Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

u EK jen pozor na to jakej, pokud chceš univerzální (EK nF rev 1.1) a máš desku rev.1 tak budeš muset upilovat cca 0,5mm plexiskla kvůli kondenzátoru
na SB nejde nasadit vůbec, buť bys musel mít s menšim plexem (asus verze) nebo podložit měděnym plátkem (+-0,5cm)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Mam rev. 3.3 tak kterej? :) jaky mas zkusenosti :)
Bedas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedas »

busy píše:pokial uz mas vodu tak preco nie. podla mna je zbytocne tolko investovat a nakoniec tym chladit iba cpu. zober nejaky blok s malym odporom kaskadu alebo EK aby to zbytocne neznizovalo vykon a mas pokoj
no tak mě jde hlavně o to, ža chcu taktik....tak jesi to bude mět nějakej smysl tam dávat tu vodu...jako třeba když budu zvyšovat frekvenci cpu a ram jestli se to bude nějakej o moc víc zahřívat či tak...... pač se mě už nechce moc rozpojovat vodní okruh kvuli čipsetu.....a kdybych kupoval teda ten blok, tak asi tento SWIFTECH
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ono tam uventualne staci kupit poriadny pasiv. napriklad thermalright HR05. cenovo to vyjde menej a na chladenie to bude stacit.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Nem3 píše:Mam rev. 3.3 tak kterej? :) jaky mas zkusenosti :)
koukni se na tehle obrázek, je tam označenej kondenzátor kterej zavází, pokud ho máš na stejnym místě tak bys musel pilovat, ale neni to zas takovej problém, jak sem psal, jde o cca 0,5mm takže to neni ani poznat :wink:

http://xs219.xs.to/xs219/07362/GB_DS4_board_big.jpg
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

JJ mnohokrat dekuji.. pilovani se nebojim.. nuzky na plech a vrtacka mi u kompu neni cizi :D jen me tak napada ma cenu vodou chladit oba ty cipy? co jsou na desce hclazeny pasivama :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pokud myslíš tim druhym chipem southbridge tak ten si vystačí s pasivem ala zalman, NB už se vyplatí, ten po OC topívá dost ať už se jená o intel nebo nV
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

zdarec.tak jelikož budu mít tu možnost si koupit díly na vodníka a potřebuju poradit s výběrem některých dílů.a narazil jsem na eheim čerpadlo,které se ale používá na akvaristiku,tka nevím jeslti by bylo možné ho přizpůsobit na vodníka(přesněji je to toto http://www.zoo-hobby.cz/akvaristika/ehe ... t-typ-600/)protože by mě to vyšlo daleko levněji.dále bych potřeboval poradit,jak nebo nejlépe z čeho si udělat expu,potom ještě bych si jel na vrakoviště pro nějaký radiátor,akorát byhc potřeboval vědět,z jakého auta nejlépe sehnat a na kolik by to asi na vrakovišti vyšlo.jsem s vodním chlazením začátečník,tak potřebuji poradit,díky moc
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ten eheim compact 600 je velmi slabe cerpadlo, radsej investuj do niecoho poriadneho nech nemusis dlhsie upgradovat aj ked nejaky blok alebo radiator pridas.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

já právě ani nebudu upgradovat,protože to mám pro svoji druhou sestavu,kterou si chci nechat co nejdýl,protože ji mám rád :oops: a stačilo by to na 2 bloky(cpu,gpu) asi 1,5m hadice a radiátor(no a ještě vlastně expu)
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Starsi 1046/48 bude lepsi volba.
Rad zalezi co potkas. Oblibene byly radiatory z topeni Opel Cadet. Pocitej tak 500kc + prace. A to mas pomalu novej rad urcenej primo pro PC.
Bloky by taky nemely byt problem. Treba sadu starejch KPcool sezenes celkem levne (3 bloky + spony).

Expu z neceho pevnejsiho.

\\edit Gr8 Vivec: průmaz OT
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

tak bloky už mám ais vybrané,jsem si myslel,že na vrakovišti to bude třeba za 300kč nebo tak,ale 500,tak to začnu uvažovat nad novým přímo pro pc :roll: jinak ty bloky budu mít odsud:http://www.wroom.wz.cz/potom dej prodej a josu ty první 2 bloky na cpu a gpu,nebo by se daly koupit lepší třeba z bazaru za stejnou cenu?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

sry za dovjpost,ale chci,aby mi někdo poradil,třeba sharker,OBR,woyta nebo prostě kdo tomu rozumí
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tak zalezi na tom co sa ti podari bazarove zohnat. tie bloky ktore chces niesu nic moc. radsej by som zohnal nieco po bazaroch. pred nejakymi dvoma mesiacmi sa toho predavalo dost aj tu v bazare
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

myslíš ty galaxiho bloky?nebo doporuč mi nějaké bloky z bazaru aby každý byl do 500kč,dík....
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Slusne bloky jsou od Kpcool, kdyz se zadari tak parkrat jeste na ne narazis, jinak jedine viscool, pak uz si za blok pekne priplacis, a jestli budes objednavat z viscoolu tak jim, ale rekni, ze chces verzi s plexi vickem, pac oni ji nemaj na strankach, ale meli by ti ji dodat.
alfonzito
Nováček
Nováček

Příspěvek od alfonzito »

ak objednas z viscoolu oni sa ta spytaju s akym vickom ho chces ci s plastovym alebo hlinikovym.ber s plastovym blok je krajsi a nieje v okruhu ziaden hlinik.vcera som dva objednal :)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

no mají cena nad můj rozpočet,ale asi koupím bazarové bloky
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

KPcool ma sice telo take z hliniku ale elox maj kvalitni. Nic mi v okruhu neplavalo. Ted mam ve vode pro jistotu inhicor. Opteron 144 na 1,55v mi KPcool chladil na 52st burn. Dobre je ze u nich nepotrebujes moc silne cerpadlo. Na zacatky nejsou spatne.

Wroom jsem zevnitr nevidel. Takze nevim co bude uvnitr. (Na KPcool mam i vykresy)

S Galaxim chybu neudelas. Jsou to dobre bloky.

Starsi Viscool bych nebral. Na ten zelenej sajrajt se neda zapomenout. Nove s plexi by uz mohly byt OK.

Pripadne pokud mas pristup k vhodnemu materialu, freze ci soustruhu a obsluze, ...... :)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

nejvíce byhc potřeboval tu obsluhu,protože v 15 asi frézu neobsloužím :-D asi vezmu nové galaxiho bloky,vyjdou mě na cpu a gpu 1100kč,což je pro mě akorát.a utáhne to eheim 1046?
Odpovědět

Zpět na „Voda“