2 Hdd (Sata) a 2 OS (ME,XP) = není nabídka výběru OS

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Nil
Začátečník
Začátečník

2 Hdd (Sata) a 2 OS (ME,XP) = není nabídka výběru OS

Příspěvek od Nil »

Čau vyskytl se mě takový menší problem se kterým si už nevím rady! Měl jsem 80Gb Hdd ke kterému jsem si dokoupil nový 320Gb! Na starém jsem měl Win Xp, ty jsem znova nainstaloval na nový Hdd. Starý jsem zformátoval a nahrál Win ME. Instalace jsem prováděl každou zvlášť a když jsem zapojil oba hdd naráz v očekávání že se mi objeví tabulka s výběrem OS tak automaticky začal nabíhat Win XP!

Proto se Vás chci zeptat jestli nevíte jak tu tabulku zprovoznit!!

Díval jsem se do BIOSu jestli tam néni nějaká "vychytávka" ale nic jsem nenašel a instalace dvou OS na jeden disk se mi už nechce dělat (už mám docela zajeté XP :D ) A trávit pulku dne s instalací Win je na nic :(
Oba disky jsou v SATA provedeních a napojené jsou na základní desku Asus A7N8X-E Deluxe Díky za rady
Seraphin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Seraphin »

Nejlepsim resenim by bylo nainstalovat grub zavadec a tomu podstrcit system z druheho disku. Jinak myslim ze i xpcka maji konfiguraci pro toto primo ze systemu (nastaveni systemu v ovladacich panelech a tam pohledat)
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Čau ten grub zavaděč se dodává k linuxu ne?To nevadí že mám windowsi? Jinak v ovládacích panelech jsem prolezl všechno ale nic co by souviselo se startem win.
Tak mě napadá jestli by nestačilo dát do Boot.ini nějaký příkaz který by ten výběr OS aktivoval
Seraphin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Seraphin »

XPcka maji nekde schovanou nabidku s tim jak dlouho system ceka pri vyberu dalsich systemu, jde tam i upravovat konfigurak. Bohuzel ti neporadim kde, jedu na vistach.
Jinak grub sice soucasti linuxu je, ale to neni duvod proc ho nepouzit (;
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

tak jsem z kamasi stáhl grup, přesnějc grub-0.97 ale jaksi nevím jak dál :? Když jsem ho rozbalil nenašel jsem nic co by se dalo spustit jen poznámkové bloky. :x
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Seraphin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Seraphin »

To uz radeji acronis os selector, sice placeny, ale kvalitni ...
Kazdopadne grub se musi nahrat prez nejaky instalator, nejaka dokumentace k tomu byt musi ...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“