Catalyst™ 7.9 Display Driver WHQL

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: otazka

Příspěvek od Stratos »

Milan79 píše:Takže,ted jsem zkoušel prohnat 3DM 06 verzi cat7.8 a dostal jsem se na 10316 bodů.
Po nainstalování cat7.9 jsem na nějakých 10499 bodech,což si myslím je hezkej krok vpřed :wink:
Testováno na sestavě C2D 6750,Asus blitz formula,hd2900xt, 2x1Mb ram A-Data EE Vše na default,zatím nic netaktováno :wink:
no hlavne sou velky narusty ve hrach a to je hlavni :) merit narust v marku je to posledni :)
Milan79
Začátečník
Začátečník

Re: otazka

Příspěvek od Milan79 »

Stratos píše: no hlavne sou velky narusty ve hrach a to je hlavni :) merit narust v marku je to posledni :)
Jasně,ale prostě mě to jen zajímalo,tak jsem to otestoval... :wink: Aspon je vidět,že na to nese*ou...
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Padání 3dmarku po instalaci 7.9 - mám vyřešeno

Příspěvek od Pepa1 »

Tak mě taky začal padat 3dmark a zkusil jsem spustit s parametrem -nosysteminfo a dělalo to pořád. Tak jsem 7.9 odinstaloval a dal tam pouze 7.9 driver bez CCC + Ati tray tools a už to nepadá :=)

Mám Sapphire X1950Pro AGP.

Snad to taky někomu pomůže...
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

mno, tak já si včera pořídil AGP X1950PRO a divil se, proč mi to nejede.. musel jsem někde najít na jiný mašině starší ovladače a naštěstí to byly 7.8, ale mám jen holý drivery + AtiTrayTools...

jak je to teda s tou podporou i pro AGP?
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

agp - tak to stejně padá...

Příspěvek od Pepa1 »

návrat k 7.7
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

7.7? v 7.8 jsou na tuhle grafiku problémy?
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Návrat k 7.7

Příspěvek od Pepa1 »

viz. release notes:

Installing the Catalyst software suite 7.8 or 7.9 on a system containing the ATI Radeon™ X1950 AGP series of product may result in either the desktop failing to be drawn properly or the operating system failing to boot. It is recommended to continue using Catalyst 7.7 for this product at this time
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

no to je pěkný... :( na těch 7.8 mi to občas zatuhne nebo se mi něco sem tam pohryzává... a 7.7 nemůžu nikde najít :(
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Milan79
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Milan79 »

majkl_l píše:no to je pěkný... :( na těch 7.8 mi to občas zatuhne nebo se mi něco sem tam pohryzává... a 7.7 nemůžu nikde najít :(
Pro XP http://www.sosejte.cz/ovladace/grafika/ ... indows-xp/
Pro visty 64bit http://www.sosejte.cz/ovladace/grafika/ ... ta-64-bit/
Stačilo zadat do google.cz "catalyst 7.7" :wink:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Když to jde, tak se chce, ještě by to měli vylepšit u DX10 s Bioshockem

Obrázek
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

jáj.. to jsem trouba... ale už jsem přišel na to proč mi to nechtělo najít.. mne to furt hledalo 7.9 maximálně 7.8... já byl na starym blbym monitoru a furt jsem tam místo tečky cpal jiný znamínko.. mno to je jedno...

kdo teda máte ještě zkušenosti s tou AGPčkou, abych zjistil, jaký problémy se u toho ještě vyskytovaly... pokud by byl problém jen v tom to ponížit na tu 7.7, tgak by to bylo fajn ,ale velice mne mrzí, že se všude tvrdí, že těma 7.8 a o dost opět i 7.9kama vzrost výkon, takže hold musím doufat v buď vychytanější build nebo pak skutečmě apgrade na novější....

jinak ty 7.8 mne skoro mrzí, že zlobí, protože jinak mi příjde, že mi to na nich běhá celkem obstojně...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

u starších ATIn jako Radeon 9800 platí nárust výkonu nebo ne?pokud jo,tak je to super,protože soustředit se v dnešní době i na starší karty je super.jinak u svoji X1950XT jsem také pocítil "brutální" nárust výkonu,klobouk dolů pro ATI :roll:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

hmmm.. a já mám asi teda smůlu... :( btw: 7.7 a 7.8 - nevidím v tom žádnej rozdíl.. stalker se poškubává i s jedněma i s druhejma a nevím proč.. a na 7.9 to prostě nerozjedu :(
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

majkl_l píše:jáj.. to jsem trouba... ale už jsem přišel na to proč mi to nechtělo najít.. mne to furt hledalo 7.9 maximálně 7.8... já byl na starym blbym monitoru a furt jsem tam místo tečky cpal jiný znamínko.. mno to je jedno...

kdo teda máte ještě zkušenosti s tou AGPčkou, abych zjistil, jaký problémy se u toho ještě vyskytovaly... pokud by byl problém jen v tom to ponížit na tu 7.7, tgak by to bylo fajn ,ale velice mne mrzí, že se všude tvrdí, že těma 7.8 a o dost opět i 7.9kama vzrost výkon, takže hold musím doufat v buď vychytanější build nebo pak skutečmě apgrade na novější....

jinak ty 7.8 mne skoro mrzí, že zlobí, protože jinak mi příjde, že mi to na nich běhá celkem obstojně...
Na mem Radeonu X1950Pro AGP problemy s Catalysty 7.9 nemam. Zatim. Ovsem s Catalysty 7.8 byly problemy velke. PC se s nim stalo nepouzitelnym :evil: Nejdriv zmizely ikony a po dalsim restartu uz to nenajelo v nicem jinem nez v rozliseni 640*480 pri 4bitovych barvach :blee:

Pry ale staci neinstalovat Catalyst Control Center. Hodit jen ovladace a pripadne ATI Tools (ci Tray Tools) a pujde to.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

to mi dělalo, když jsem narval 7.7 drivery a novější CCC...
btw: používat CCC nebo to nemá smysl? na OC CCC nebo ATT?
a jak to máš taktlý, jestli to máš? protože mne se to nad 641 nedostane.. nastane výtuh a pak se to buď sekne do vypnutý obrazovky nebo mi to hodí modrou smrt...

pak se chci zeptat, jak je to s těma pamětma.. na kolik se daj vytáhnout a na kolik procík.... aby to mělo smysl a nic jsem s tím neprovedl.... jinak teď to mám 621/1552

BTW: co máš za systém, protože mne to s těma 7.9 fakt nejede... prostě nenaběhnou wydle :(
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

majkl_l píše:to mi dělalo, když jsem narval 7.7 drivery a novější CCC...
btw: používat CCC nebo to nemá smysl? na OC CCC nebo ATT?
a jak to máš taktlý, jestli to máš? protože mne se to nad 641 nedostane.. nastane výtuh a pak se to buď sekne do vypnutý obrazovky nebo mi to hodí modrou smrt...

pak se chci zeptat, jak je to s těma pamětma.. na kolik se daj vytáhnout a na kolik procík.... aby to mělo smysl a nic jsem s tím neprovedl.... jinak teď to mám 621/1552

BTW: co máš za systém, protože mne to s těma 7.9 fakt nejede... prostě nenaběhnou wydle :(
Mam WinXP. A grafarnu netaktuji, protoze to zpusobuje nestabilitu. Od te doby, co mam default takty mi PC uz 2 mesice "nespadlo". Predtim "padalo" skoro kazdy den. BTW: procesor mam taktly o 25% (aby nekdo nerikal, ze to neumim :-D a nebo, ze se toho bojim)
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

mno mne jde o to, že se mi stalker seká ať dělám co dělám... :(
a procík taktlej nemám, protože na to nemám vhodnou desku :(
jinak jsem zjistil pomocí ATT, že při 1552 na pamětech mi to házelo chyby, tak jsem to stáhl na 1526 a to jede v pohodě...

nechápu ale proč mi ty catalysty nejedou... :(
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

spajdr píše:Když to jde, tak se chce, ještě by to měli vylepšit u DX10 s Bioshockem

Obrázek
je to test s ofico cat 7.9?
jinak vykon 2900XT je opravdu paradni hlavne pod DX10 :) je videt ze novy enginy ty karte vyslovene sedej

nahod dyztak link na celej test pls
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

myslím,že radeon hd2900xt se rychleji a určitě začíná vyrovnávat nvidii 8800gtx a ultra
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“