-!- Radeon HD2600 - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Ja si taky myslim ze to bude taktovanim,zkusil bych podtaktovat.
Locco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Locco »

xmen2 píše:Ja si taky myslim ze to bude taktovanim,zkusil bych podtaktovat.
Bohužel ne, při defaultních taktech je to to samé. Navíc grafika není taktovaná vůbec. Jak říkám, defacto to dělá jen u nějakých her (nezáleží na náročnosti, spíše na grafických nastaveních). Half Life 2 šlape v pohodě. Dal jsem si Half Life Lost Coast a ten při změně grafického nastavení hodil reset. Lost Coast je technologické demo Half Life 2 na vylepšeném enginu (má HDR, lepší textury, apod.).
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Tak si sezen patche a hotfixy na ty hry.Presel sem na atinu a oproti nvidii sem si vsiml ze potrebujou krome novych ovladacu i patche a hotfixy coz vetsinou u nvidie nebyla potreba.Treba to pomuze,viz napriklad bioshock a ati,bez hotfixu nejede dobre.Jinak ted mne prastil do oci ten tvuj zdroj,ja bych si pujcil vykonejsi a uvidis,ale myslim ze to on proste nedava,ja mnel neco podobnyho jako ty kdyz sem upgradoval kompa,zaclo se mi to taky podivne sekat a za pujceni zdroje nic nedas a aspon tuhle moznost fakt vyloucis.
Locco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Locco »

xmen2 píše:Tak si sezen patche a hotfixy na ty hry.Presel sem na atinu a oproti nvidii sem si vsiml ze potrebujou krome novych ovladacu i patche a hotfixy coz vetsinou u nvidie nebyla potreba.Treba to pomuze,viz napriklad bioshock a ati,bez hotfixu nejede dobre.Jinak ted mne prastil do oci ten tvuj zdroj,ja bych si pujcil vykonejsi a uvidis,ale myslim ze to on proste nedava,ja mnel neco podobnyho jako ty kdyz sem upgradoval kompa,zaclo se mi to taky podivne sekat a za pujceni zdroje nic nedas a aspon tuhle moznost fakt vyloucis.
Podívej se na mojí sestavu a celý popis problému. Zdroj to není, mám ozkoušeno. Navíc to dělá v nelogickou chvíli...při plné zátěži systému to jede několik hodin bez problému. Jsem v grafickém nastavení ve hře a bum...reset. Skoro vždy při stejné věci. Navíc to dělá i při startu Windows, resp. ve chvíli, kdy se načítají Tray ikonky (startup programy). Toto vše jsem popsal.
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

No ja bych ho prave zkusil protoze se to chova nelogicky,ja zazil neco podobnyho a nikdy by mne nenapadlo ze je to zdrojem.
Locco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Locco »

xmen2 píše:No ja bych ho prave zkusil protoze se to chova nelogicky,ja zazil neco podobnyho a nikdy by mne nenapadlo ze je to zdrojem.
Měl jsem od kamaráda Fortron 400W a to samé...
prome
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prome »

Ahoj, mám problém s kartou Palit HD2600XT . Karta dělá artefakty viz
Obrázek a Obrázek , zkoušel jsem kartu pod xp s catalyst 7.9 a pak pod vistama s 7.8 a ve více hrách problemy jsou stejné.
Teplota při zatěži je kolem 53°C(3dmark). Artefakty zmizí když kartu výrazně podtaktuju tak na 500(default je 800) na jádře. Má cenu jěště dělat nějaké pokusy (na jiném počítači či jiné verze catalystu) nebo mám kartu rovnou poslat na reklamaci?
CPU:opteron 165@2600,MO:MB DFI Infinity nF4 Ultra-U,RAM G.SKill 2x1GB DDR PC400,Zdroj Fortron Blue Storm II 500W,GK 2600xt,M: BenQ FP241W
flamb
Začátečník
Začátečník

Oblivion

Příspěvek od flamb »

Mám v oblivionu problém... U HD2600XT od Sapphiru nejsou vidět textury hlavního hrdiny... když je zapnuté HDR, tak je průhledný úplně, když ne, tak jsou vidět jenom oblečení, hlava a ruce od zápěstí dolů... i tak je stále na viditelných částech náznak průhlednosti... jinak je vše v pořádku... catalyst mám v7.8 a oblivion mám s datadiskem Shivering Isles.... předem díky za rady...
Aichi
Nováček
Nováček

Problém Ovladače + XP

Příspěvek od Aichi »

Mám zapůjčenou GK Sapphire HD2600XT 256 Mb od známeho který má obchod PC. První zkušenost. Po nainstalování ovladačů nejde Control centrum nevím proč. Xp hned po instalaci začaly hulákat že došlo k závažné změně hardware a má licence je v prd... ! Mám 3 dny na aktivaci.
Hry ale zatím jedou. Zatím jsem Zkoušel Company of Heroes, Medal of Honor Airborne. A jede to dobře. Chtěl jsem srovnat výkon své stávajcí karty GF7600GT v 3D Marku 2003 a 2005 ale ty se vůbec nerozjely.
Takže vlastne nevím nic. :sad:
Ovladače 7.9

A Vista tam po nainstalování nejnovějších ovladačů nemám kartu vůbec :cry:
MSI K9N Neo AMD 64 x2 3800+. 2048 MB DDR II 667Mhz. Sapphire HD2600XT.WD 250GB S-ATA II. SB Audigi 5.1 LG H20L
Chcip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chcip »

Já jsem tak z této karty div živej. Staré hry běží super. Nové padají přesněji kousne se obraz. dnes jsem na gigabyte našel nový BIOS tak jsem ho nadšeně nahrál a nic to nevyřešilo ovladače mám ty nejnovější a nic. Tak nevím jestli je to Vistou nebo ATI.
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém Ovladače + XP

Příspěvek od jcdenton12 »

Aichi píše:Mám zapůjčenou GK Sapphire HD2600XT 256 Mb od známeho který má obchod PC. První zkušenost. Po nainstalování ovladačů nejde Control centrum nevím proč. Xp hned po instalaci začaly hulákat že došlo k závažné změně hardware a má licence je v prd... ! Mám 3 dny na aktivaci.
Hry ale zatím jedou. Zatím jsem Zkoušel Company of Heroes, Medal of Honor Airborne. A jede to dobře. Chtěl jsem srovnat výkon své stávajcí karty GF7600GT v 3D Marku 2003 a 2005 ale ty se vůbec nerozjely.
Takže vlastne nevím nic. :sad:
Ovladače 7.9

A Vista tam po nainstalování nejnovějších ovladačů nemám kartu vůbec :cry:
marky spustaj s parametrom -nosysteminfo
...
stamgi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stamgi »

TAk... mám následující problém. Koupil sem si ATI 2600XT od MSI s pasivem.
Všechno funguje tak jak má až na malý detail a tím je nefunkčnost TV-OUT. Respektive....připojím kabel od televize a v ovladačích dám refresh. Telku to normálně najde, ale nedá se připojit. Teda píše mi to něco ve smyslu, že mám kliknout pravym tlačítkem a ve vyskočivším menu zvolit připojit TV.
Jenže ať dělám co dělám, telka je vyšeděná (nevim jeslti je to normální stav) a ani přetáhnout a ani kliknout se na ní nedá. Tedy dá, ale neobjevý se žádný volby.

Předtim sem měl ATI X800 GTO2 od sapphire a všechno normálně fungovalo. Takto sem přez Theater mod sledoval filmečky, což teď jaksi nejde..

Neví si někdo rady? Díky.
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Cau mam taky MSI a sem moc spokojen zatim.Parim stalkera a mam 0-500 snimku:)-tech 500 je v menu podle Fraps.Jinak ve hre mam v prumeru tech 40 coz je super,mam zaple full dynamic lighting a grafika uzasna,dost casto se jen rozhlizim fakt krasa.Jak bude crysis tak koupim N92 na vanoce a MSI pujde do HTPC. :roll: Tu TV zkusim,a pak napisu jestli jela.
dr.freeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr.freeman »

a v jakém rozlišení hraješ?
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

dr.freeman píše:a v jakém rozlišení hraješ?
Cau hraju 1024x768.
dr.freeman
Nováček
Nováček

Aha, a nevíš, jak by tato karta zvládala rozlišení 1680x1050??
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

dr.freeman píše:Aha, a nevíš, jak by tato karta zvládala rozlišení 1680x1050??
To je jasny ze by to moc nedavala na to musis mit kartu typu GF8800,to je na kartu za 3000Kc uz fakt moc vysoke rozliseni.
dr.freeman
Nováček
Nováček

Jsem si to myslel, jen jsem uvažoval, že co kdyby to v budoucnu ještě ovladače nezlepšily, asi půjdu do x1950pro
WING_43krat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WING_43krat »

Ahoj mensi problem:

Moje sestava je:

Základní deska: ASUS M2A-VM socket AM2, chipset AMD 690G kód:

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44487

Grafická karta: PCI-E ATI Radeon HD2600XT 256 MB GDDR3 kód:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46769

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor 4200+ kód:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39712

RAM: A - DATA 1024 MB DDR2 667 MHz kód:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43131

Mám problémy s grafickou kartou, pokud hraju nějakou hru (jakoukoliv) a minimalizuju ju do oken, treba kvuli icq a udelam to treba 5x do intervalu 10 min. PC zamrzne po zhruba 2 min rozmrzne a VPU Recover vyhodi Error, ze byl resetnut graficky akcelerator a system ma byt restartovan.
(moje pozn.) musí jelikoz vsechno se skube a nic nejde jak ma...

2. Problem, nejedemi ani jeden 3D MARk (ani s prikazem -nosysteminfo) pokud ho pustim PC srotuje asi 3-5 min podle verze 3D Marku, po teto chvili se rozzrni obraz (nekdy par krat blikne) a vyhodi se hlaska BSOD, ze win xp musi byt ukonceny aby nedoslo k poskozeni hardwaru... :/

Počítač beží na WINDOWS XP + SP2 + vsechny aktualizace, ktere system sam nabidnul.
Ovladače grafiky jsou posledni tedy 7.9, delalo to i u verze 7.8
Procesor ani grafika nejsou nijak pretaktovany ci podtaktovany vsechno je v defaultnim nastaveni tedy jak ma byt.
BIOS neni aktualizovany

V hrach a pri praci s PC nejsou jinak zadne problemy, pouze tyto dva problemy me trapi, nejvice 1. problem.

Pokud by nekdo vedel, kde soudruzi udelali chybu byl bych rad za pomoc diky predem.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

S tim prepinanim do okna si proste nepomuzes .. Nektere rady to delaji a nektere ne ... A s tim 3dmarkem bych se nestresoval ..Me taky nejdou a neresim to ...
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“