Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Fluge
- Nováček

-
Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu
Zdravim...mam disk seagate barracuda 320gb, 7200rpm, 16 mb a doma i ve skole strkam disk do ramecku. Ve skole sem prendal jumper do polohy master pze mi to predtim nechtelo nabootovat instalaci winu s ceda. Nakonec sem uspesne nainstaloval winy, vsechno v pohode...donesu to domu ze si tam nainstaluju naky programy, v biosu nastavim bootovani s toho disku a nabehli mi tam winy co mam na disku v kompu
prosim poradite mi jak to udelat aby mi to bootovalo s toho disku?? btw MB mam Gigabyte GA-965P-DS4
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu
Počkej to jako si myslis že ti pojede jedna instalce win na 2PC???? to asi sotva a jestli tak si užiješ...chápu to dobře?Fluge píše:Zdravim...mam disk seagate barracuda 320gb, 7200rpm, 16 mb a doma i ve skole strkam disk do ramecku. Ve skole sem prendal jumper do polohy master pze mi to predtim nechtelo nabootovat instalaci winu s ceda. Nakonec sem uspesne nainstaloval winy, vsechno v pohode...donesu to domu ze si tam nainstaluju naky programy, v biosu nastavim bootovani s toho disku a nabehli mi tam winy co mam na disku v kompuprosim poradite mi jak to udelat aby mi to bootovalo s toho disku?? btw MB mam Gigabyte GA-965P-DS4
- Fluge
- Nováček

-
- HacIPex
- Začátečník

-
- Fluge
- Nováček

-
tohle nam rekli ve skole:
urcite to nepojede na obouch compech??-----------------------------------------------------------------
Jak zamezit modre obrazovce a chybovemu hlaseni "STOP 0x0000007B"
pri bootovani Windows XP na ruznych pocitacich.
-----------------------------------------------------------------
Pokud nabootujete s Windows XP na jinem pocitaci nez na kterem
jste je nainstalovali, objevi se hlaska
***STOP: 0x0000007B (0xF741B84C,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
To je zpusobeno tim, ze nejsou zavedeny ovladace pro IDE chipset
nainstalovany v pocitaci - takze se to stane vzdy, kdyz prejdete
na masinu s jinym chipsetem - napr. z i6BX na VIA.
Naprava je jednoducha:
1) Nabootovat na masine, na ktere to funguje.
2) Importovat prilozeny soubor 'mergeide.reg' do registru.
3) Skopirovat soubory s pirponou *.sys do adresare '%systemroot%\system32\drivers'
(takze napriklad 'c:\windows\system32\drivers')
4) Vypnout masinu a zkusit nabootovat tam, kde to neslo.
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

Málokdo má corporátky legálně...jankop píše:Obecně to není pravda. Kopíroval jsem tak stovky systémů. Ale netvrdím, že krabicové verze se tak nemohou chovat.Red Devil píše:Xpcka ti budou kontrolovat ID hardwaru,kde byli nainstalovany a kdyz nabootujou vyfuckujou te
Pokud je máš legálně, tak Ti vyjde MS na helpline (jakožto velikému firemnímu zákazníkovi) jistě vstříc.
- syky01
- Nováček

-
Re: Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu
nejde jen o ovladače řadiče disků, ale obecně o všechny ovladače a pokud budeš mít štěstí a liší se ti i HAL tak se s tím rovnou rozluč. Plus ještě XP kontrolujou aktivacci systému podle hardwarové konfigurace, takže tady bych to taky neviděl tak růžověFluge píše:Zdravim...mam disk seagate barracuda 320gb, 7200rpm, 16 mb a doma i ve skole strkam disk do ramecku. Ve skole sem prendal jumper do polohy master pze mi to predtim nechtelo nabootovat instalaci winu s ceda. Nakonec sem uspesne nainstaloval winy, vsechno v pohode...donesu to domu ze si tam nainstaluju naky programy, v biosu nastavim bootovani s toho disku a nabehli mi tam winy co mam na disku v kompuprosim poradite mi jak to udelat aby mi to bootovalo s toho disku?? btw MB mam Gigabyte GA-965P-DS4