Většina nabízených dovoluje pouze omezenou regulaci (např. na polovinu otáček, nebo ve zúženém rozsahu 7-12V atd.), našel jsem akorát Primecooler PC-MP2B Arkony
ale ten zmíněné kritérium splňuje jen na dvou pozicích (regulace CPU fanu jde zase jen omezeně) a ještě jsou k němu negativní ohlasy co se týče pískání. Máte nějaký tip na regulátor zvládající regulaci až do úplného zastavení fanu a případně i s možností automatické regulace v závislosti na teplotě?
Předem díky!
CPU Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,7GHz MB Gigabyte P35-DS4 rev. 1.0 RAM A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ PWR Seasonic S12II-500 Cooling ThermalRight Ultra-120 eXtreme + Coollaboratory Liquid Pro + Noctua NF-S12-1200 GPU Gigabyte NX8600GT 256MB HDD Western Digital Raptor 74GB DVDRW Samsung SH-S203B CASE Thermaltake Soprano DX
lm317t da minimalne 1,5v. Velka cast fanu stoji uz pod 5v. Pokud do schematu pridas vypinac tak ti tam nepujde ani zbytkovych 1,5v.
Proste levna domaci vyroba. 4 vetve by te mohli vyjit od 120kc. Zalezi co vsechno budes nakupovat.
Tenhle kontrolér mám a jsem s ním velmi spokojený. Nenabízí měření teploty, display a další kravinky, zato je levný. Dále reguluje v celém rozsahu, bohužel v tom nejzajímavějším, 5V - +-10V je hodně citlivý, tedy malá otáčka knoflíku -> velká změna napětí.
Ty dvě barvy LED jsou docela šikovné, já reguluju kolem přechodu. Jedna recenze je na známém silentpcreview.com