Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Fluge
Nováček
Nováček

Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu

Příspěvek od Fluge »

Zdravim...mam disk seagate barracuda 320gb, 7200rpm, 16 mb a doma i ve skole strkam disk do ramecku. Ve skole sem prendal jumper do polohy master pze mi to predtim nechtelo nabootovat instalaci winu s ceda. Nakonec sem uspesne nainstaloval winy, vsechno v pohode...donesu to domu ze si tam nainstaluju naky programy, v biosu nastavim bootovani s toho disku a nabehli mi tam winy co mam na disku v kompu :evil: prosim poradite mi jak to udelat aby mi to bootovalo s toho disku?? btw MB mam Gigabyte GA-965P-DS4
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu

Příspěvek od Dzin »

Fluge píše:Zdravim...mam disk seagate barracuda 320gb, 7200rpm, 16 mb a doma i ve skole strkam disk do ramecku. Ve skole sem prendal jumper do polohy master pze mi to predtim nechtelo nabootovat instalaci winu s ceda. Nakonec sem uspesne nainstaloval winy, vsechno v pohode...donesu to domu ze si tam nainstaluju naky programy, v biosu nastavim bootovani s toho disku a nabehli mi tam winy co mam na disku v kompu :evil: prosim poradite mi jak to udelat aby mi to bootovalo s toho disku?? btw MB mam Gigabyte GA-965P-DS4
Počkej to jako si myslis že ti pojede jedna instalce win na 2PC???? to asi sotva a jestli tak si užiješ...chápu to dobře?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Fluge
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fluge »

chapes to dobre..proc by nemela jet? kvuli ovladacum?
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

nepojede, kdyz jo, tak nestabilne, protoze system na zaregistovanou desku nekde v registrech, pak to hazi BSOD, a co to dela v pevne disky a radice ?
Fluge
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fluge »

tohle nam rekli ve skole:
-----------------------------------------------------------------
Jak zamezit modre obrazovce a chybovemu hlaseni "STOP 0x0000007B"
pri bootovani Windows XP na ruznych pocitacich.
-----------------------------------------------------------------

Pokud nabootujete s Windows XP na jinem pocitaci nez na kterem
jste je nainstalovali, objevi se hlaska

***STOP: 0x0000007B (0xF741B84C,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

To je zpusobeno tim, ze nejsou zavedeny ovladace pro IDE chipset
nainstalovany v pocitaci - takze se to stane vzdy, kdyz prejdete
na masinu s jinym chipsetem - napr. z i6BX na VIA.

Naprava je jednoducha:

1) Nabootovat na masine, na ktere to funguje.

2) Importovat prilozeny soubor 'mergeide.reg' do registru.

3) Skopirovat soubory s pirponou *.sys do adresare '%systemroot%\system32\drivers'
(takze napriklad 'c:\windows\system32\drivers')

4) Vypnout masinu a zkusit nabootovat tam, kde to neslo.
urcite to nepojede na obouch compech??
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Xpcka ti budou kontrolovat ID hardwaru,kde byli nainstalovany a kdyz nabootujou vyfuckujou te
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Red Devil píše:Xpcka ti budou kontrolovat ID hardwaru,kde byli nainstalovany a kdyz nabootujou vyfuckujou te
Obecně to není pravda. Kopíroval jsem tak stovky systémů. Ale netvrdím, že krabicové verze se tak nemohou chovat.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Krabicovka 100% zazil jsem to jiny to je asi s licenci pro vyrobce pc,kde se disky klonujou
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

jankop píše:
Red Devil píše:Xpcka ti budou kontrolovat ID hardwaru,kde byli nainstalovany a kdyz nabootujou vyfuckujou te
Obecně to není pravda. Kopíroval jsem tak stovky systémů. Ale netvrdím, že krabicové verze se tak nemohou chovat.
Málokdo má corporátky legálně...
Pokud je máš legálně, tak Ti vyjde MS na helpline (jakožto velikému firemnímu zákazníkovi) jistě vstříc. :wink:
syky01
Nováček
Nováček

Re: Bootovani winu nainstalovanyho na jinym compu

Příspěvek od syky01 »

Fluge píše:Zdravim...mam disk seagate barracuda 320gb, 7200rpm, 16 mb a doma i ve skole strkam disk do ramecku. Ve skole sem prendal jumper do polohy master pze mi to predtim nechtelo nabootovat instalaci winu s ceda. Nakonec sem uspesne nainstaloval winy, vsechno v pohode...donesu to domu ze si tam nainstaluju naky programy, v biosu nastavim bootovani s toho disku a nabehli mi tam winy co mam na disku v kompu :evil: prosim poradite mi jak to udelat aby mi to bootovalo s toho disku?? btw MB mam Gigabyte GA-965P-DS4
nejde jen o ovladače řadiče disků, ale obecně o všechny ovladače a pokud budeš mít štěstí a liší se ti i HAL tak se s tím rovnou rozluč. Plus ještě XP kontrolujou aktivacci systému podle hardwarové konfigurace, takže tady bych to taky neviděl tak růžově
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“