update biosu - vyriesene
Moderátor: Eddward
- kyleah
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
update biosu - vyriesene
kupil som pre znameho pocitac so zakladnou doskou MSI K9N Ultra 2F a procesor Athlon X2 4800+. Problem je v tom ze bios dosky tento procesor nerozpozna a vyzaduje update biosu. Je update mozny aj so stavajucim biosom alebo je potrebne zohnat procesor, ktory doska rozpozna??? Vdaka za vsetky rady
//edit Wilik - presun z s939 desek
//edit Wilik - presun z s939 desek
Naposledy upravil(a) kyleah dne ned 12. srp 2007, 09:12, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 cooled by Noctua NH-U12F Motherboard: Biostar TPower I45 RAM: 4x2GB MB DDR2 A-Data Extreme 800+ VGA: ASUS ATI Radeon HD 5870 HDD: WD Caviar Black 1GB SATA II Sound: SB Audigy 2 ZS CASE: Coolermaster Dominator PSU: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 2232BW
- Hoonzooid
- Začátečník

http://www.bgslevi.cz/soubor.php?kod=CAM3031&typ=b
Tady máš nejnovější BIOS, je k tomu i DOSová flashovací utilitka, takže by mělo stačit, když si vytvoříš disketu a nabootuješ z ní.
btw můžeš se vlastně vůbec dostat do BIOSu??
Co ti to hlásí za procesor?
Tady máš nejnovější BIOS, je k tomu i DOSová flashovací utilitka, takže by mělo stačit, když si vytvoříš disketu a nabootuješ z ní.
btw můžeš se vlastně vůbec dostat do BIOSu??
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
- kyleah
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
do biosu sa nedostanem...vypise to fatal error a nieco v tom zmysle ze nie je rozpoznany procesor a ze je nutny update biosu
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 cooled by Noctua NH-U12F Motherboard: Biostar TPower I45 RAM: 4x2GB MB DDR2 A-Data Extreme 800+ VGA: ASUS ATI Radeon HD 5870 HDD: WD Caviar Black 1GB SATA II Sound: SB Audigy 2 ZS CASE: Coolermaster Dominator PSU: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 2232BW
- kyleah
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pripadne vie mi niekto povedat aky najlacnejsi procesor by na tejto doske fungoval aby som to mohol updatnut??
- djgeneral
- Žlutá karta Bazar

-
Předpokládám, že se k bootování z diskety vůbec nedostaneš, tudíž připadá v úvahu jen dát tam jiný procesor, updatovat BIOS a dát tam původní CPU.
Jinak procesor by ti mohla deska vzít AMD Sempron 64 2800+ (socket AM2) BOX... Jinak si myslím, že by bylo lepší řešení si třeba od kamaráda půjčit nějaký CPU nebo zajít do PC servisu, aby jsi nemusel kupovat toho Semprona...
Jinak procesor by ti mohla deska vzít AMD Sempron 64 2800+ (socket AM2) BOX... Jinak si myslím, že by bylo lepší řešení si třeba od kamaráda půjčit nějaký CPU nebo zajít do PC servisu, aby jsi nemusel kupovat toho Semprona...
- kyleah
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
so servisami je to u nas tak ze kam som dosiel tak vsetci INTEL POSITIVE, takze tak to neporiesim...a kamarati taky procesor nemaju, asi to bude tym ze vsetci predajcovia u nas predavaju INTEL
(...Takto sa spytam, je iste ze mi ten sempron ta doska vezme, a nasledne ze vezme ten procesor co som kupil???...Ci je mozne ze po update biosu ten procak aj tak nepojde??....Vdaka za rady
- djgeneral
- Žlutá karta Bazar

-
- kyleah
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
The processor installed in your system are of an uknown revision. Please contact your vendor for appropriate updates. Fatal Error, system halted
reset CMOS som neskusal, bo mozno sa mylim ale myslim ze po takejto hlaske by mi nepomohol
Ja som tiez nasiel ze ho podporuje ale az od urcitej verzie...A toto je 65nm Brisbane, mozno preto
reset CMOS som neskusal, bo mozno sa mylim ale myslim ze po takejto hlaske by mi nepomohol
Ja som tiez nasiel ze ho podporuje ale az od urcitej verzie...A toto je 65nm Brisbane, mozno preto
- Shit
- Odborník PCT

Zkus to flashnout přes tohle: http://www.msicomputer.com/support/BIOS ... covery.aspkyleah píše:....
- kyleah
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vdaka, pomocou tohto postupu sa to podarilo flashnut, pri starte mi nadalej pise ze uknown processor revisionShit píše:Zkus to flashnout přes tohle: http://www.msicomputer.com/support/BIOS ... covery.aspkyleah píše:....
F1. run setup
F2. default values
ale uz sa da aj dostat do biosu, aj nabootujem z CD, len ma otravuje to odtukavanie tej F2 stale...ako by sa to dalo odstranit??
vdaka za dalsie rady
- kyleah
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dakujem vsetkym co sa mi snazili pomoct, problem je vyrieseny. Specialna vdaka patri Shitovi, ktoreho rada mi pomohla usetrit vela prace, behaciek, otravovania inych ludi a penazi.
Este raz dakujem vsetkym
Este raz dakujem vsetkym
- koren179
- Nováček

-
Mám ten istý problem s tou istou doskou.Podla toho návodu mi to nejako nefunguje. Mohol by si to trošku rozpísať aký bios ,ako naformátovať disketu,ako dlho to trvá .....kyleah píše:Dakujem vsetkym co sa mi snazili pomoct, problem je vyrieseny. Specialna vdaka patri Shitovi, ktoreho rada mi pomohla usetrit vela prace, behaciek, otravovania inych ludi a penazi.
Este raz dakujem vsetkym
Zatial diky