PLS RYCHLE: Kámoš nevědomky vložil HDD do mikroten.sáčku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Petr_abc
Nováček
Nováček

PLS RYCHLE: Kámoš nevědomky vložil HDD do mikroten.sáčku

Příspěvek od Petr_abc »

Nazdar všichni,
známý mi přinesl hdd kvůli datum, ale jelikož nezná problematiku disků, pro přenos zvolil mikrotenový sáček.
Vytáhl jsem jej, ale než jej zapojím, chci se zeptat, jestli bych jej neměl nějak "vybít" nebo tak něco, aby nedošlo k případnému zkratu nebo já nevím, co hrozí, prosím o rychlou odpověď. Děkuji
Asus Commando, Core2 Duo E6850-3GHz, GEIL 2GB, Asus 8800GTX, THERMALRIGHT HR-03 Plus, Noctua NH-U12F, 3x Noctua NF-S12-1200, 120mm, Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA, SCYTHE KAMA-PANEL SCKMPN-1000-SV, Zdroj Enermax 600W ATX EG701AX-VE/W/SFMA ALL NoiseTaker.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

pokud to byl novy sacek, nebo uz hodne pouzivany (cti deravy) tak by to moc vadit nemelo. jde hlavne o velkou magnetizaci, o mikrotenacich nevim. kazdopadne pokud je zmagnetizovany, tak se jentak nevybije, takze bych ho zkusil zapojit.

mimochodem vsude se pise, ze magnetem se nici diskety, schvalne jsem mel stare diskety zatizene velkym magnetem, chtel jsem je znicit. jake nemile prekvapeni pro mne bylo po zasunuti do pc zjisteni, ze diskety stale perfektne fungujou. takze by to tomu moc vedet nemelo. a i tak v hdd je sam umely magnet u cteci hlavice a hdd taky funguje zejo. mozna neni kryt ani el. vodivy
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Spíše se jedná o eletrostatickou elektřinu, která může vzniknout třením o plastový sáček. Myslím, že bys to měl normálně zapojit (pokud eletrostatická elektřina něco odpálila, už se tak stalo), a to nejprve k napájecímu molexu a až po chvíli k datovému kabelu. Pak se stačí jen modlit (pokud věříš, že ti to pomůže) :-)
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No me pripada tohle sileni quli sacku trochu prehnane.. :D
..proste ten disk zapoj a hotovo... jestli mu ciste nahodou neco bude, bude to chyba statiky a jeho plosaku, takze hold nepojede..
Podle me se ale vubec nic nestalo.. i kdyz by se to takhle samozrejme delat nemelo.. :roll:
sixtus1
Nováček
Nováček

Příspěvek od sixtus1 »

Přesně tak, pokud tomu něco je ůž to nezpravíš a pokud ne tak není co ztratit. A když už jsi ten disk ze sáčku vytáhl tak by se to vybilo, třeba o tebe.
CPU: AMD Phenom X4 9650 with AC FREEZER 64 pro, Motherboard: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H, RAM: 2048MB Patriot 1066MHz , VGA: Integrovaná, HDD: WD GreenPower 500GB, Case: Nějakej chieftec (jenom kostra, vzhled je kompletně překopanej:-)), Mechanika: DVD-RAM LG GSA-H12L with LighScribe
Notebook:Mivvy M310 (MSI Wind U100)
Jirka76
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka76 »

IkE Blaster píše:pokud to byl novy sacek, nebo uz hodne pouzivany (cti deravy) tak by to moc vadit nemelo. jde hlavne o velkou magnetizaci, o mikrotenacich nevim. kazdopadne pokud je zmagnetizovany, tak se jentak nevybije, takze bych ho zkusil zapojit.

mimochodem vsude se pise, ze magnetem se nici diskety, schvalne jsem mel stare diskety zatizene velkym magnetem, chtel jsem je znicit. jake nemile prekvapeni pro mne bylo po zasunuti do pc zjisteni, ze diskety stale perfektne fungujou. takze by to tomu moc vedet nemelo. a i tak v hdd je sam umely magnet u cteci hlavice a hdd taky funguje zejo. mozna neni kryt ani el. vodivy
Co to meles? :lol: :lol: :lol:
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

aj sem si spetl magnetizaci a statickou elektrinu. vse si to preved na statickou.

jinak novy sacek elektrostatickou elektrinu temer nema a hodne pouzivany ma jakoby osoupane vrstvy, nebo spinave.

kazdopadne zbytek me vcelku potvrzuje - vyzkouset, jina moznost neni
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

Díky všem - oba hdd, ktere byli v sáčku jsou bez sebemenší újmy.
Asus Commando, Core2 Duo E6850-3GHz, GEIL 2GB, Asus 8800GTX, THERMALRIGHT HR-03 Plus, Noctua NH-U12F, 3x Noctua NF-S12-1200, 120mm, Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA, SCYTHE KAMA-PANEL SCKMPN-1000-SV, Zdroj Enermax 600W ATX EG701AX-VE/W/SFMA ALL NoiseTaker.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“