Core 2 Duo - Pentium D
- mirda007
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Pokles vykonu ....
Takt pc zadny nemam mam vse origos !!
takze myslis ze je to tim ze jsou zaplacane wokna ??
Bude to tim ??
dikes!!
takze myslis ze je to tim ze jsou zaplacane wokna ??
Bude to tim ??
dikes!!
Nazdar lidi byl bych rad kdyby mi nekdo poradil . za odpovedi (rady) vam moc dekuji.
Gigabyte G1975X , 2*512MB DDR2 667MHZ ,P4 D820 , Ati Radeon X800GTO fireblade , 320GB ....
Gigabyte G1975X , 2*512MB DDR2 667MHZ ,P4 D820 , Ati Radeon X800GTO fireblade , 320GB ....
- drticz
- Začátečník

-
Re: Procak- Vykon jde dolu
D 820 se muze prehrivat... a spomaluje se... vycisti chladic vymen pastu nebo kup novy chladic ( stahni si program na sledovani frekvence a zjisti jestli se nemeni)mirda007 píše:v benchmarcích mam temer stejne body !!
Ale vykon upadl napr.tim ze cca pred 3.mesici jsem Komprimoval DVD a jelo to cca 15.min z 5GB na 4.7Gb nyni to trva 40Min uplne to same.
Nebo napr Renderovani (prevod z DVkamery na DVD) a to 1.hod zaznam jel cca 1.hod ted to same trva pres 2.hod a muzu jmenovat dal proste takhle jsem myslel ze klesl vykon !!
Ale nevim zda je to jadrem ,procakem .... jsem lamka proste vse jede o 100-150%casu dele,
hlave super program na komprimaci DVD 8,5 (6GB dat) program=DVD Rebuilder ktery komprimoval tech 6GB dat na 4,7GB asi 4-5.hod ted jede 10-12.hod .
Takhe mi klesl ten vykon.
poradi mi nekdo plis cim to mjuze byt ??
diky moc vsem!!
- mirda007
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zpamaleny procak !!
Program na sledovani frekvence jiz mam dlouho ale zadneho kolisani az na +,- 3MHz jsem si nevsiml coz by nemelo vubec vadit ne ??
no a teplota !! tu sleduji programem SpeedFan a Everest Ultimate a procesor nikdy nepresahl 55 ' C bezne jede na 38-45 'C jen kdyz delam video z kamery (renderuji) tak stoupne az na tech 55'C to je taky v pohode ne ??
Tak nevim proc se ten Komp( procak) tak vyrazne zpomalil !! vykon je tak 40% oproti novemu PC = coz je 1.rok!!
Nevis-te prosimTe-Vas cim to tedy muze byt??
Diky moc !!
no a teplota !! tu sleduji programem SpeedFan a Everest Ultimate a procesor nikdy nepresahl 55 ' C bezne jede na 38-45 'C jen kdyz delam video z kamery (renderuji) tak stoupne az na tech 55'C to je taky v pohode ne ??
Tak nevim proc se ten Komp( procak) tak vyrazne zpomalil !! vykon je tak 40% oproti novemu PC = coz je 1.rok!!
Nevis-te prosimTe-Vas cim to tedy muze byt??
Diky moc !!
Nazdar lidi byl bych rad kdyby mi nekdo poradil . za odpovedi (rady) vam moc dekuji.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Na tu teplotu zkuš TAT či CoreTemp. Sleduješ u Speedfanu teplotu CORE??!A ne jen CPU?...Zkuš třeba dané programy odinstalovat a pak znova instalovat,či zkuš CPU podtaktovat,co to bude dělat...zda bude výkon ještě menší,či se to zlepší....
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- mirda007
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Teploty P D820 ...cpu......
tak CoreTemp. mi nejede uz se tady na foru o tom neco psalo ze P..D ho nezvladnou !!
A Taktovat=podtaktovavat bohuzel neumim na to su lama !!!
(
sledovani u Speedfanu teplotu CORE?? nevim kde !!
Mne ukazuje Speedfan 5 ukazatalu 4.x Temp a 1x HDD a jsou to az na 3-ku nejake blaboly coz nevim proc !!
Temp 1 -55'C (Kravina a nevim proc)
Temp 2 -2'C (Kravina a nevim proc)
Temp 3 +38'C Tohle je jasny Teplota CPU
Temp 4 0'C (Kravina a nevim proc)
HDD +32'C teplota HDD taky jasny
Core nevim kde by melo byt !!! cim to muze byt ze mi to tak ukazuje !!
Ani u Everest Ultimate mi to neukaze teploty jine nez HDD a CPU nevim kde je chyba jestli na desce nejsou cidla ???
Takze teplotu Core nevim kde najit ??
cPU NESTOUPLO NIKDY PRES 55 PRI RENDEROVANI Z KAMERY BYL MAX 55.
aLE VYKON OPROTI NOVEMU pC JE V HAJI !!
Na reklamaci ten vykon asi nebude vid ?? to by asi neuspelo a byl bych asi za vetsi lamu nez jsem vid ??
To vis stve mne to moc tehda komp za 32.tis a ted vykon tak 8.tis Pc !!
Z kamery delam moc ale ted se to ani neda trva to dlouho jak p.......
No nic snad se to nejak vyresi i kdyz nevim ....??
(
ale diky koc !!!
temp Core?,
reklamace vykonu ??
Amigo !!
A Taktovat=podtaktovavat bohuzel neumim na to su lama !!!
sledovani u Speedfanu teplotu CORE?? nevim kde !!
Mne ukazuje Speedfan 5 ukazatalu 4.x Temp a 1x HDD a jsou to az na 3-ku nejake blaboly coz nevim proc !!
Temp 1 -55'C (Kravina a nevim proc)
Temp 2 -2'C (Kravina a nevim proc)
Temp 3 +38'C Tohle je jasny Teplota CPU
Temp 4 0'C (Kravina a nevim proc)
HDD +32'C teplota HDD taky jasny
Core nevim kde by melo byt !!! cim to muze byt ze mi to tak ukazuje !!
Ani u Everest Ultimate mi to neukaze teploty jine nez HDD a CPU nevim kde je chyba jestli na desce nejsou cidla ???
Takze teplotu Core nevim kde najit ??
cPU NESTOUPLO NIKDY PRES 55 PRI RENDEROVANI Z KAMERY BYL MAX 55.
aLE VYKON OPROTI NOVEMU pC JE V HAJI !!
Na reklamaci ten vykon asi nebude vid ?? to by asi neuspelo a byl bych asi za vetsi lamu nez jsem vid ??
To vis stve mne to moc tehda komp za 32.tis a ted vykon tak 8.tis Pc !!
Z kamery delam moc ale ted se to ani neda trva to dlouho jak p.......
No nic snad se to nejak vyresi i kdyz nevim ....??
ale diky koc !!!
temp Core?,
reklamace vykonu ??
Amigo !!
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jakou máš verzi Speedfanu?Od verze 4,30 ukazuje teplotu CORE,tedy jaká je teplota v jádru CPU,což je pro tebe to nejdůležitější.
Zkuš wokna reinstalnout.Jestli máš možnost,tak na jiný disk,abys zbytečně nemusel vše instalit,kdyby to tím nebylo
Zkuš wokna reinstalnout.Jestli máš možnost,tak na jiný disk,abys zbytečně nemusel vše instalit,kdyby to tím nebylo
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- mirda007
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Pokles vykonu ....
cauky!!
Speed fan mam verzi 4.31.0.162 ale nikde jsem nenasel tu teplotu CORE ?? kde by mela byt ??
Viz vyse mam popsane jak mi speedfan ukazuje teploty ale Temp1+2+4 ukazuje blaboly a taky nevim proc!!
Wokna jsem nainstaloval na novy disc a minimalni zlepseni takze uz opravdu nevim
ale diky Vam moc za rady
Jsou jeste lidi co poradi a to si vazim
dikec !!
Treba jeste neco nekoho napadne cim ,jak, proc ....to muze byt !!
Teplota Core kde plis ji najdu "!!
Mirda007
Speed fan mam verzi 4.31.0.162 ale nikde jsem nenasel tu teplotu CORE ?? kde by mela byt ??
Viz vyse mam popsane jak mi speedfan ukazuje teploty ale Temp1+2+4 ukazuje blaboly a taky nevim proc!!
Wokna jsem nainstaloval na novy disc a minimalni zlepseni takze uz opravdu nevim
ale diky Vam moc za rady
Jsou jeste lidi co poradi a to si vazim
dikec !!
Treba jeste neco nekoho napadne cim ,jak, proc ....to muze byt !!
Teplota Core kde plis ji najdu "!!
Mirda007
- socket
- Začátečník

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mirda007
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jj jar rikas opravdu mi TAT/CoreTemp nejede
(
a proc speedFan ukazuje blabol az na Temp3)kde je ok) nevim !!
a proc speedFan ukazuje blabol az na Temp3)kde je ok) nevim !!
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mirda007
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tim padem se ale stejne nevyresi otazka proc mi klesl ten vykon Pc jestli teplotami ( ( coz uakzuje OK jak SpeedFan Temp 3 +38'C, tak Everest Ultimate tez +38'C ) , ale pokles vykonu na 1/3 od noveho PC pred rokem a nebo na polovinu za posl.cca 4.mesice )) nebo je to necim jinym !!???
Teploty podle programku OK
jen Core teplotu nevim kde najit protoze Temp 3 je podle udaju teplota CPU
ale vykon je v haji !! a ze byl GUt!! kdysi
Teploty podle programku OK
jen Core teplotu nevim kde najit protoze Temp 3 je podle udaju teplota CPU
ale vykon je v haji !! a ze byl GUt!! kdysi
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Neřeš tady pořád teploty a zkuš udělat reinstal.Vím,je to sice nepříjemné dělat a toto u mě vždy zabralo,když byl pokles výkonu.Jak jsem psal,zkuš to prvně udělat na jiný disk atd,aby jsi zjistil,že je to tím či ne.
Na nějaký řešení teplot pořád u kašli.Když šáhneš na chladič a je studený,je to chyba,když na něj šáhneš a neudržíš ruku,je to taky chyba.Co je mezi tím,tak jde
Na nějaký řešení teplot pořád u kašli.Když šáhneš na chladič a je studený,je to chyba,když na něj šáhneš a neudržíš ruku,je to taky chyba.Co je mezi tím,tak jde
- SWE
- Začátečník

- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
hmm tak to mam potom v case teplotu 55CSWE píše:Ta teplota, kterou SpeedFan oznacuje jako "System" a vy jako "chipset" neni teplota chipsetu ! Tam zadne cidlo neni. Je to cidlo umistene nekde na desce, ale neni to v chipsetu ! V podstate, se primhourenyma ocima, by se to dalo brat jako teplota v case...
- SWE
- Začátečník

A kolik ma CPU ?vindy píše:hmm tak to mam potom v case teplotu 55CSWE píše:Ta teplota, kterou SpeedFan oznacuje jako "System" a vy jako "chipset" neni teplota chipsetu ! Tam zadne cidlo neni. Je to cidlo umistene nekde na desce, ale neni to v chipsetu ! V podstate, se primhourenyma ocima, by se to dalo brat jako teplota v case...