První zkušenosti a postřehy HP nx7300

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

První zkušenosti a postřehy HP nx7300

Příspěvek od D.U.K.E. »

Tento notebook vlastním teprve 3 dny, takže opravdu jen mé osobní zkušenosti a postřehy - třeba o něm někdo uvažuje a bude se mu to hodit.
Notebook mě vyšel lehce pod 20000 kč i s DPH a to v konfikuraci:
Intel Core Duo 2450 (2*2Ghz,2MB L2,533FSB,31W), 2GB DDR2 Ram 667 DualCH,120GB HDD SATA,WIFI,Bluetooth 2.0,grafika GMA 950 224 MB sdílených, baterka 6ti článek.

Pokud notebook koupíte bez OS respektive s FreeDOSem, tak vás čeká trápení s ovladači, HP žádné nedodává na CD, spolehnou se budete muset na web. To by nebyl až tak problém, ovladače tam jsou a perfektně rozčlěněné podle modelových řad a to je kámen úrazu...ne podle modelů, ale podle modelovýcjh řad, jen řada nx7300 má asi 9 různých variant a odlišnými vnitřnostmi, takže nejlépe je si prvně přesně zjistit co mám zrovna ten váš uvnitř. Samotná instalace XP je nejlepší řešit vypnutím Naitive SATA nebo vytvoření si své vlastní instalačky XP pomocí aplikace nLite(návod zde http://barbone.tsbohemia.cz/?stiid=6509 ... r=0&akce=D), která potřebné SATA drivery integruje na instalační CD.

Samotný NB má solidní, managerský design, prostě narozdíl od některých jiných značek nebudí dojem levné plastové hračky...vlastnost, která mě velmi příjemně překvapila je jeho tichý, ale velmi tichý chod, ale to bude asi tím, že jsem předtím měl Acer a Asus a to byl takovej kravál, že vždy na přednáškách jsem lidi okolo tím hlukem obtěžoval....
Dalším pozitivem je výdrž baterie - asi mi to nebudete věřit,ale dal jsem 4:45 a když jsem jedno jádro vypl v biosu tak to šlo přes 5 hodin.

Trochu naopak zamrzí absence čtečky paměťovách karet, někomu možná bude vadit nepřítomnost web kamerky. Jinak porty jsou standart - 3*USB, IEEE1394,VGA, TV-out není.
Jako slabší hodnotím i displej, hodně ,pří jen trochu větších úhlech, zkresluje podání barev.
Samozřejmě, na tomto NB si horko těžko zahrajete, ALE získáte notebook v bussiness třídě, velice mobilní - 2.54kg, u kterého lze očekávat, že něco vydrží, že se jen tak neopotřebuje. Ono, stejně, pořizovat NB primárně na hraní, je tak trochu útopie.....
Já osobně ho mohu jen doporučit, jistě na webu nalezne hned několik kazů ntebooků od HP, ale to se na každou značku něco najde....vřele mohu tento NB doporučit těm, co chtějí solidně vypadající NB, s dobrým výpočetním výkonem a výdrží.
gersa
Začátečník
Začátečník

Re: První zkušenosti a postřehy HP nx7300

Příspěvek od gersa »

D.U.K.E. píše: Notebook mě vyšel lehce pod 20000 kč i s DPH a to v konfikuraci:
Intel Core Duo 2450 (2*2Ghz,2MB L2,533FSB,31W), 2GB DDR2 Ram 667 DualCH,120GB HDD SATA,WIFI,Bluetooth 2.0,grafika GMA 950 224 MB sdílených, baterka 6ti článek.
Muzes mi plz rict, kde jsi ho koupil? Je to jeden ze zhavych kandidatu
pripadne jeste proc jsi se rozhodl pro tento porcesor a ne variantu s CPU T5500
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.U.K.E. »

koupil jsem ho v TSBohemia, stál 18888 vč. DPH + cca 975 vč. DPH další 1GB RAM.
S tím procesorem asi tak-T5500 je sice C2D, ale já 64bit nepotřebuji, T5500 je prakticky nejslabší C2D (když opomeneme ořezané verze T5200). L2 mají stejnou, FSB má C2D lepší 667 vs 533, ale říkal jsem si, že ten rozdíl ve frekvenci to srovná ve prostěch CD....1.66 vs 2.0
gersa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gersa »

A pamet ti montovali primo v TS nebo jsi to zrobil sam?
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.U.K.E. »

sám, tohle ani není na porušení záruky.....
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“