Výber malého notebooku kolem 30.000 bez DPH
Moderátor: Don
- flonket
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Výber malého notebooku kolem 30.000 bez DPH
Základní otázky
Jaký je váš rozpočet?
kolem 30.000 bez DPH
Jakou velikost notebooku preferujete?
a) lehce přenosný (úhlopříčka displeje 12“ a méně)
b) tenký a lehký (13“ – 14“)
čím menší tím lepší ale zase s ohledem na cenu a výkon
Preferujete nějaké značky?
NE
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Kancelářské aplikace, jednou za měsíc lehké úpravy fotografii a letaku ve PHOTOSHOPU
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
stále sebou
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Spíše ne.
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
cca 2,5 - a déle
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Nejlépe bez OS v základu kvůli ceně
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
preferuji wide
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
b) širokoúhlý
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
2. WSXGA 1680 x 1050
3. WUXGA 1920 x 1200
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
není rozhodující
Kvalita zpracování a design
nerozhoduje
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
nepreferuji
Jak velká má být operační paměť?
minimálně 1-1,5GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nepreferuji
Jak velký má být pevný disk?
minimálně 80GB
Díky za rady
PS: osobně sem se pozastavil například nad Sony Vaio VGN-CR11S/W kde se mi líbí 2GB paměti, ale nevím jak na tom je s výkonem grafika.
Jaký je váš rozpočet?
kolem 30.000 bez DPH
Jakou velikost notebooku preferujete?
a) lehce přenosný (úhlopříčka displeje 12“ a méně)
b) tenký a lehký (13“ – 14“)
čím menší tím lepší ale zase s ohledem na cenu a výkon
Preferujete nějaké značky?
NE
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Kancelářské aplikace, jednou za měsíc lehké úpravy fotografii a letaku ve PHOTOSHOPU
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
stále sebou
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Spíše ne.
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
cca 2,5 - a déle
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Nejlépe bez OS v základu kvůli ceně
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
preferuji wide
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
b) širokoúhlý
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
2. WSXGA 1680 x 1050
3. WUXGA 1920 x 1200
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
není rozhodující
Kvalita zpracování a design
nerozhoduje
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
nepreferuji
Jak velká má být operační paměť?
minimálně 1-1,5GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nepreferuji
Jak velký má být pevný disk?
minimálně 80GB
Díky za rady
PS: osobně sem se pozastavil například nad Sony Vaio VGN-CR11S/W kde se mi líbí 2GB paměti, ale nevím jak na tom je s výkonem grafika.
AMD Athlon XP 2500+ BOX, L7VTA Chip VIA KT400, 2x Kingstone 512MB 333Mhz DDR, Sapphire Radeon 9800 PRO (378/338@414/378), VGA Silencer, HDD Maxtor - 120GB+ 8MB,LG 4120B, DVD TOSHIBA SDM1802 52x, Audigy 2, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional SP1.
- flonket
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Paměť bych nijak neřešil tu kdyžtak dokoupíš - to Sony je hezký, já bych se bejt tebou podíval ještě po Lenovu 3000 V200 (12"), ThinkPadu R61 (14", rám z magnéziový slitiny), Toshiba Sateliite U300 (to je 13,3" notebook - což je myslím velikostně ideální kompromis), HP Compaq 6510b (14") nebo Acer TravelMate 6492 (14" hořčíkový šasi)... Pokud nechceš hrát hry tak bych dedikovanou kartu nijak neřešil (všechny výše uvedený mají integrovanou)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Maxtor
- Začátečník
-
U300 je mi posledni dobou sakramensky sympaticka.. za ty penize je to moc slusnej kousek.. v poslednich tydnech po nem docela pokukuju..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48268
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48268
- Ssnake
- Začátečník
-
po tom sony cr11s/w taky pokukuju, vypada dost dobre i co jsem cetl tak ho chvalili (ti co si ho koupili), ale ten zmineny U300 taky vypada dobre...
jediny problem ze vsude uz tlaci win vista home a za to mi prijdou vyhozene prachy, kdyz tam budu davat XP (mam orig vlastni), a pro stouraly ze stejne prejdu na visty : i visty mam orig vlastni...
asus dava dost modelu i bez OS, u toho sony to mozne neni (ptal jsem se na czc)
jediny problem ze vsude uz tlaci win vista home a za to mi prijdou vyhozene prachy, kdyz tam budu davat XP (mam orig vlastni), a pro stouraly ze stejne prejdu na visty : i visty mam orig vlastni...
asus dava dost modelu i bez OS, u toho sony to mozne neni (ptal jsem se na czc)
FD500, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-U9B, 2x8, 1060, 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- flonket
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si to včechno prolitnul a nejlépe opravdu pro moje účely vypadá U300 nebo Sony Vaio CR11S/W T7100. U300 vypadá nabušeněji, hlavně pokud se nepletu má oproti SONY možnost rozšíření až na 4GB, také velikost LCD i váha hrají pro něj ale nemá S-video což mě docela trápí. Také na CZC uváděli že U300 má podporu DX10 a u toho sony neuvádí nic, ale v popiscích jiných prodejců bylo DX9c.
Měl jsem za to, že tam jsou stejné grafiky...je to jen chyba nebo je to tak? a jaký to má důsledek?
Ovlivní rozšíření na 4GB paměti výrazně výkon? nebo je výkon už poté vzhledem k cenaxvýkon nevýhodný?
díky
Měl jsem za to, že tam jsou stejné grafiky...je to jen chyba nebo je to tak? a jaký to má důsledek?
Ovlivní rozšíření na 4GB paměti výrazně výkon? nebo je výkon už poté vzhledem k cenaxvýkon nevýhodný?
díky
AMD Athlon XP 2500+ BOX, L7VTA Chip VIA KT400, 2x Kingstone 512MB 333Mhz DDR, Sapphire Radeon 9800 PRO (378/338@414/378), VGA Silencer, HDD Maxtor - 120GB+ 8MB,LG 4120B, DVD TOSHIBA SDM1802 52x, Audigy 2, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional SP1.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to chyba - GMA X3100 DX10 nepodporuje a pokud vím tak ani nebude (resp. na netu se objevovaly zprávy, že by mohla nebo v budoucnu mohla, ale pochybuju o tom, že se tak někdy stane)... Ono by stejně nebylo o co stát - DX10 hry by na tom nešly...
4 GB asi dneska při běžný práci nepocejtíš - osobně mám 2 GB a zatím mi to bohatě stačí... Jinak nové čipsety od Intelu zvládají Dual-Channel i s moduly s rozdílnou velikostí, takže, pokud chceš, klidně můžeš dokoupit 2 GB modul a o tenhle bonus nepřijdeš a 3 GB jsou dnes více než dost (aspoň podle mě)...
4 GB asi dneska při běžný práci nepocejtíš - osobně mám 2 GB a zatím mi to bohatě stačí... Jinak nové čipsety od Intelu zvládají Dual-Channel i s moduly s rozdílnou velikostí, takže, pokud chceš, klidně můžeš dokoupit 2 GB modul a o tenhle bonus nepřijdeš a 3 GB jsou dnes více než dost (aspoň podle mě)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.