Když to tu pročítám, tak se s tebou úplně ztotožňuju. Poslední dobou s hlukem bojuju (a nutno říct, že opravdu hodně, protože mě už každý považuje za blázna), ale disky stále vítězí. Koupil jsem kvůli tomu odhlučňovací hmotu, co se dává např. na spodní stranu kapoty auta, ale také to není ideální. A tak si vyčítám, že jsem si raději nekoupil nějaký 2.5" disk místo 3.5" seagate t-lite, který má patřit k těm nejtižším. Silentmaxx jsem nezkoušel, ale stejně nevěřím, že disk není slyšet jak tu každý píše, protože každý má jiný názor na "ticho". Já bych asi potřeboval vlastikovu fanless caseGr8 Vivec píše:už jsem to tu jednou psal že na tohle sem "magor" a pokud nemám comp neslyšitelnej tak nejsem spokojenejwector píše:Ty si snad superman, dyť podle tebe řve úplně všechno
odhlučnění disku, které řešení je lepší?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- mx.payne
- Nováček

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- JJ
- Začátečník

-
Zdravím a přihodím dotaz neb jiný thread mi byl zamčen.
Chtěl bych ještě víc ztišit nové PC, jenže vlastně nevím, co tam hlučí. Jak mi bylo před zamčením řečeno:
Enermax liberty je tichý, větráky Noctua přes ULNA taky, takže zbývá grafika a disky. Grafiku mám chlazenou pasivně, takže zbývají ti disky. Mám tam 2x Samsung (viz podpis), které jsou podle mne velmi tiché. Uchem prostě nepoznám, co mi tam vlastně hlučí, ať poslouchám, kde poslouchám. Trochu tam samo zřejmě fouká vzduch, to neutlumím, ale trochu slyším i nějaký ten motor. Osobně bych řek, že to bude spíš ze zdroje, ale když zdroj utlumím (zarazím větrák), tak rozdíl nepozoruju. Když vypnu jednotlivé Noctuy (dvě v case a třetí na CPU), tak taky rozdíl neslyším. Logicky tedy zbývají disky, i když mám pocit, že ty taky zrovna slyšet nejsou. Asi zkusím je odpojit, co to udělá. Ale v té skříni je diskový koš připevněn přes gumové podložky, takže to by asi moc zlobit nemělo. No, nevím. Tichý počítač si představuju ještě trochu tišší, ale možná chci moc.
Nevím, jestli bych neměl zalepit nějakou izolační hmotou díry v bočnicích. Třeba by to zabralo, i když by asi povylezla teplota (ale snad ne o moc)
Díky za každou radu a omlouvám se za vpád to tohoto threadu.
Chtěl bych ještě víc ztišit nové PC, jenže vlastně nevím, co tam hlučí. Jak mi bylo před zamčením řečeno:
Enermax liberty je tichý, větráky Noctua přes ULNA taky, takže zbývá grafika a disky. Grafiku mám chlazenou pasivně, takže zbývají ti disky. Mám tam 2x Samsung (viz podpis), které jsou podle mne velmi tiché. Uchem prostě nepoznám, co mi tam vlastně hlučí, ať poslouchám, kde poslouchám. Trochu tam samo zřejmě fouká vzduch, to neutlumím, ale trochu slyším i nějaký ten motor. Osobně bych řek, že to bude spíš ze zdroje, ale když zdroj utlumím (zarazím větrák), tak rozdíl nepozoruju. Když vypnu jednotlivé Noctuy (dvě v case a třetí na CPU), tak taky rozdíl neslyším. Logicky tedy zbývají disky, i když mám pocit, že ty taky zrovna slyšet nejsou. Asi zkusím je odpojit, co to udělá. Ale v té skříni je diskový koš připevněn přes gumové podložky, takže to by asi moc zlobit nemělo. No, nevím. Tichý počítač si představuju ještě trochu tišší, ale možná chci moc.
Nevím, jestli bych neměl zalepit nějakou izolační hmotou díry v bočnicích. Třeba by to zabralo, i když by asi povylezla teplota (ale snad ne o moc)
Díky za každou radu a omlouvám se za vpád to tohoto threadu.
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
- Vivec
- Středně pokročilý

viz faq: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=87566
nebo taky zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86640
nebo taky zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86640
- Luke - C2D t.e.a.m.
- Začátečník

Mám WD2500KS. Když jsem ho koupil, hrozně sem byl naštvanej jak ŘVAL , všude psali že patri mezi nejtissi. Ale sem dneska dal na spodek kejsu 4 tenke molitanove kousky (mno neni to molitan, ale bylo to u zakladni desky jeste v tom antistatickém sáčku = rozstříhal jsem na 4 kusy) velke jako HDD a na ně sem položil harddisk - pozor at se draty nedotykaji hdd = taky to přenáší vybrace . A ejhle, po spuštění PeCka sem byl překvapený, disk je minimálně o 80% tišší ..... jako je to logické že, ale nějak sem si to dřív neuvědomil protože sem to neřešil když sem byl nasraný
... Jo a chlazení jsem vyřešil tak, že jsem na hdd přilepil teplovodivou pastou v stare pasivni chladice z chipsetu
a fakčí to 

Naposledy upravil(a) Luke - C2D t.e.a.m. dne stř 28. úno 2007, 10:34, celkem upraveno 1 x.
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2mx.payne:tak to mame podobnej nazor na hluk,na procaku mam box na 1/3 otacek a stale susti,pujde tam pasiv,na grafice mam zalman vf700cu na 1/2 polovinu otacek a stale ho slyssim,strasne me to sere
,mam hodne tichy disky a v case a zdroji mam vetraky AC12025, na 1/3 otacek a na ty otacky je muzu doporucit,na originalni otacky hodne rvou,ale takhle celkem foukaji a sou neslysny 
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- yapko
- Nováček

-
ja hodlam vyzkouset prisroubovat si na dno case (ktery stejne nebude plechovy) nejaky hodne, hodne mekky maly silentbloky, a na to teprve dat disk. Jen bych mu chtel jeste udelat nejaky vyssi hlinikovy bocnice, na kterejch by to stalo, aby to kolem sebe melo nejakej material (kvuli chlazeni). Pak to snad nemuze byt moc hlucny? Jen by me zajimalo, jestli takhle mekky ulozeni HDD nemuze uskodit, protoze pak nebudou vibrovat jen vnitrnosti disku, ale cely disk?