SMART disku Hitachi

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Brzda
Začátečník
Začátečník

SMART disku Hitachi

Příspěvek od Brzda »

Co rikate na tenhle vypis ze smartu. Je disk OK? Uz je pouzivany.

Obrázek
Obrázek
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Vypadá v pohodě.
Jestli ho chceš ověřit důkladně, tak v HDTune pusť test povrchu, jestli jsou všechny sektory čitelné. Během testování občas sleduj Raw read error rate a Seek error rate, jestli jsou 0. Nenula znamená že disk má trochu potíže se čtením. Po testování se podívej na Reallocated event / sector a Pending sector, jestli jsou stále 0, když ne, disk je na odchodu.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

cus. Psal sem svuj problem uz sem : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=103353
ale naprosto z nepochopitelnejch duvodu nechapu proc mi to lockli a mam to napsat sem, kdyz jedina spojitost je stejnej vyrbce disku... takze muj problem : desku mam Asus P5N32-E SLI+, disk je Hitachi T7K250 250 gb SATAII. Docela rad bych vedel teplotu disku + smart informace, jenze SpeedFan, Everest Ultimate ani HD Tune mi zadnej disk nenajdou. SMART mam v BIOSu povolenej, takze typuju ze mi to asi blokujou nejak Windows Vista (Ultimate). Nesetkal ste se s tim nekdo?

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Drings
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drings »

blazen píše:cus. Psal sem svuj problem uz sem : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=103353
ale naprosto z nepochopitelnejch duvodu nechapu proc mi to lockli a mam to napsat sem, kdyz jedina spojitost je stejnej vyrbce disku... takze muj problem : desku mam Asus P5N32-E SLI+, disk je Hitachi T7K250 250 gb SATAII. Docela rad bych vedel teplotu disku + smart informace, jenze SpeedFan, Everest Ultimate ani HD Tune mi zadnej disk nenajdou. SMART mam v BIOSu povolenej, takze typuju ze mi to asi blokujou nejak Windows Vista (Ultimate). Nesetkal ste se s tim nekdo?
Cau no mně taky ne mam taky vistu ultimate a neukaze mi to nikde teplotu disku zkus disk v jinym PC.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

No u taty v PC (WIndows XP) se ukaze v pohode. Ale urcite to blokujou Visty, ptz v tom tovarnim nastroji (nejak Hitachi Feature Tool) se ta teplota ukaze ...

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Drings
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drings »

Nj takze sto pro to delal ty visty ,ale jak to povolit aby to ukazovalo?? :D hele zkus se zeptat v rubrice Operační systémy Microsoft.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SMART disku Hitachi

Příspěvek od Highlander »

Brzda píše:Co rikate na tenhle vypis ze smartu. Je disk OK? Uz je pouzivany.

Obrázek
Obrázek
je to uplně normalní ... disk je naprosto ok ;)
Gling-glo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gling-glo »

A čo hovoríte na tento výpis?
Obrázek

Zaujímal by ma predovšetkým váš názor na položku "Reallocated Sector Count" a "Reallocated Event Count". Včera mi to skočilo zo 7 na 8. Dik
DOSKA: ROG STRIX B550-I GAMING CPU + COOLER:AMD Ryzen 5 5600X + Noctua NH- C14S RAM:2x16GB, 3600MHz CL16 Kingston Fury Renegate HDD: WD black SN850 1TB VGA:Gainward RTX 3080 CASE + ZDROJ: Lian Li TU150WA+Corsair SF600 MONITOR:Alienware AW3423DWF
Gling-glo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gling-glo »

Any Idea?
DOSKA: ROG STRIX B550-I GAMING CPU + COOLER:AMD Ryzen 5 5600X + Noctua NH- C14S RAM:2x16GB, 3600MHz CL16 Kingston Fury Renegate HDD: WD black SN850 1TB VGA:Gainward RTX 3080 CASE + ZDROJ: Lian Li TU150WA+Corsair SF600 MONITOR:Alienware AW3423DWF
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Gling-glo píše:Any Idea?
No podle vseho to vypada na realokovane spatne sektory. Event count je k premapovani. Ale nemusi byt notne spatny jen spatne zapsany. Sector je jiz premapovany.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Gling-glo píše:Zaujímal by ma predovšetkým váš názor na položku "Reallocated Sector Count" a "Reallocated Event Count". Včera mi to skočilo zo 7 na 8. Dik
Otestuj to jak jsem tu psal 1. 9. Nebo na to pusť Drive fitness test od Hitachi a dej úplnou kontrolu povrchu. Jestli se budou badsektory množit tak je to na odchodu.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“