Výběr APčka v režimu klient

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Výběr APčka v režimu klient

Příspěvek od Billy Bob Bean »

Zdravim. Mám takovej dotaz. Po dědině je udělaná Wi-Fi síť díky které jsou všichni připojení na net. V PC mám wifi kartičku. De o to, že teď mám 3 počítače a všechny by chtěly internet :D . Chtěl jsem koupit APčko se switchem, nejakej asus. Ale po přečtení článku "Rozviňte svůj internet ..." nevim co koupit. V čelánku použité APčko neumožňuje příjmat wifi a posílat ho po lance dál. Je to tak u každáho zařízení a je na to potřeba něco speciálního nebo jsem to jen blbě přečetl? -> prostě potřebuju něco co bude napíchnutý na tu velkou wifinu a potom to půjde dál po UTP k počítačům.

edit: TAk jsem zjistil, že potřebuju něco co umí režim klient. A v lepším případě by to mohlo mít aji router pro 4 počítače.

Díkec za rady.
vas
Nováček
Nováček

Příspěvek od vas »

Předně se zeptej správce té sítě co ti doporuči, ať pak něco nekoupiš a on ti to nehodi na hlavu. Jinak nic nezkazíš Ovisem wl-5460ap http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UD0UBALQ je to asi nejpoužívanější zařízení pro tyto účely
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od pikoto »

Hm nj ale jako asi budeš potřebovat i router ne, pokud chceš připojit i více počítačů....Takže ap za něj router....Takhle by Ti to mělo chodit...Tedy router v případě že poskytovatel ti prodává jednu linku...pro jeden PC...Pak switch nic neřeší..
Notas...))
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

mužu se zeptat je toto wifi dobrý popřípadně jaky byste doporučovaly ale ne nějaky drahy potřebuju ho tak aby bylo schpní dosahnout 60m ale stim že mu bude vadit jedna zet a pak volní prostředí a pak asi tři zdi jestli chapete
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ..

Příspěvek od shadow »

pikoto píše:Hm nj ale jako asi budeš potřebovat i router ne, pokud chceš připojit i více počítačů....Takže ap za něj router....Takhle by Ti to mělo chodit...Tedy router v případě že poskytovatel ti prodává jednu linku...pro jeden PC...Pak switch nic neřeší..
ten ovislink to umí v rámci tzv. WISP režimu sám o sobě, kdy zařízení přijímá signál od jiného AP, ale současně funguje jako AP pro další PC, stačí zapnout tzv. "Universal Repeater Mode". Vlastně jde pak o takový repeater, ale s funkčním NAT. Ale záleží na použitém firmware.

2 BBS: to bude klasické wifi v pásmu 2.4GHz? No, každopádně něco s dostatečně výkonnou anténou, protože 60 m + zdi, to už je dost daleko... asi ten výše uvedený Ovis s nějakou výkonnou externí anténou by mohl stačit, ale záleží i na tom AP a jak vysílá. I když nevím, jak ty celkem 4 zdi... zda to nebude až příliš...
show must go on..
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

abch řek pravdu mi mame naproti visílač wifi a to by bilo pak jen přes jednu zed a ten visílač je od obou asi 35 nebo 40 mozna 60m ale nevim jak se na ni připojit jako viužít jí abych ohnul tim signal psal jsem taky tady pro podrobnějsí popis http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=104632
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Příspěvek od Billy Bob Bean »

Nakonec mám tohle: http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55483. Mělo by to umět zhruba to co ten ovis. Neví někdo jak to nastavit, když znám ESSID, svou IP, IP brány a svou MAC? Zatím jsem rád, že jsem přišel na to jak rozchodit router, atk aby mi z jednoho PC šel internet do dalších strojů.
Dík, za případné rady budu rád.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“