To jsem na tu nadheru zvedavej
Asus Blitz Formula /SE (775, P35 + ICH9R)
Moderátor: Eddward
- godlike
- Středně pokročilý

-
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- socket
- Začátečník

ano. vies preco? DDR2.OBR píše:podle prvnich testu je prave X38 velka bida (cti stejny jako P35) a proto brzy spatri sveta opravdu high-end X48!
kup dosku s DDR3 a X38 a bude fachat bezchybne.
DDR2 nieje ofiko podporovana na X38. Preto na vacsine dosiek s X38 a DDR2 moze byt nejaky problem.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty knedliku, ja mam desku s X38 pro DDR2 i DDR3 a rikam ti ze neni rozdil mezi P35+DDR2/DDR3 a X38+DDR2/DDR3 ...socket píše:ano. vies preco? DDR2.OBR píše:podle prvnich testu je prave X38 velka bida (cti stejny jako P35) a proto brzy spatri sveta opravdu high-end X48!
kup dosku s DDR3 a X38 a bude fachat bezchybne.
DDR2 nieje ofiko podporovana na X38. Preto na vacsine dosiek s X38 a DDR2 moze byt nejaky problem.
- godlike
- Středně pokročilý

-
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Snappy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam hadici 10/14mm a ta na ten northbridge sedne uplne krasne, kdyz na ni hodim ty vetsi stahovaci spony co jsou u Formule (jsou tam prilozeny 2 vetsi a tusim 6 mensich + spojky na vetsi hadice) tak to sedi uplne paradne. Ja sam mam na hadicich COBRA spony - daji se najit na www.gumex.cz - a s tema je to trosku boj hadici nasadit, ale zato drzi ultimatneBrano86 píše:
Cau OBR hladal som vsade a nikde neni ake hadice idu do northbridgu ja mam 13mm vonkajsi a 9.5 vnutorny priemer bude to sediet? Chcem mat uz vsetko pripravene hlavne taketo malickosti lebo sa zhanaju dost nahovno narychlo za odpoved dik staci mi aj aky maju priemer zavity.
Kompletovat vsechno co mam (Blitz Formula, Q6600, vodnik pro CPU, GPU a NB) budu tento/pristi tyden, pak kdyztak poreferuju
- Brano86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Snappy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja verim ve vice jader
a tak jsem zvolil Q6600.
Vychazim z toho, ze v aplikacich, ktery me zajimaji (strih a kodovani videa do XviD, H264 atd, rendering 3D ...), ma quadcore navrch i oproti 6750 a 6850 a i v hrach si myslim, ze se to bude postupne prevazovat ve prospech vice jader. Kdyz vyvojari chteji udelat engine, ktery jim umozni beh jejich gamesky na Xbox360, PS3 a PC, budou to muset napsat s podporou multicore, protoze NG konzole tezi prave z multicore architektury, takze je nasnade, ze je potreba co nejvic paralelizovat aby nebyl velky problem s behem produktu na vsech trech nejdulezitejsich hernich platforem
Ale kdo vi, mozna jsem spatny vizionar
Vychazim z toho, ze v aplikacich, ktery me zajimaji (strih a kodovani videa do XviD, H264 atd, rendering 3D ...), ma quadcore navrch i oproti 6750 a 6850 a i v hrach si myslim, ze se to bude postupne prevazovat ve prospech vice jader. Kdyz vyvojari chteji udelat engine, ktery jim umozni beh jejich gamesky na Xbox360, PS3 a PC, budou to muset napsat s podporou multicore, protoze NG konzole tezi prave z multicore architektury, takze je nasnade, ze je potreba co nejvic paralelizovat aby nebyl velky problem s behem produktu na vsech trech nejdulezitejsich hernich platforem
Ale kdo vi, mozna jsem spatny vizionar
- Brano86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tjn je to tak len su problemy s tou spotrebou a moj plan bol ze potom kupim novy a ten uz bude quad ale TDP 95 pri G0 steppingu je uz celkom aj v pohode a mam predsa vodnika ten to dufam uchladi aj kde toho bude mat dost uchladit mam len 240x120mm radiator a 400l pumpu
Ja zacinam robit v AutoCade a tam neviem ako je na tom podpora quadu aj ked si mylim ze to moc narocna aplikacia neni, cize vyhoda quadu je skor perspektiva do buducnosti na hry a pod...
Ja zacinam robit v AutoCade a tam neviem ako je na tom podpora quadu aj ked si mylim ze to moc narocna aplikacia neni, cize vyhoda quadu je skor perspektiva do buducnosti na hry a pod...
- Astrophyte
- Nováček

Test Asus Blitz Formula
V časopisu Computer je test této desky,dopadla celkem dobře -
hodnocení 87%.
Něco z testu
chváleno bylo:
výborné přetaktování
nadstandardní doplňky
bohatá výbava
BIOS
vodní chlazení
nízká spotřeba
co bylo fuj:
cena
nižší výkon než nForce 680i SLI
K desce je jako příslušenství hra STALKER a plná verze 3DMark06,
ta hra není určitě k zahození.
Testovali to s Core 2 Duo 6700 , Corsair 2x1024MB DDR2-800 a dostali se s FSB na 490Mhz,vyšší hodnoty už nejspíš omezoval procesor.
Máte už ji někdo doma?
hodnocení 87%.
Něco z testu
chváleno bylo:
výborné přetaktování
nadstandardní doplňky
bohatá výbava
BIOS
vodní chlazení
nízká spotřeba
co bylo fuj:
cena
nižší výkon než nForce 680i SLI
K desce je jako příslušenství hra STALKER a plná verze 3DMark06,
ta hra není určitě k zahození.
Testovali to s Core 2 Duo 6700 , Corsair 2x1024MB DDR2-800 a dostali se s FSB na 490Mhz,vyšší hodnoty už nejspíš omezoval procesor.
Máte už ji někdo doma?
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- CR0M
- Nováček

-
Já už tu svou taky poslal na reklamaci, nepřežila flash biosu, ale poslali mi novou a ta už nový ROM schroustla jedna, dvě.
Teď na ní nemohu nastavit děličku FSB:DRAM na 1:1, mám Q6600 1066 a Geil 4x1024 1066, i když nastavím obě FSB na 266 a paměti na DDR2-1067, tak ve výsledku (CPU-Z/Everest) je poměr 1:2 a freq pamětí poloviční. Máte někdo úspěšné nastavení 1:1?
A ještě jedna perlička PCI-E width je pouze x4 a nemohu najít donucovací prostředek na nastavení x16... :-(
Teď na ní nemohu nastavit děličku FSB:DRAM na 1:1, mám Q6600 1066 a Geil 4x1024 1066, i když nastavím obě FSB na 266 a paměti na DDR2-1067, tak ve výsledku (CPU-Z/Everest) je poměr 1:2 a freq pamětí poloviční. Máte někdo úspěšné nastavení 1:1?
A ještě jedna perlička PCI-E width je pouze x4 a nemohu najít donucovací prostředek na nastavení x16... :-(
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kowalczyk4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
V Computeru psali,že si to vystačilo bez vodního chlazení i po přetaktování na FSB 490MHz (50-54°C bez vody a s vodou 32-40°C).Michal86 píše:Vodníka zatim nemam a tak neivm, jestli se do toho taktování mám vůbec pouštět...
CPU: C2D E6600 @ 3,6GHz (1.63V real,rev.L634F), VGA: BFG 8800 GTX OC edition, MB: Asus Striker Extreme bios: 1303, RAM: OCZ PC2 6400 Flex XLC 800MHz @ 1066MHz 2x1GB, Sound: Creative Sound blaster X-Fi Fatal1ty, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 160GB,320GB, Cooling: D-TEK Fuzion V2, Swiftech MCP655 Pump, 2x MCW30 chipset block, MCRES-Micro rev.1 reservoir, black tygon tubings with blue SmartCoils + Coolermaster Hydra 8800 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III + 3x AeroCool Turbine 1000
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak v to doufám...Kowalczyk4 píše:V Computeru psali,že si to vystačilo bez vodního chlazení i po přetaktování na FSB 490MHz (50-54°C bez vody a s vodou 32-40°C).Michal86 píše:Vodníka zatim nemam a tak neivm, jestli se do toho taktování mám vůbec pouštět...
mam blitze, e6750 a chci taktovat...
chlazení: ninja, u toho hnedka 120x120 fan odsává z case ven a hnedka nad ninjou je seasonic 500W kterej odsává 120x120 fanem taky ven z case.
v předu mam řvouna od thermaltake poladěnýho pěkně na 5V a ten fouká vzduch dovnitř case. Jen potřebuju trochu pořešit cable management. TAkže zatím mam otevřenou skříň a až seženu papírovou izolepu, tak se do toho cable managementu pustím a zavřu si bednu.
Co všechno potřebuju nastavovat u přetaktu na INTELU? Jel jsem zatím jen na AMD :/
jsem koukal že stačí všude auto - auto, ale zase se nastaví paměti na horší časování atp. By to chtělo asi hodit přesně i voltáž atp, co?