Asus P5K /-E /P5KR /Deluxe /Premium (775, P35 + ICH9 /R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

lubo2l píše:Dnes mi prisla deska ASUS P5K, a mel bych dotaz, ma ta deska RAID na internich Sata portech? Z manualu to vypada ze to umi jen pres ten chip Jmikron tzn. 1x Sata na desce a jeden eSata externi. :sad:
Co AHCI režim?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

lubo2l píše:Dnes mi prisla deska ASUS P5K, a mel bych dotaz, ma ta deska RAID na internich Sata portech? Z manualu to vypada ze to umi jen pres ten chip Jmikron tzn. 1x Sata na desce a jeden eSata externi. :sad:
umí to,přes všech 6x interni S-ATA portu. ty dva externí to umí samozrejme taky,ale jenom mezi sebou.
lubo2l
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubo2l »

Diky za rady, ten AHCI rezim jsem nejak prehledl. :roll:
jedla01
Nováček
Nováček

Příspěvek od jedla01 »

Zdravim,
prohledal jsem tady cele forum a nemuzu to najit. Bylo mi sdeleno, ze se tu resil jeden problem, tykajici se teto desky a vyresil se.

Jde mi o to, ze mam novou ASUS P5K a vsechno slape v pohode, akorat se ta deska porad dokola spousti a spousti a pokud chci vypnout pc tak musim vypnout zdroj. Proste dam off behem POSTu a za 3 vteriny se znova pusti, to same kdyz dam ve win vypnout, regulerne se vypne a za 3 vterine se zase pusti. Zkousel jsem jiny zdroj, pameti, grafiku, vse ostatni odpojeno a tim to neni.

Na jinem foru mi nekdo doporucil, ze zde se to resilo a vyresil ose to nastavenim v Biosu, ale nemohu prijit na to v cem.

Podotykam, ze vsechny wakeon... mam disabled a AC power lost na OFF.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

sarim píše:Zajímalo by mě zda je možné zapojit do 8-pinového přídavného napájení na desce jen 4-pinovej konektor nebo tam musí být vždy 8-pinový? A jakej to má vliv na napájení procesoru.
pokud se nepletu tak ten 8mi pin je na dva fyzický procesory a ne na dvoujádra...

jinak já teď řeším, co koupit a i když vím, že mám psát do sekce co za desku, tak mi jde o to, že shánim něco levnýho na 6550ku procík, tak furt nevím, zda najít jěště nějakou obyčejnější desku a udělat větší OC na slabšimprocíku nebo koupit tohle.. bojím se trochu tý zvukovky, protože rvát do toho majlant, to fakt na to prachy nemám a co mám teď MSIčko a v něm P4ku, kterou chci poslat do světa, tak ta hraje nádherně...

jinak právě mám taky dilema... koukám, že je tu spousta praktickejch uživatelů.. potřeboval bych udělat nějaký jednostný testy na několika různejch komponentech, abych zjistil jednotlivý výkony... moje P4ka třeba dekomprimuje 5MB/s a zajímalo by mne, kolik umí E4xxx a kolik E6x50 a další... chci prostě novější komp kvůli tomu, že se mi nechce kupovat do AGPčka grafiku a rád bych to nějak uzavřel.. už nad tím dumám přes čtvrt roku, kdy jsem dospěl k závěru, že nejlepší je od PLAITu x1950GT SUPER, ale mezi tím ji začali dost rapidně stahovat z prodeje a blbě se shání a nechce se mi investovat 4700,- do počítače, kterej bych rád za tu samou cenu bez tý grafiky prodal...

minule jsem stavěl klientovi komp, kterej vyžadoval zavřenej komp do kterýho se nebude nikdo šťourat, mno a tam jsem mu narval 1333 ADATky 2x1GB, P5KC desku a 6550ku a zajímalo by mne, jestli má smysl tahle deska, když ji chci na gamesy (defakto všechny co mne napadnou, CADy, komprese videa a práce se střihem videa a zase komprese.pokud na to fakt není potřeba 6550 ale stačí nějaká E4xxx tak si nechám rád poradit a pak asi nemá smysl tahle základka)

nebo se pletu? (rád se přiučím)

předem díky moc a doufám, že mne nepošlete hned do kelu... ;)
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Ja si koupil MSI-NEO2 FIR je o skoro 1500 levnejsi a vykonove super,takze jdi do ni usetris penize pri stejnem vykonu.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

a to MSIčko ti dovolí taktit? já četl, že je s tím dost na štíru a viděl jsem nějaký testy desek a ty MSIčka jsou i prej dost průtokově slabý...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Mas tady thread o ty desce si to precti,ja myslim ze super koupe!
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nefunguje zvukovka

Příspěvek od Necroman »

Mam problem s deskou P5K Deluxe, mam Vista 64b, nainstalovane ovladace a v systemu se mi zvukova karta hlasi jako nainstalovana, ale je u ni napis "Nezapojeno", to same u mikrofonu. Netusim, kde to nastavit, aby to slo. V BIOSu je povolena a nastavena na HD Audio, ale ve Viste zkratka nechce hrat. Poradte prosim, diky :)

//edit vyreseno, stahl jsem si nove ovladace z netu. Docela zvlastni, ze s ovladaci, co jsou na prilozenem DVD ta zvukovka proste nefungovala :?
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
fernando
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernando »

majkl_l píše:a to MSIčko ti dovolí taktit? já četl, že je s tím dost na štíru a viděl jsem nějaký testy desek a ty MSIčka jsou i prej dost průtokově slabý...
deska od msi je na srovnatelne urovni P5K a mozna je i lepsi...
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

mno a která je lepší na OC? chtěl bych taktnout 6550ku na 3giga, pokud to pro ten procík není moc velkej záhul a kdybych neměl na 6550 tak bych bral E4400 ale nevím, kam by se ten dal taktnout a na jaký desce by to spolehlivě a bez problémů chodilo... pokud tahle deska v mym případě nemá smysl řešit, dej mi pls link, kde to mám probírat, abych tu psaním nedráždil ostatní
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Kvalita součástek jest,to určo...ale MSI hodně trpěli a pozvolna přestávají trpět špatným BIOS.To by to,co mě u MSI vždy odradilo.
To:majkl: Jsi ve správné sekci :wink: Projdi si to tu a uvidíš,jak přesně přetaktovat
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tu myslíš jako forum nebo tenhle topic? jsem tu konkrétní postup, jak protozovat OC nenašel, ale konkrétní OC budu řešit až budu mít ty komponenty....
jinak furt řeším, CPU, RAM desku a zdroj... VGA už jsem se rozhodl PALIT X1950GT (pokud mi ji nevyprodaj) a rád bych se rozhodl pro desku... tu totiž furt totálně netušim...

jinak má chipset vliv na OC? v nějakejch recenzích jsem četl, že intelová sada P35 je na OC u C2D ideální, tak by mne zajímaly názory ostatních a jejich zkušenosti...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Jojo..tu TOPIC.Tak návod je všude skoro stejne...zvedání FSB,napětí,děličky,vypnití EIST atd...P35 je super,desky dávají i FSB 500 a více,ale pro OC stačí bohatě i 470/480,když máš malý násobič.Což i chipset P965 je super.Jinak s P5K Deluxe to chlazení odrazuje...špatná přilnavost heatpipe chladiče.V dost testech to psali.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

to jsem četl.. a navíc mne ty heatpajpy moc nelákaj.. spíš potřebuju najít spolehlivou a dobrou desku (čimž mne ovladače pro asus tále odrazují) aby byla tak na všechno v rozumný cenový relaci...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

To pokračuj v sekci Výběr a doporučení komponent
http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=70
Osobně bych doporučil desky od Gygabitu...na chipsetu P35,pokud ti ASUS nesedí
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

Dotaz na vsechny, jak je to s tim vykonem pameti, mam pameti A-Data Vitesta Extreme Edition 800+. CPU-Z o nich nezjisti vubec nic, tak bych mel dotaz, pomoci ceho zjistit aktualni bezici casovani, frekvenci, pripadne i Voltaz?
A jeste dotaz, pretaktoval jsem E4400 na 2,9 GHz, ASUS P5K Deluxe, vic zatim nedavam, ani kdyz tam pustim 1,4 V. Zajima me ale, jaky maji na pretaktovani a vykon vliv pameti, mohu pameti pustit na vic, nez 2x FSB, co treba 2.5 x FSB, 3 x FSB? Jak moc souvisi spolu frekvence pameti s FSB, prijde mi hloupe, kdyz je FSB 290 mit pameti na 580, nebo kolik to nabizi...

A nakonec takova zajimavost, podle jednoho clanku na netu jsem pro ziskani vyssiho pretaktu pustil o trochu vetsi voltaz do severniho i jizniho mustku a co se nestalo, pocitac odmitnul nabootovat, ani funkce pro reset biosu pri neuspesnem pretaktovani nepomohla, system pipal jednou plus trikrat, coz ma znamenat chyba grafiky.
Inu, musel jsem vyndat baterku, resetnout CMOS a opet nahodit a vse jelo v pohode, zajimave, i takova dobra deska umi selhat po urcitem netradicnim pretaktu.
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od paja13 »

Necroman píše:Dotaz na vsechny, jak je to s tim vykonem pameti, mam pameti A-Data Vitesta Extreme Edition 800+. CPU-Z o nich nezjisti vubec nic, tak bych mel dotaz, pomoci ceho zjistit aktualni bezici casovani, frekvenci, pripadne i Voltaz?
A jeste dotaz, pretaktoval jsem E4400 na 2,9 GHz, ASUS P5K Deluxe, vic zatim nedavam, ani kdyz tam pustim 1,4 V. Zajima me ale, jaky maji na pretaktovani a vykon vliv pameti, mohu pameti pustit na vic, nez 2x FSB, co treba 2.5 x FSB, 3 x FSB? Jak moc souvisi spolu frekvence pameti s FSB, prijde mi hloupe, kdyz je FSB 290 mit pameti na 580, nebo kolik to nabizi...

A nakonec takova zajimavost, podle jednoho clanku na netu jsem pro ziskani vyssiho pretaktu pustil o trochu vetsi voltaz do severniho i jizniho mustku a co se nestalo, pocitac odmitnul nabootovat, ani funkce pro reset biosu pri neuspesnem pretaktovani nepomohla, system pipal jednou plus trikrat, coz ma znamenat chyba grafiky.
Inu, musel jsem vyndat baterku, resetnout CMOS a opet nahodit a vse jelo v pohode, zajimave, i takova dobra deska umi selhat po urcitem netradicnim pretaktu.
pokud jsi si vsiml tak fsb mas na 290 a presnee 2x tolik je frekvencee pameti takzee mas pomer ram:fsb 1:2 mno nejlepsi podlee me by bylo dostat frekvenci pameti a cpu na pomeer 1:1 tim ze jestee snizis o 1 radu niz casovani pameti a timpadem muzes teoreticky nataktit vic procesor pri zachovani napeti pameti a popr. i CL na nizsi latenci.. s temi pameetma adata ti moc neporadim to netusim neemeel jsem je v rucee...mno a k ty lahudcee na konec..mno jo to se stava..osobnee nesaham na voltaze niceho jinyho nez jen CPU a ramky..potom jen pci nastaveny na 33.3mhz a pci-e na 101 a to jee myslim vse..pak je vse na auto..a jeedu stabilne;)
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

paja13 píše:pokud jsi si vsiml tak fsb mas na 290 a presnee 2x tolik je frekvencee pameti takzee mas pomer ram:fsb 1:2 mno nejlepsi podlee me by bylo dostat frekvenci pameti a cpu na pomeer 1:1 tim ze jestee snizis o 1 radu niz casovani pameti a timpadem muzes teoreticky nataktit vic procesor pri zachovani napeti pameti a popr. i CL na nizsi latenci.. s temi pameetma adata ti moc neporadim to netusim neemeel jsem je v rucee...mno a k ty lahudcee na konec..mno jo to se stava..osobnee nesaham na voltaze niceho jinyho nez jen CPU a ramky..potom jen pci nastaveny na 33.3mhz a pci-e na 101 a to jee myslim vse..pak je vse na auto..a jeedu stabilne;)
Takze kdybych dal pomalejsi casovani pameti, da se pretaktovat vice? Prave ted se mi podarilo dat pameti na 870 MHz 4-4-4-12, otazka tedy je, zda bude system rychlejsi kdyz pridam tech 200 MHz k procesoru a uberu pameti, nebo necham soucasnych 2.9 GHz a 870MHz pameti. Osobne mi to druhe reseni prijde lepsi, i tak je to slusny pretakt.
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

Necroman píše:
paja13 píše:pokud jsi si vsiml tak fsb mas na 290 a presnee 2x tolik je frekvencee pameti takzee mas pomer ram:fsb 1:2 mno nejlepsi podlee me by bylo dostat frekvenci pameti a cpu na pomeer 1:1 tim ze jestee snizis o 1 radu niz casovani pameti a timpadem muzes teoreticky nataktit vic procesor pri zachovani napeti pameti a popr. i CL na nizsi latenci.. s temi pameetma adata ti moc neporadim to netusim neemeel jsem je v rucee...mno a k ty lahudcee na konec..mno jo to se stava..osobnee nesaham na voltaze niceho jinyho nez jen CPU a ramky..potom jen pci nastaveny na 33.3mhz a pci-e na 101 a to jee myslim vse..pak je vse na auto..a jeedu stabilne;)
Takze kdybych dal pomalejsi casovani pameti, da se pretaktovat vice? Prave ted se mi podarilo dat pameti na 870 MHz 4-4-4-12, otazka tedy je, zda bude system rychlejsi kdyz pridam tech 200 MHz k procesoru a uberu pameti, nebo necham soucasnych 2.9 GHz a 870MHz pameti. Osobne mi to druhe reseni prijde lepsi, i tak je to slusny pretakt.

jo je to slusny pretakt to nerikam ze ne..ale muzes mit na cpu vic pri prakticky stejne frekvenci pameti..nebo nemusis nic menit a muzes jeste taktovat..pokud te pameeti pusti..:) jak chces:) alee pokud jiz nechces taktovat tak to tak nech;)
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
Odpovědět

Zpět na „Asus“