Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Přesně tak, od Swiftechu je to podraz jak prase, sice výkon OK, ale hodně mě to naštvalo....
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Jelikoz se mi objevilo vice zprav, kde se daj koupit v polsku usa vodni casti, tak tu hazim linky, i kdyz to same by vam vyhodil pan google. :)

Kód: Vybrat vše

http://www.cooling.pl/chlodzenie-wodne,kategoria,28.html

Kód: Vybrat vše

http://silent-pc.pl/pid/869/D-TEK_Fuzion
cz7emi
Nováček
Nováček

Příspěvek od cz7emi »

myom píše:jenom male info: fitinky pujdou koupit, u hadice pujdou koupit i blok pujde koupit a vsechno relativne levne ;-) :sigh:
Kdy asi tak???
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

cz7emi píše:
myom píše:jenom male info: fitinky pujdou koupit, u hadice pujdou koupit i blok pujde koupit a vsechno relativne levne ;-) :sigh:
Kdy asi tak???
letos :lol:

to na me uplne nezalezi...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Zdravim, dnes byl u me kamos, se podivat na vodnika, a vsiml si ze mam na DDC udelany top, z puvodniho vicka, tak se ptal jestli nevim jak je to z poruchovosti lanig, jelikoz upravou toho vicka se prichazi o zaruku. Ja na to nedokazu odpovedet, pac ho mam zatim jen 3mesice a slape jak hodinky. Tak se chci zeptat, uz jste nekdo reklamovali Laing, a jestli jo, jaky byl duvod reklamace?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

náhradní víčko se dalo před rokem (+-), když jsem to zjišťoval, koupit na laing.cz, bohužel jsetli to ještě teď prodávaj nevim, ale imho proč by ne...
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Gr8 Vivec píše:náhradní víčko se dalo před rokem (+-), když jsem to zjišťoval, koupit na laing.cz, bohužel jsetli to ještě teď prodávaj nevim, ale imho proč by ne...
laing.cz jsem prave kontaktoval, a uz to neni mozne :(
mates_
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mates_ »

(offtopic) Kolik asi přibližně stojí poštovné z usa? Jestli by někdo něco objednával, rád bych se přidal(pokud by měl zájem)icq/mail a můžem se domluvit. Sorry za OT :roll:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

kupca píše:Zdravim, dnes byl u me kamos, se podivat na vodnika, a vsiml si ze mam na DDC udelany top, z puvodniho vicka, tak se ptal jestli nevim jak je to z poruchovosti lanig, jelikoz upravou toho vicka se prichazi o zaruku. Ja na to nedokazu odpovedet, pac ho mam zatim jen 3mesice a slape jak hodinky. Tak se chci zeptat, uz jste nekdo reklamovali Laing, a jestli jo, jaky byl duvod reklamace?
Laingy maji jedinou nevyhodu a to ze se hodne prehrivaji,takze je dobry je nezabalovat do molitanu nebo podobnych blbin... Takhle, už hodně mých známych odpalilo DDC. Kvuli tomu jsou celkem vysoky reklamace no :( Já jsem to vyresil ,tak ze jsem udelal specialni vodni blok na Lainga,tím padem ho muzu zabalit do ceho chcu ,a mam 100% jistotu, že me z niceho nic nevydechne.
pEeLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od pEeLL »

kdyz uz tu resite usa proc to nevezmete ztoho polska co vam uvedl kupca.
(teda pokud nechcete neco opravdu unikatniho)

pokud vim tak mimo postovne z usa vam to jeste zdani ne???

pokud kouknu na ty ceny cooling.pl
Swiftech apoge gtx 1800kc
dtek fusion 1850kc
Swiftech MCW60-R 1400kc
Swiftech MCW320 1750kc
Swiftech pumpa MCP655 12V 2300kc

no a kdyz kouknu na swiftnets.com/ a pripoctu dan 19%

Swiftech apoge gtx 1700kc
Swiftech MCW60-R - 1150kc
Swiftech MCW320 1350kc
Swiftech pumpa MCP655 12V 2400kc

je jasne ze pri vetsi obednavce se usa vyplati ale pokud chce nekdo jen par veci je imho lepsi si tech par sovek priplatit. nemluve o tom ze postovne z usa bude asi drazsi.

edit: ceny na http://www.sidewindercomputers.com/ jsou teda jeste nizsi

Swiftech apoge gtx 1650kc
Swiftech MCW60-R - 1050kc
Swiftech MCW320 1200kc
Swiftech pumpa MCP655 12V 2000kc

zvlas velky rozdil je v cene radiatoru.

kdyz ste to minule obednavali mate nekde cenik postovneho???
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Enzotech a jejich nový blok:
Obrázek
Obrázek
proč mám pocit, že enzotech kopíruje podobně jako primecooler :roll:
aspoň že kvalitně
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ale rozhodne vypada pekne...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Gr8 Vivec píše:proč mám pocit, že enzotech kopíruje podobně jako primecooler :roll:
aspoň že kvalitně
zdielam tvoj pocit. to ci to kopiruje vykonne sa uvidi a samozrejme bude zavisiet na cene (primecooler tazi z jeho ceny)
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jelikož mě píše desítky lidi na ICQ,jak chladím lainga, tak jsem se rozhodl semka hodit ještě nějaky fotky,protože mě zejtra přijde dalsi laing a budu ho zapojovat do okruhu,takže to tedka pomalu rozebiram...
Obrázek
Obrázek
Mezi laingem a chladicem je teplovodiva páska 3M.Cely to je udelany z 1mm mědeného plechu a na tom jsou naletovany 15mm trubky,tak jak je videt na obrázku....vsechno to je chemicky poniklovany.Funguje to naprosto dokonale,pac laing má uvnitr cívek teplotu 25C (několikrat mereno) a je už několik mesicu naprosto spolehlivy a bezproblemovy.Vyhoda tohodle reseni je v tom,že cely cerpadlo muzu zabalit do izolacni hmoty a nemusim se bát,že me čerpadlo zhori diky prehrati...
Jinak 15mm trubky jsem volil kvuli odporu>>>0 a taky,ze se na to daji krasne nasunout 12mm silikonovy hadice. :)
Uvazoval jsem nad tím,že bych, řekl mymu sikovnymu kamosovi a ze by se tech chladicu vyrobilo daleko víc...pokud by byl vetsi zajem,mozna bych to zrealizoval.
Rc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rc »

Highlander píše:...
tak mam zajem, jen mam vnitrni prumer hadic 8mm (tygony) takze ty trubky tak max 10 abych to tam nasunul... kolik odhadujes cenu? ty laingy ultra se fakt zahriva kotelne. Takze bych zajem mel :) Jen mam docela malo prostoru pro umisteni laingu a uzsi hadice.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Zajimavej blok na 8800
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/0 ... terblock/1

A tohle vypada na zajimavej clanek na tema proc vodu.
Zitra se jim zkusim s moji AJ prokousat. :lol:

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/0 ... ling_101/1
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Water looks better - Let's be honest - that copper flower may be alright, but nothing looks quite as slick as an acrylic-topped block with a small LED buried in it. And properly done tubing can be anywhere from nearly organic looking to a steam-punk dream.

přesne duvod proc mam v pc vodu :-D...
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Celkem slusny clanek, nebylo spatne udelat podobny clanek v cestine na pct(ne kazdy umi anglicky, i kdyz v dnesni dobe :)), pac si myslim, ze se voda, zacina celkem rozsirovat, na jak pred rokem/dvemi, kdy to melo par nadsencu :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

hmm to mě přivádí na nápad na zajímavou anketu, co takhle "jak dlouho už chladíte vodou?"
Rc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rc »

tak sem si chtel objednat tenhle blok na GK nVidia 6800 http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 40&kat=248 a uz cekam tri tejdny a prej az koncem pristiho tydne... slysel sem ze alphacool "mel" problemy ktere se vyresili novym sefem, ale vypadato ze to stale trva a u JSC ten blok taky neni k sehnani... tak nevim no, poradil by mi kdyztak nekdo jinou variantu? Vim ze tenhle dobre chladi i kdyz ma docela vysokou restriktivitu, tak kdyztak poradte co jinyho :)
Odpovědět

Zpět na „Voda“