Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATA - super

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Belgarion píše:Tak jsem se také stal majitelem tohoto disku! A zas tak úplně se vším co tu bylo napsáno nesouhlasím. Zatím jsem neměl čas pořádně ho otestovat, mám jen jeden průběžný výsledek v sandře 36000! Až ho pořádně prubnu hodím sem výsledky! Zatím mi na disku vadí docela velká hlučnost. Při nabíhání do Windows(které je opravdu velmi rychlé nějakých 35s) je poměrně hlučný. Holt se za rychlost musí zaplatit. Budu to muset ještě trošku doladit s feature tool...Další věcí která mi maličko vadí je že pokud jsem volně ve Windows tak disk často hrabe-slyšitelně. To se mi s WD ani s 7200.7+ nestávalo. Jinak hlučnost při ''hrabání'' je srovnatelná s 7200.7+ ale jde o hutnější zvuky. Teplota je poměrně solidní...
Tak zatím! :wink:
Zkus ho nešroubovat napevno k casu. Ale dej ho na dno na měkkou podložku.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Butch píše:
Belgarion píše:Tak jsem se také stal majitelem tohoto disku! A zas tak úplně se vším co tu bylo napsáno nesouhlasím. Zatím jsem neměl čas pořádně ho otestovat, mám jen jeden průběžný výsledek v sandře 36000! Až ho pořádně prubnu hodím sem výsledky! Zatím mi na disku vadí docela velká hlučnost. Při nabíhání do Windows(které je opravdu velmi rychlé nějakých 35s) je poměrně hlučný. Holt se za rychlost musí zaplatit. Budu to muset ještě trošku doladit s feature tool...Další věcí která mi maličko vadí je že pokud jsem volně ve Windows tak disk často hrabe-slyšitelně. To se mi s WD ani s 7200.7+ nestávalo. Jinak hlučnost při ''hrabání'' je srovnatelná s 7200.7+ ale jde o hutnější zvuky. Teplota je poměrně solidní...
Tak zatím! :wink:
Zkus ho nešroubovat napevno k casu. Ale dej ho na dno na měkkou podložku.
A myslíš že se uchladí! Ty ho máš položený celou spodní plochou na podložce. Nebo mu necháváš uprostřed podložky volno? Mám obavy aby se uchladil. Zespoda se docela hřeje...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

je na dvou páscích(z podložky pod myš).
Takže celou plochou ne. Jen okrajema cca 1 cm.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Butch píše:je na dvou páscích(z podložky pod myš).
Takže celou plochou ne. Jen okrajema cca 1 cm.
Dobrá tak já to vyzkouším a napíšu! Zatím... :wink:
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Tak po trošce testování: předběžné výsledky! O víkendu doplním...v PC marku 2002-1300 bodů. Disk rozdělen na 3 části. 10G systém 20G hry a zbývajících 123G na filmy a MP3! Překvapila mě sandra u 10G a 20G ukázala solidních 37000, ale pokud jsem testoval 123G ukázala POUHÝCH 22000!!! Rád bych se zeptal jestli je to normální u větších částí mít tak málo. Jinak v Aidě byly výsledky téměř schodné s Butchovými-průměr se pohybuje okolo 47MB/s! V HD Tach 2.7-Radom Access 12,8 ms a průměr se pohybuje okolo 50MB/s! Je to celkem nářez...Také na radu Butche jsem zkoušel disk vyndat z košíku(mám Chieftec) a disk opravdu nebyl slyšet! Pokud v košíku zůstane tak si PĚKNĚ chroupe. Ale zaráží mě jedna věc. Disk KAŽDÝCH deset minut opravdu každých deset minut v pravidelných intervalech vydává podivné zvuky. Nejdřív jsem si myslel že mi to dělala nová DVD-rom, ale byl to omyl! Setkali jste se s tím někdo?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Belgarion píše:Disk KAŽDÝCH deset minut opravdu každých deset minut v pravidelných intervalech vydává podivné zvuky. Nejdřív jsem si myslel že mi to dělala nová DVD-rom, ale byl to omyl! Setkali jste se s tím někdo?
Je to ve FAQ. :wink:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560

bod 2
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Neboj, s tym nie si sam. Tomu zvuku se rika "sawmill" a zposobuje ho auto­maticka kontrola stavu disku. Proste to ty disky delaji a vsimas si to vtedy ked disk "oddychuje" treba ve Win, pri psani textu atd......
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

To znamená, že se toho nezbavím? Ono já mám teď doma docela tichý komp a pokud člověk kouká na filmy je to selkem nepříjemný...jde to nějak vyřešit?
Butch píše:
Belgarion píše:Disk KAŽDÝCH deset minut opravdu každých deset minut v pravidelných intervalech vydává podivné zvuky. Nejdřív jsem si myslel že mi to dělala nová DVD-rom, ale byl to omyl! Setkali jste se s tím někdo?
Je to ve FAQ. :wink:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560

bod 2
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Marian píše:Neboj, s tym nie si sam. Tomu zvuku se rika "sawmill" a zposobuje ho auto­maticka kontrola stavu disku. Proste to ty disky delaji a vsimas si to vtedy ked disk "oddychuje" treba ve Win, pri psani textu atd......
Ale casem to dela stale mene casto, mne to ted udela tak cca 1x denne.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Jiri Drak píše:
Marian píše:Neboj, s tym nie si sam. Tomu zvuku se rika "sawmill" a zposobuje ho auto­maticka kontrola stavu disku. Proste to ty disky delaji a vsimas si to vtedy ked disk "oddychuje" treba ve Win, pri psani textu atd......
Ale casem to dela stale mene casto, mne to ted udela tak cca 1x denne.
Časem-co si pod tím mám představit? Myslíš, že tak do měsíce by to mohlo být lepší?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Belgarion píše:
Jiri Drak píše: Ale casem to dela stale mene casto, mne to ted udela tak cca 1x denne.
Časem-co si pod tím mám představit? Myslíš, že tak do měsíce by to mohlo být lepší?
Po cca mesici to skoro prestalo a ted mi ten zvuk celkem chybi :oops:
Tesim se az si zase zakokrha :wink:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Tak nesu další zkušenosti s tímto diskem...KOKRHÁNÍ cituji Jiřího Draka zatím nepřestalo a objevuje se každých deset minut. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Ale teď k věci. Zapojil jsem do kompu mého starého chudáčka Westerna 4G zkopíroval nějaká data a zase ho odpojil. Ale ejhle windows mi po opětovném zapnutí počítače nenaběhnul. Disk se vždy v jedné chvíli zasek a nešel dál, pouze vydával tošku podobný zvuk jako KOKRHÁNÍ ale tižší. Měl jsem podezření na vadné sektory a taky že joo. Naštěstí jsem měl na disketě prográmek od hitachi který to řeší, ale nebýt jeho musel bych čekat celý týden než bych ho sehnal. Naštěstí se vše v pořádku opravilo. Jen je to nemilé že se to vůbec stalo....také mi widows často hází scandisk před naběhnutím systémučasto právě po zapojení a vypojení disku nebo jiných zařízeni-)pokaždé mu musím domluvit. Nevíte čím by to mohlo být?
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Je ten programek od hitachi niekde na netu? Ked ano tak hod link prosim
Pripadne by si to vedel hodit na net? Aby ani ostatni nehladali tyden
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Belgarion píše:Tak nesu další zkušenosti s tímto diskem...KOKRHÁNÍ cituji Jiřího Draka zatím nepřestalo a objevuje se každých deset minut. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Ale teď k věci. Zapojil jsem do kompu mého starého chudáčka Westerna 4G zkopíroval nějaká data a zase ho odpojil. Ale ejhle windows mi po opětovném zapnutí počítače nenaběhnul. Disk se vždy v jedné chvíli zasek a nešel dál, pouze vydával tošku podobný zvuk jako KOKRHÁNÍ ale tižší. Měl jsem podezření na vadné sektory a taky že joo. Naštěstí jsem měl na disketě prográmek od hitachi který to řeší, ale nebýt jeho musel bych čekat celý týden než bych ho sehnal. Naštěstí se vše v pořádku opravilo. Jen je to nemilé že se to vůbec stalo....také mi widows často hází scandisk před naběhnutím systémučasto právě po zapojení a vypojení disku nebo jiných zařízeni-)pokaždé mu musím domluvit. Nevíte čím by to mohlo být?
zkus si vyplnit podpis - sestavu, nebo nám sem svojí konfiguraci alespoň napiš...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

cože? to jako chcete říct že sou to takovy shity? ja myslel že je to nej disk co je, a jak vidim, tak jestli se mi posere, tak sem v prdeli, jak to vidm, asi si koupim nejakej pomalejsi, kterej se neposere.
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
Zion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zion »

jsou vykonejsi ty SATA verze od PATA ??
chci si koupit Hitachi na PATA.........premyslim, jestli ma cenu koupit radic a radeji SATA.
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

Tak ne, stejne si koupim asi Hitachi, ale jedno mi poradte, Pata už s 8mb cache nikde nemaj a ja s tim sata neumim, zapojim to uplne normalne, ale pak mi poradte co mam delat. Nekde sem čet, že se to Sata musi z diskety k MB nejak nainstalovat, ty ovladače na Sata, ale ja v dosu vubec neumim, pls poradte
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

mooroo píše:Tak ne, stejne si koupim asi Hitachi, ale jedno mi poradte, Pata už s 8mb cache nikde nemaj a ja s tim sata neumim, zapojim to uplne normalne, ale pak mi poradte co mam delat. Nekde sem čet, že se to Sata musi z diskety k MB nejak nainstalovat, ty ovladače na Sata, ale ja v dosu vubec neumim, pls poradte
- pri instalaci win 2k,xp pri startu instalatoru zmacknes F6, instalacni program si vyzada disketu s driverem pro sata (ta by mela byt u zakladni desky od vyrobce)
- pokud disk pridavas do jiz nainstalovaneho systemu, tak windows najde nove zarizeni, natahnes driver z diskety a po restartu uvidis novy disk... asi tak
oldskool pc - xbox - xbox360
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Marian píše:Je ten programek od hitachi niekde na netu? Ked ano tak hod link prosim
Pripadne by si to vedel hodit na net? Aby ani ostatni nehladali tyden
Tady si to můžeš přečíst-)http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ov ... rtId=19013!
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

MaWa píše:
Belgarion píše:Tak nesu další zkušenosti s tímto diskem...KOKRHÁNÍ cituji Jiřího Draka zatím nepřestalo a objevuje se každých deset minut. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Ale teď k věci. Zapojil jsem do kompu mého starého chudáčka Westerna 4G zkopíroval nějaká data a zase ho odpojil. Ale ejhle windows mi po opětovném zapnutí počítače nenaběhnul. Disk se vždy v jedné chvíli zasek a nešel dál, pouze vydával tošku podobný zvuk jako KOKRHÁNÍ ale tižší. Měl jsem podezření na vadné sektory a taky že joo. Naštěstí jsem měl na disketě prográmek od hitachi který to řeší, ale nebýt jeho musel bych čekat celý týden než bych ho sehnal. Naštěstí se vše v pořádku opravilo. Jen je to nemilé že se to vůbec stalo....také mi widows často hází scandisk před naběhnutím systémučasto právě po zapojení a vypojení disku nebo jiných zařízeni-)pokaždé mu musím domluvit. Nevíte čím by to mohlo být?
Tady je...
zkus si vyplnit podpis - sestavu, nebo nám sem svojí konfiguraci alespoň napiš...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“