Nová sestava nejde pustit

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Fedd
Nováček
Nováček

Nová sestava nejde pustit

Příspěvek od Fedd »

Zdravím. Netušíte čím by to mohlo být? Koupil jsem novou sestavu, kterou jsem si poskládal z jednotlivých komponent:

Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
Gigabyte GA-P35-DS3 - Intel P35
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 PRO 512MB, PCI-E
A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition CL4
CoolerMaster Elite 330 – Middletower + Fortron Blue Storm II FSP400-60THN/THN-P 500W
Samsung SH-S203B černá OEM

Po připojení napájecího kabelu se ve předu jen podsvítí tlačítko power, ale když ho zmáčknu, tak se nestane vůbec nic. Ani se neroztočí větráky, ani nepípne nic. Zapojení jsem kontroloval několikrát (není to první počítač, který jsem skládal - ostatní šly). V čem by mohl být problém? Ve zdroji, procesoru nebo desce? Grafická karta na to nemá vliv a paměti jsou dvě - obě snad vadné nejsou. Kdyby nešel procesor, rozjeli by se aspoň větráky??? Potom by zbývala deska nebo zdroj. V čem myslíte, že by to mohlo být? Moc dík za rozumné odpovědi.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

a zapojil jsi dobře power tlačítko??mi se to taky stalo a bylo to tím,že jsem měl obráceně konektor na power tlačítku
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová sestava nejde pustit

Příspěvek od IkE Blaster »

Fedd píše:Grafická karta na to nemá vliv
ehm si zkus zapnout funkcni pc bez grafarny. :roll: ani se nezapne, nic.

tom otoceni power konektoru mi taky prijde jako blbost, je to jen spojeni dvou dratku rekneme. nejak nechapu to podsviceni tlacitka na zapnuti. :?
Fedd
Nováček
Nováček

Re: Nová sestava nejde pustit

Příspěvek od Fedd »

IkE Blaster píše:
Fedd píše:Grafická karta na to nemá vliv
ehm si zkus zapnout funkcni pc bez grafarny. :roll: ani se nezapne, nic.

tom otoceni power konektoru mi taky prijde jako blbost, je to jen spojeni dvou dratku rekneme. nejak nechapu to podsviceni tlacitka na zapnuti. :?

Před chvílí jsem sládal počítač kamarádovi, který ještě nemá koupenou grafiku a normálně se počítač pustí, píská a jedou větráčky. Ten můj bohužel vůbec nic.

Otočeným kabelem by to být nemělo a podsvícení svítí, jako já nevím aby jsi po tmě našel kde je tlačítko power. :-) Prostě to tlačítko pořád podsvicuje malá diodka, když vytáhnu kabel, nebo zdroj vypnu tlačítkem, tak zhasne.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

zkus vytáhnout tu grafiku a zkusit zapnout
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
yupee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yupee »

Nezapoměl jsi dát pod základovku ty měděné nožky?? Jednou se mi to stalo a dělalo mi to stejny co tobe. :oops:
PC1:Intel Celeron D 2,8GHz ;Kingston 1024MB 533MHz CL4 DDR2 ; HIS X1600Pro Turbo DDR3 128MB ; 160GB Seagate SATA2 ; M-Audio Revolution 5.1 ; Gigabyte GA-8I945GZME-RH
PC2:Intel Celeron 2,4GHz ; 256MB 333MHz DDR ; Canyon nVidia GeForce MX400 64MB ; 80GB WD PATA ; Asus P4S8X-X
---> --- <---
Kuba22
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kuba22 »

Zdravím, mám podobný problém. Gigabyte 965-DS3, Intel 6750, grafika z původního PC Gigabyte 7600GT, zdroj Fortron Bluestorm II 500W. Počítač mi naběhne cca v jednom ze čtyř případů. Po zapnutí se roztočí větráky, disk ... ale na monitoru nic. A PC ani nepípne. Když už se podaří PC rozjet, tak je vše OK, zvládl 48hodinový test Prime95, paměti testovány 24 hodin memtestem bez jediné chyby ... jen prakticky nelze zapnout.

Další zajímavost - pokud stisknu reset, opět počítač nenaběhne, jen se roztočí větráky .... a mrtvo.

A pokud už naběhne, liší se doba "do pípnutí", jde o cca půl vteřiny až tři vteřiny, pokaždé jinak.

Všechny komponenty jsem odzkoušel na jiných strojích (mimo MB, nemám jiný 775kový) a jedou ....

Také budu velmi vděčný za radu.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Asi před dvěma lety jsem měl podoboný problém - problém byl v základní desce.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Kuba22
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kuba22 »

Díky za info, budu tedy muset reklamovat :sad:
Bofasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bofasa »

Ted jsem stavěl stejnou sestavu E6750+DS3+Fortron Blue StormII. a taky mi to dalo chvíli. Já měl problém se zapojením káblů od skříně. Např reset jsem měl obráceně, trvalo než jsem to jenom obrátil.
Možná jen jestli máš všechno zapojený dobře do desky.
Sranda byla že mi pc nenašlo USB keyboard - musel jsem použít starou ps2 klávesnici. abych si USB aktivoval a navštívil bios.

Jen mě zaráží po startu se větráček na cpu roztočí až tak za půl minuty to mě taky děsilo jestli to neutavim a jen na 500ot - box chladič.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Bofasa píše: Např reset jsem měl obráceně, trvalo než jsem to jenom obrátil.
Na Switche a Speaker by neměla mít vliv polarita, ne? Nikdy jsem u nich polaritu neřešil a vždy vše fungovalo. Vždyť jde jen o mechanický spínač.
Občas, když mám desky mimo skříň spouštím nůžkama nebo šroubovákem a ty polaritu taky neřeší...
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

X-COM píše:Na Switche a Speaker by neměla mít vliv polarita, ne? Nikdy jsem u nich polaritu neřešil a vždy vše fungovalo. Vždyť jde jen o mechanický spínač.
Občas, když mám desky mimo skříň spouštím nůžkama nebo šroubovákem a ty polaritu taky neřeší...
Taky si říkám. Nikdy jsem polaritu neřešil a normálně jde PC spustit šroubovákem.... Takže je IMHO blbost, aby záleželo na polaritě.. 8-)
(btw vždyť je to jen spínač, kterým uzavřeš el. obvod ne?)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

djgeneral píše:
X-COM píše:Na Switche a Speaker by neměla mít vliv polarita, ne? Nikdy jsem u nich polaritu neřešil a vždy vše fungovalo. Vždyť jde jen o mechanický spínač.
Taky si říkám. Nikdy jsem polaritu neřešil a normálně jde PC spustit šroubovákem.... Takže je IMHO blbost, aby záleželo na polaritě.. 8-)
(btw vždyť je to jen spínač, kterým uzavřeš el. obvod ne?)
Ano tot také muj názor
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

na polarite zalezi jen u diod
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Kuba22
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kuba22 »

Kabeláž je v pořádku, několikrát zkontrolovaná. Navíc - to by se PC nerozjel vůbec, tady jde o situaci jeden případ ze tří. A nevysvětlovalo by to různé prodlevy před bootem, když už nastartuje. Jen se moc netěším na reklamaci Gigabyte, to je vždy na dlouho (na několikrát) a s problémy.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Kuba22 píše:Kabeláž je v pořádku, několikrát zkontrolovaná. Navíc - to by se PC nerozjel vůbec, tady jde o situaci jeden případ ze tří. A nevysvětlovalo by to různé prodlevy před bootem, když už nastartuje. Jen se moc netěším na reklamaci Gigabyte, to je vždy na dlouho (na několikrát) a s problémy.
tak ja bych to zkusil jeste vytahat vsechno z casu a postavil to na anti sacek na stul jen nejdulezitejsi a vyzkousel spustenim skratem sroubovakem
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

cely rozlozit a pak slozit... hlavne s tim nespechat... U me to fungovalo 100%
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“