Asus V1S vs G1S

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus V1S vs G1S

Příspěvek od Tornquist »

Zdravim. Mezi notebooky V1S a G1S je rozdil v tom, ze G1S ma trosku lepsi procak a 8600GT s DDR3 na rozdil od tytez karty s DDR2 u V1S. Jinak vse ostatni, az na sasi, je stejne (rozliseni je u jednoho 1680x1050, u druheho 1600x1050, predpokladam, ze to neni zadny realny rozdil), 160GB 5400rpm (hovorim o verzi G1S se 160GB diskem a DVDmechanikou, ne verzi s Blue-Ray). Udavana vydrz je u G1S "az 2hod", u V1S "az 3,5hod". K V1S dostanu nic moc (dle meho nazoru docela hnusou, ale to necham na osobnim vkusu kazdeho..) 8-) brasnu a pridavnou 6-ti clankovou baterii (vklada se na misto DVD mechaniky), k G1S dostanu hezkej batuzek (zatim jsem student, zadnej kravatak, takze mi sedne vic...). V1S je dle udaju vyrobce "ultratenky", v praxi maj napsano 25-35mm vysku, takze nevim co vlastne kupuju, U G1S to je 37mm. Otazka zni: ospravedlni tyto rozdily o vic jak 10k Kc vyssi cenu G1S? :? Diky
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47851
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47983
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Asus V1S vs G1S

Příspěvek od Raoul Duke »

rozlišení lcd je 100% lepší 1680*1050, Blue-Ray je sice hezká věc ale pokud tím pádem v notebooku nepujde vypálít dvd tak je podle mě fakt k ničemu..., disk 4200prn - to myslej vážně? a výrž baterie 2hod je fakt hodně málo => volil bych Asus V1S-AK026E
Jen další blázen, v bláznivém království.
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Psal jsem, ze zminuju verzi bez Blue-Ray, ten odkaz je jen pro ilustraci ostatnich specifikaci (v CC jinou verzi neprodavaj), tudiz i poznamka o 4200rpm je irelevantni. (verze bez Blue-Ray ma jiz zmineny 160GB 5400rpm). A to rozliseni 1600x je myslim blbost, jako ze preklep na strankach CC, ted sem jeste koukal na stranky vyrobce a Alzy a tam maj u obou notasu 1680x...
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Raoul Duke píše:disk 4200prn - to myslej vážně?
To je u velkejch disků normální - 200 GB se dělají podstatě akorát 4200 rpm...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Don Martinez píše:To je u velkejch disků normální - 200 GB se dělají podstatě akorát 4200 rpm...
to je fakt, ale radši bych volil rychlejších 160G než nejpomalejších 200G
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Raoul Duke píše:to je fakt, ale radši bych volil rychlejších 160G než nejpomalejších 200G
Ony nejsou zase tak pomalý - každopádně na hry je lepší to určitě upgradnout na 7200 rpm :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Don Martinez píše:
Raoul Duke píše:to je fakt, ale radši bych volil rychlejších 160G než nejpomalejších 200G
Ony nejsou zase tak pomalý - každopádně na hry je lepší to určitě upgradnout na 7200 rpm :) ...
tady: http://www.svethardware.cz/art_doc-8CD8 ... 43556.html je o této problematice docela zajímavý článek
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Hezky ze resite disky, ale to mi momentalne moc nepomuze :wink: Napad me lehkej OT, nechce se mi kvuli tomu zakladat novej thread: Jak poznam, napr. z popisu na CC, ze ma notebook matnej/lesklej display?
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tornquist píše:Hezky ze resite disky, ale to mi momentalne moc nepomuze :wink: Napad me lehkej OT, nechce se mi kvuli tomu zakladat novej thread: Jak poznam, napr. z popisu na CC, ze ma notebook matnej/lesklej display?
poznáš to podle povrchové úpravy lcd, např. leské displeje Asus mají povrchovou úpravu Color Shine, Acer používá CystalBrite,
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“