Asus A8V /Deluxe (VIA K8T800 Pro) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Asymetric
Nováček
Nováček
Bydliště: Praha, Bechyně, Týn nad Vltavou, České Budějovice a všude kam vedou koleje

Příspěvek od Asymetric »

Omlouvám se, že to píšu sem, ale do bazaru mě ještě nepustí. Mám zájem o tuto desku ve verzi Deluxe a v revizi vyšší než 2.0. Kdyžtak pošta.
twtw
Nováček
Nováček

problem s bootovani

Příspěvek od twtw »

Ahoj. Mam problem. Mam dosku Asus A8V Deluxe. kupil som novu SATA dvd napalovacku aby som sa zbavil IDE kablov v bedni. No dnes som zistil, ze nemozem bootovat z tejto mechaniky. (z ide som mohol). Bios som pred hodinou flashoval a problem stale pretrvava. Este by som mal upresnit. Pri stlaceni tlacitka F8 pre boot menu nieje mechanika na vyber. V Biose v nastavaniach bootovania nieje takisto na vyber. V com je problem? Da sa nejak riesit? Dakujem.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nastavení SATA řadiče VT8237 máš jaké? Vidí tu mechaniku VT8237?
twtw
Nováček
Nováček

Příspěvek od twtw »

no jaksi nevim :oops: kde to zistim?
twtw
Nováček
Nováček

Příspěvek od twtw »

hej, vidi tu mechaniku a normalne mi funguje, akurat sa z nej neda bootovat. :evil:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pořadí bootování?
twtw
Nováček
Nováček

Příspěvek od twtw »

mam nastavene iba hdd. ale ked chcem zmenit nastavenie mam na vyber len HDD a Floppy, nie dvd napalovacku. ani ked aktivujem boot menu pomocou F8 nieje na vyber. Ale pri starte pc mi pise sata zariadenia a pise hdd a mechaniku. proste pri starte mi vypise, ze tam mam ten disk a tu mecheniku ale nemozem z nej vobec bootovat pretoze ani nemam moznost z nej bootovat, lebo to nikde nemam na vyber a ani sa to nikde neda nastavit...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

twtw píše:mam nastavene iba hdd. ale ked chcem zmenit nastavenie mam na vyber len HDD a Floppy, nie dvd napalovacku. ani ked aktivujem boot menu pomocou F8 nieje na vyber. Ale pri starte pc mi pise sata zariadenia a pise hdd a mechaniku. proste pri starte mi vypise, ze tam mam ten disk a tu mecheniku ale nemozem z nej vobec bootovat pretoze ani nemam moznost z nej bootovat, lebo to nikde nemam na vyber a ani sa to nikde neda nastavit...
A volba v bootování není něco jako VIA_RAID, VIA_SATA, VIA_IDE?
twtw
Nováček
Nováček

Příspěvek od twtw »

je tam iba:
1st floppy drive
VIA VT6420 1st HDD
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

twtw píše:VIA VT6420 1st HDD
:wink:
twtw
Nováček
Nováček

Příspěvek od twtw »

no ale to je HDD. ked to zvolim spusti sa mi boot loader a potom system... Ale preco tam nemam na vyber aj machaniku? :/
JaJaToR
Nováček
Nováček

Příspěvek od JaJaToR »

Nevite nahodou kde se da v biosu zmenit nasobic sbernice HT? Pripadne ma nekdo este zkusenosti s taktenim na teto desce? Mam opterona 144 a kdyz jede na vic jak 2.51 (9x279) tak to je nestabilni.
Opteron 144 @ 2.51, ASUS A8V deluxe,RAM 2 GB DDR, HDD 250 GB, 6600GT
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“