Ahoj lidi,
včera jsem si koupil XP PRO, SP2b-OEM /v jednom velkém známém obchodě
/ Mám však vážné obavy, že není v pořádku.
Pokusím se popsat potíže.
Při instalaci trvá neobvykle dlouho, než se načtou ovladače v úvodu instalace. Potom, během velmi dlouhé doby pomalého načítání jednotlivých ovladačů, skončí instalace hláškou : "Soubor- symc8xx.sys je poškozen" nebo "Soubor- usbehci.sys je poškozen" a pod. "Instalaci nelze dokončit"
Po každém pokusu o novou instalaci si najde něco jiného. Ovladače načítá cca 10-20min!
Zkoušel jsem pro porovnání použít jiné instalační cd od kamaráda /se stejným OS/ a načítání ovladačů je bleskové, cca po 1,1/2 min mohu pokračovat další částí instalace.
Z toho tedy usuzuji, že medium je poškozené.
Nebo dělám něco blbě já?
EDIT- ještě, mám takový zajímavý dotaz, který se týká konfigurace PC při aktivaci.
Omlouvám se za poněkud delší popis.
Postavil jsem PC, kde budou vyměnitelné disky uložené v systému zvaném "rámeček/šuplík"
Pro názornost uvádím odkaz na tato zařízení:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... h_start=18
V tomto PC se budou střídat 2-3 disky. Jeden pro přístup na internet. Druhý pro práci s grafikou a třetí bude vyhrazen dětem.
Na každém bude OS -XP Profi OEM a disky nejsou identicky stejné.
Tento systém zaručí, že neodborný zásah dětí, vir či jiné okolnosti neznehodnotí například několikahodinovou práci na grafice.
Můj dotaz tedy zní:
Jak se bude provádět aktivace a aktualizace z těchto různých disků? Nenastanou potíže při aktivaci s druhého a třetího disku?
PC bude naprosto stejné /MB, CPU, RAM, VGA/, jen budou postupně vloženy 3 různé disky, protože to vyžaduje způsob použití tohoto PC.
Děkuji za Váš čas, který budete věnovat tomuto námětu.
S pozdravem. Maron