Nenačtený disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gio
Nováček
Nováček

Nenačtený disk

Příspěvek od gio »

Ahoj,
koupil jsem si nové pc a v něm mám SATA disk 500GB. Rád bych do něj přesunul data ze starého UATAdisku 160GB. Když ale ten starý disk připojím (pripojuji jako SLAVE), pri startu se na prvni obrazovce sice objevi, ale po načtení winXP se v nabídce neobjeví. Navíc se WinXP načítá více než 30 minut. Poradíte někdo?
Gio
gio
Nováček
Nováček

nevíte?

Příspěvek od gio »

poraďte prosím. Za chvilku jdu z práce domů a rád bych to vyřešil.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ten starý disk připojuješ na samostatnou kšandu nebo k nečemu (jiný disk, mechanika) ?

Zkus ho dát samostatně, případně se podívat zda je správně najumperovaný, většinou bývá nálepka na disku jak správně nastavit MASTER/SLAVE, případně CABLE SELECT.
Goldnoob team proud member!
gio
Nováček
Nováček

Příspěvek od gio »

je samostatne a najumpovany je spravne.

Ten druhy (tedy prvni SATA master) je spolecne s dvd mechanikou, tak ji mam zkusit odpojit?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jak může být SATA disk společně s něčím jiným, když se na jeden kabel zapojuje vždy jen jedno zařízení ? :roll:

Správce disků ten ATA vidí ?
gio
Nováček
Nováček

Příspěvek od gio »

takhle jsem to dostal z CzechComputer :-)
ted presne nevim, jestli jsem koukal i do správce disků, ale kazdopádne ho vidí bios i správce zařízení
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

gio píše:takhle jsem to dostal z CzechComputer :-)
ted presne nevim, jestli jsem koukal i do správce disků, ale kazdopádne ho vidí bios i správce zařízení
Tak pokud ho vidíš ve správě disků klikni na ten disk pravym tlacitkem mysi a dej naformatovat.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Uvědom si, že je to nový disk, bez vytvořeného oddílu a nenaformátovaný. Tzn, že po zapojení do kompu jako kdyby nebyl. Zkusil bych správce disků nebo něco jako Partition Magic v DOSu (spouštěcí disketa).
gio
Nováček
Nováček

Nenačte se starý disk, ne ten nový

Příspěvek od gio »

Pánové, nenačítá se ten stary, na kterém mám data. Formátováním se mi smažou, že? Při instalaci win tam oddíl je.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Píšeš, že máš samotný disk připojený na samotné kšandě a máš ho nastavený jako SLAVE. Co ho takhle zkusit na Cable Select?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ideálně na konec kšandy a jako Master, případně CS.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“