosbu, mas este bios na preflashovanie 1800gto2 na XT s 1,2ns pametami diki.EfineSS píše:2 medas:
Neni to treba odlisnymi pametmi? Mimochodem jak jsem ti posilal svuj BIOS, tak ja mam na karte 1,2ns pameti, nevim jake mas ty..
- Tuner
- Začátečník

-
- medas
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- -Ja8k1-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
kdyby ses zastavil testli bychom to nam ojem 520W-Jakub- píše:teda, kdyz se podivam k tobe, tak teda urcite zdimes ze tdroje vic nez ja. Jsem dokonco odpojil vsechno co nebylo treba i DVD-RW, vsecky vetraky, katodu... a nepomohlo. Skoda, ze nemam ve svem okoli nikoho, kde bych otestoval s lepsim zdrojemvisa píše: netaktuju, ale myslím, že to zdroji dávám i větší záhul, než při taktu, zvlášť když začnu scanvat večer při světle USB lampy a k tomu pálím fotky ( nekecám, přes den nemám na grafiku čas )
- Vivec
- Středně pokročilý

tak jsem dneska laboroval se svojí X1800GTO2 a snažil se jí podtaktovat co to šlo
výsledek:
při napětí na jádře 0.875V takt 460Mhz, což je o 0,225V míň než default a frekvence jen o 40Mhz! nižší než default, luxusní hodnota, bohužel nižší napětí na jádře (poslední možná hodnota v ATT a to je 0,85V) neběželo ani s taktem 290Mhz, ale to už mě netrápí, zkoušel jsem jet i na těch 290Mhz při 0,875V ale sekalo se video (h264) proto jsem jí ataktoval co to šlo
změnu spotřeby jsem neměřil, jediný měřítka pro mě zústávaj teploty který se ustálili na 35°C burn a 33°C idle oproti defaultním hodnotám 38°C a 35°C, tz. že k poklesu spotřeby došlo určitě, taky jsem si všiml, že takt neměl na teplotu žádný vliv, při stejnym napětí ale taktech 290/460 nebyl rozdíl
ale uznávám že to nemá absolutně žádnou výpovědní hodnotu
výsledek:
při napětí na jádře 0.875V takt 460Mhz, což je o 0,225V míň než default a frekvence jen o 40Mhz! nižší než default, luxusní hodnota, bohužel nižší napětí na jádře (poslední možná hodnota v ATT a to je 0,85V) neběželo ani s taktem 290Mhz, ale to už mě netrápí, zkoušel jsem jet i na těch 290Mhz při 0,875V ale sekalo se video (h264) proto jsem jí ataktoval co to šlo
změnu spotřeby jsem neměřil, jediný měřítka pro mě zústávaj teploty který se ustálili na 35°C burn a 33°C idle oproti defaultním hodnotám 38°C a 35°C, tz. že k poklesu spotřeby došlo určitě, taky jsem si všiml, že takt neměl na teplotu žádný vliv, při stejnym napětí ale taktech 290/460 nebyl rozdíl
ale uznávám že to nemá absolutně žádnou výpovědní hodnotu
- medas
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdarek, hele mam problema... Nevim proc, ale v nekterejch starsich hrach mam nizky FPS. Treba Unreal Tournament 2004 nebo treba Mafia, mam tam 20-30FPS
To je jeste min nez mam v novem Medal Of Honor Airborn v nastaveni neco mezi medium - high 
Nevite nekdo co s tim je ?
Mam to chapat tak, ze s novejma verzeme ovladacu trochu stoupa vykon v novejch hrach, ale rapidne klesa ve hrach starejch ??

Mam to chapat tak, ze s novejma verzeme ovladacu trochu stoupa vykon v novejch hrach, ale rapidne klesa ve hrach starejch ??
ja bych potreboval jeste jeden a to "find min core"Gr8 Vivec píše:navíc zmáčknou čudl "find max core" je k nezaplacení
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- teldah
- Začátečník

Jestli to dělá jen pár starších her tak to můžou dělat ovladače.rochne píše:Zdarek, hele mam problema... Nevim proc, ale v nekterejch starsich hrach mam nizky FPS. Treba Unreal Tournament 2004 nebo treba Mafia, mam tam 20-30FPSTo je jeste min nez mam v novem Medal Of Honor Airborn v nastaveni neco mezi medium - high
ja bych potreboval jeste jeden a to "find min core"Gr8 Vivec píše:navíc zmáčknou čudl "find max core" je k nezaplacení
+ u UT2004 jeně nějakej patch 3369 tak to zkusit s ním.
- p.megy
- Nováček

-
x1800gto tv out problem
čau, nemohli byste mi pls někdo poradit? mam HIS x1800gto icq3, otevřený pipky. Když nainstaluju ati catalyst bez catalyst control center, tak všechno jede, přes atitool zvednu napětí i takty, ale nejde tv out ( obraz je červenej) poté, co doinstaluju ccc, tak tv out v pohodě, ale atitool nečte správně napětí. vyzkoušeno i s overclockerem a ati tray tools. catalyst 7.9, 7.10. atitool 0.26, 0.27 beta. máte někdo nápad???
M2N-E nforce 570 ultra, A64 3000+ 1800@2700, HIS excalibur iceq X1800gto@XL, DDR2 2x 1GBcorsair 675@770 4-4-4-12, HDD 2x 250GB seagate baracuda + 80 GB seagate T-lite, DVD RW NEC 4571, zdroj Enermax Liberty 500W
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: x1800gto tv out problem
Reseni se jmenuje ATi Tray Tools od Raye Adamse, jenz spojuje vsechny schopnosti CCC + ATiTool ^ 2 + Jednoduche GUIp.megy píše:čau, nemohli byste mi pls někdo poradit? mam HIS x1800gto icq3, otevřený pipky. Když nainstaluju ati catalyst bez catalyst control center, tak všechno jede, přes atitool zvednu napětí i takty, ale nejde tv out ( obraz je červenej) poté, co doinstaluju ccc, tak tv out v pohodě, ale atitool nečte správně napětí. vyzkoušeno i s overclockerem a ati tray tools. catalyst 7.9, 7.10. atitool 0.26, 0.27 beta. máte někdo nápad???
- p.megy
- Nováček

-
jasně, ale jak už sem psal, ani s att to nejede:( já vim, kde to nastavit. Nastavený to mam, at už ve win, att, pstrip, cokoliv.... všechno funguje, zvednu napětí, přetaktuju, pohoda, ale obraz na tv je červenej. nainstaluju catalyst control center, tv out chodí normál, ale nezvednu napětí na kartě, všechno ukazuje nesmysly. nevíte někdo, která část ccc to dělá? Ať už to omezení taktování, nebo oprava zobrazení? dík
M2N-E nforce 570 ultra, A64 3000+ 1800@2700, HIS excalibur iceq X1800gto@XL, DDR2 2x 1GBcorsair 675@770 4-4-4-12, HDD 2x 250GB seagate baracuda + 80 GB seagate T-lite, DVD RW NEC 4571, zdroj Enermax Liberty 500W
- medas
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- HondaSK
- Nováček

-
Napajaci kabel pre Ati 1800GTO2
Dobry den, znami si kupil Ati 1800GTO2 ktory potrebuje napajanie zvlast tj 4 pinovy cierny konektor sa ma vtlacit do tej karty ale on taky 4pinovy na zdroji nema, neexistuje nejaka alternativa pripojit - kupit zvlast taky kablik na zdroj?dakujem