"neviditelný" druhý hdd ve win xp

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
dandyx
Nováček
Nováček

"neviditelný" druhý hdd ve win xp

Příspěvek od dandyx »

mám druhý harddisk Seagate, 250 GB, který jsem měl delší dobu připojený přes SATA II, na něm dvě partiton I: a H: fungoval myslím, bez problémů. Před týdenm jsem měl problém s počítačem, musel jsem jej dát do opravy (konkrétně šlo o vdný zdroj), proto tento druhý hdd vyjmul. Nyní jsem jej připojil zpátky, nicméně ve win xp není vidět. Je opět zapojen přes SATA II, v tray je klasická zelená ikonka "bezpečně odebrat zařízení ST3250620A" (předtím tam bylo i diskové jednotky I:,H:), nicméně ve složce tento počítač je nemůžu najít, zástupce na soubory ležící na něm také nefungují.. Ve Správci disků je také vidět není.
Zkoušel jsem také zapojení přes SATA, disk se opět ve win nenačetl. Přitom při startu pc, v biosu vidět je, když jsem zkoušel live cd linuxu, můžu se na něj také v klidu dostat a všechna data tam jsou.
Byl bych vděčný za každý nápad, nerad bych přeinstalovával win :(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: "neviditelný" druhý hdd ve win xp

Příspěvek od Dzin »

dandyx píše:mám druhý harddisk Seagate, 250 GB, který jsem měl delší dobu připojený přes SATA II, na něm dvě partiton I: a H: fungoval myslím, bez problémů. Před týdenm jsem měl problém s počítačem, musel jsem jej dát do opravy (konkrétně šlo o vdný zdroj), proto tento druhý hdd vyjmul. Nyní jsem jej připojil zpátky, nicméně ve win xp není vidět. Je opět zapojen přes SATA II, v tray je klasická zelená ikonka "bezpečně odebrat zařízení ST3250620A" (předtím tam bylo i diskové jednotky I:,H:), nicméně ve složce tento počítač je nemůžu najít, zástupce na soubory ležící na něm také nefungují.. Ve Správci disků je také vidět není.
Zkoušel jsem také zapojení přes SATA, disk se opět ve win nenačetl. Přitom při startu pc, v biosu vidět je, když jsem zkoušel live cd linuxu, můžu se na něj také v klidu dostat a všechna data tam jsou.
Byl bych vděčný za každý nápad, nerad bych přeinstalovával win :(
Máš SP na XP?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
dandyx
Nováček
Nováček

Příspěvek od dandyx »

to jsem zapomněl uvést, samozřejmě ano, mám WIN XP Prof. SP2.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

dandyx píše:...
Oddíl(y) na HDD Seagate 250GB máš nastaveny jako aktivní?
dandyx píše:.Zkoušel jsem také zapojení přes SATA...
SATA driver tam máš?
V BIOSu SATA řadiče je HDD vidět?
dandyx
Nováček
Nováček

Příspěvek od dandyx »

Shit píše:
dandyx píše:...
Oddíl(y) na HDD Seagate 250GB máš nastaveny jako aktivní?
dandyx píše:.Zkoušel jsem také zapojení přes SATA...
SATA driver tam máš?
V BIOSu SATA řadiče je HDD vidět?

1/ jak přesně mohu nastavit oddíly jako aktivní?
2/jistě, mám, primární hdd je také SATA. navíc připomínám, že před vypojením jsem měl ten ruhý hdd normálně zapojený. win se nepřeinstalovávaly, neměníly. NAvcí, když si otevřu ve Správci zařízení ten řadič, je vidět, že jsou tam zapojena dvě zařízení. Jedním z nich je ten primárná hdd, druhým zřejmě ten, který ovšem jinak jako diskové odíly nevidím.
3/ano
dandyx
Nováček
Nováček

Příspěvek od dandyx »

to je fakt tak neřešitelný problém? =\
aspoň bych potřeboval vědět, jestli nemůžu v těch win spustit nějaké "prohlížení obsahu", nebo "automatické přehrání" toho disku, připojeného přes Sata II. Dříve, když jsem při spuštěných Win zapojil kabel Sata II, ten disk se načetl, proběhlo prozkoumání, přehrání obsahu a pak se mi otevřela nabídka "Co chcete udělat", podobně, jako když připojím třeba usb flashku. Nyní se mi jen v tray obejví zelená ikonka, na kterou když kliknu, zobrazí se mi jen "Bezpečně odebrat ST3250620AS"
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja »

tak na prave tlacitku tento pc klikni spravovat, pak jdi na spravu disku v uložišti, amel bys videt hdd
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
dandyx
Nováček
Nováček

Příspěvek od dandyx »

Haveja píše:tak na prave tlacitku tento pc klikni spravovat, pak jdi na spravu disku v uložišti, amel bys videt hdd
to už jsem také psal, ten disk, ani jeho dva odíly tam prostě vidět nejsou.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“