Odebral jsem linuxový oddíl a volné místo nikde
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- TSSK
- Nováček

-
Odebral jsem linuxový oddíl a volné místo nikde
Odebral jsem oddíly, kde jsem měl Kubuntu (ext3 a swap) podle tohoto návodu: http://wiki.ubuntu.cz/Odstranění_Ubuntu
Volné místo připojil k oddílu s windows ale problém je ten, že když si na disk kliknu pravým tlačítkem ve windows tak má stále starou velikost (29 GB).. ale když si otevřu správu disků, tak zde již je velikost 37 GB (tedy i s připojeným volným místem)
Je nějaká jiná cesta, než abych musel celý oddíl znovu naformátovat, abych mohl toto místo využívat?
Volné místo připojil k oddílu s windows ale problém je ten, že když si na disk kliknu pravým tlačítkem ve windows tak má stále starou velikost (29 GB).. ale když si otevřu správu disků, tak zde již je velikost 37 GB (tedy i s připojeným volným místem)
Je nějaká jiná cesta, než abych musel celý oddíl znovu naformátovat, abych mohl toto místo využívat?
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zkoušel jsi pustit chkdsk? možná najde nějakou chybu a opraví ji.
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud odeberes oddil tak ti zmizi cast disku automaticky, musis ho pripojit z5 ke zbytku disku. Jak jiz psal dzin partition magic urcite pomuze.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
- TSSK
- Nováček

-
- TSSK
- Nováček

-
Tak chkdsk sem zkusil, opravil sice nějaké chyby, ale program stále přetrvává..
Jinak když pustím partition magic - tak se ohlásí tato chyba:
Disk 1 appears to have partitions created usig a different drive geometry. This serious problem can lead to data loss. No partition manipulations should be made to this disk using this product or the operating system products. You should back up the data on this disk, delete all partitions, create new partitions under the new drive geometry, and then restore your data using the backup.
No takže jsem asi v háji a nezbude mi nic jiného než formát..Jinak ještě dotaz, nevíte jaký zálohovací software použít? Nejlepší by bylo, kdyby šli po formátu obnovit, programy, které jsou na tom oddíle nainstalovány bez nutnosti jejich opětovné instalace (systém mám na jiném oddíle, ten bych neformátoval, takže by to mohlo jít..) ? Chtěl bych si zazálohovat celý oddíl, tak je je teď - cca 23 GB dat .
Jinak když pustím partition magic - tak se ohlásí tato chyba:
Disk 1 appears to have partitions created usig a different drive geometry. This serious problem can lead to data loss. No partition manipulations should be made to this disk using this product or the operating system products. You should back up the data on this disk, delete all partitions, create new partitions under the new drive geometry, and then restore your data using the backup.
No takže jsem asi v háji a nezbude mi nic jiného než formát..Jinak ještě dotaz, nevíte jaký zálohovací software použít? Nejlepší by bylo, kdyby šli po formátu obnovit, programy, které jsou na tom oddíle nainstalovány bez nutnosti jejich opětovné instalace (systém mám na jiném oddíle, ten bych neformátoval, takže by to mohlo jít..) ? Chtěl bych si zazálohovat celý oddíl, tak je je teď - cca 23 GB dat .
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud na tom nebezi nic potrebnyho k behu systemu tak ja osobne bych to udelal tak, ze bych na jinym disku vytvoril slozku backup, tam vse prekopiroval, na tom puvodnim disku zrusil oddil(y), vytvoril novy s partition magicem a zase zpatky nakopiroval, puvodni data.. A hlavne dal teda bacha aby pismenko disku zustalo (da se zaridit v spravci oddilu). Teda aspon takhle bych to delal ja a nehledal zadny specialni program, ktery bych si musel jeste drive koupit. 
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Dony
- Středně pokročilý

- TSSK
- Nováček

-
Tak test disk našel 3 oddíly..
1. velikost 18GB - windows XP
2. velikost 30 GB - data
3. velikost 6 GB - to byl ten linuxový, ukazuje, že je naformátovaný v EXT3
navíc ukazuje jeden warning: Bad ending head (CHS and LBA don't match)
Zajimavé je, že ve správci disku se objeví dva oddíly - jeden s velikostí 18 GB a druhý s velikostí 36 GB..
Co mám udělat s tím oddílem, který se hlásí jako ten linuxový v tom testdisku? Odebrat ho nebo změnit typ na NTFS..?
1. velikost 18GB - windows XP
2. velikost 30 GB - data
3. velikost 6 GB - to byl ten linuxový, ukazuje, že je naformátovaný v EXT3
navíc ukazuje jeden warning: Bad ending head (CHS and LBA don't match)
Zajimavé je, že ve správci disku se objeví dva oddíly - jeden s velikostí 18 GB a druhý s velikostí 36 GB..
Co mám udělat s tím oddílem, který se hlásí jako ten linuxový v tom testdisku? Odebrat ho nebo změnit typ na NTFS..?
- TSSK
- Nováček

-