určitě není, takový statistiky si dokázu vymyslet taky(navíc jsem žádný takový neviděl, který uvádějí ,že diskům vadi teplota 30C). Bavil jsem se asi cca rok zpátky na jedné výstavě v anglii s bývalým konstrukterem Seagatu a ten mě řekl, že "fámy" jako, že diskům vadí teplota nad 40C jsou naprostý vymyšlený hovadiny. Sám mě řekl,že optimální pracovní teplota disku je mezi 20-50C a pokud v téhle oblasti pracuje ,tak to je naprosto v pořádku a jeho živost se nijak nesnižuje...Tento rozhovor jsem sním vedl asi hodinu a půl a mužu řict,že mě to dokonale přesvedčilo a, že články podobný SHW o discich piše někdo kdo tomu vůbec nerozumí.wector píše:Neni ta teplota až moc nízká? Různě se tu válí ta statistika o poruchovosti za určitý teploty, imho si zbytečně nízko...
Vodní chlazení - obecná diskuze
Moderátor: morke
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=104931 hele lidi kdyby někdo sháněl třeba něco k vodníkovi tak asi tady uděláme nějakou objednávku z cooling.pl a potřebujeme víc zájemců
- Pavel Jakubicek
- Nováček
-
clovek se zepta jak je na tom Viscool a misto odpovedi se docka presmerovani do takle dlouhyho threadu. Takze znovu, lepe a radostneji. Uvazuju o zmene chlazeni a nasel jsem vodnika od firmy Viscool za velice prijemnou cenu. Zajima me hlavne jak je na tom cerpadlo ze setu http://www.viscool.com/?page=prod&pol=22 a jeste jak je na tom tato firma s kvalitou. Jde mi hlavne o ticho, vykon az tak moc nepotrebuju.
///Woyta Co si zkusit projet poslednich cca 5 stranek?
///Woyta Co si zkusit projet poslednich cca 5 stranek?
- Pavel Jakubicek
- Nováček
-
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
blbost ,nekupuj zadny viscoola....kup si normalniho lainga bud D5 nebo DDCPavel Jakubicek píše:tam jsem o cerpadlu v te sade Viscool nic nenasel, jen si stezovali na hlinikovou cast, ale zase to by nebyl az takovy problem vycistit. Preci jenom kazdyho pul roku delam vetsi udrzbu, takze todle by mi az tak nevadilo. Jde mi hlavne o hluk.
- Pavel Jakubicek
- Nováček
-
pekny, vzdyt to stoji stejne nebo skoro stejne jako celej ten komplet. Misto toho abych dal litr za vzduchovy, tak jsem si rikal, ze bych zkusil vodni, kdyz jsem nasel todle za relativne prijemnou cenu. Proto jsem chtel vedet, co se da od Slovaku ocekavat.Highlander píše:blbost ,nekupuj zadny viscoola....kup si normalniho lainga bud D5 nebo DDCPavel Jakubicek píše:tam jsem o cerpadlu v te sade Viscool nic nenasel, jen si stezovali na hlinikovou cast, ale zase to by nebyl az takovy problem vycistit. Preci jenom kazdyho pul roku delam vetsi udrzbu, takze todle by mi az tak nevadilo. Jde mi hlavne o hluk.
- Woyta
- Středně pokročilý
Vzduchove cerpadlo na vodu? To se mi snad zda.
To cerpadlo je malej ponornej Atman o ne velkem vykonu a na 220v.
Vykonem bude sotva stacit blokum Viscool. Blokum Nexxxos ani nahodou.
Nejspis to bude ATMAN AT302 za 200kc. http://www.nasezahrady.cz/index.php?idz ... 2928B53%7D
Hadej proc je asi tak levnej.
Myslis ze lidi si kupujou Lainga jentak pro nic za nic? Ja osobne ho za par dni budu objednavat pro sebe kvuli planovanemu upgradu vodnika a take proto ze uz chci mit cerpadlo na 12v.
To cerpadlo je malej ponornej Atman o ne velkem vykonu a na 220v.
Vykonem bude sotva stacit blokum Viscool. Blokum Nexxxos ani nahodou.
Nejspis to bude ATMAN AT302 za 200kc. http://www.nasezahrady.cz/index.php?idz ... 2928B53%7D
Hadej proc je asi tak levnej.
Myslis ze lidi si kupujou Lainga jentak pro nic za nic? Ja osobne ho za par dni budu objednavat pro sebe kvuli planovanemu upgradu vodnika a take proto ze uz chci mit cerpadlo na 12v.
Naposledy upravil(a) Woyta dne stř 3. říj 2007, 00:10, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- AlesShi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pavel Jakubicek píše:tam jsem o cerpadlu v te sade Viscool nic nenasel, jen si stezovali na hlinikovou cast, ale zase to by nebyl az takovy problem vycistit. Preci jenom kazdyho pul roku delam vetsi udrzbu, takze todle by mi az tak nevadilo. Jde mi hlavne o hluk.
cistit viscoola si urcite uzijes
jako proc ne, chybama se clovek uci...
hlinik do okruhu fakt ne
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel Jakubicek
- Nováček
-
Diky, zustanu u vzduchu a radeji si udelam radost jinym komponentem.Highlander píše:nejde o bloky,ty tedka na pozadani vyrabi z plexi,takze bloky od viscool jsou ok,ale cerpadlo bych rozhodne nebral.AlesShi píše: cistit viscoola si urcite uzijes
jako proc ne, chybama se clovek uci...
hlinik do okruhu fakt ne
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý
Ted jsem si chtel objednat DDC-1T na CM a koukam ze nejsou skladem a dostupnost neznama. OK kouknu jinde a minimalni cenu za kterou jsem je nasel bylo 1900kc.
Nevideli jste je nekde kolem 1600kc?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pokud ja vim, tak na CM se nikdy nemuzes ridit tim co maji napsany u dostupnosti... vzdycky mu napisu na icq a on rekne kdy by to mohlo byt... konkretne laingy bere zvlast cerpadlo a pak zvlast top od alphacoolu a konkretne s alphacoolem trvalo cele prazdniny az do konce zari nez zacal zase vyrabet, ale konecne mam od nej blok doma!Woyta píše:Ted jsem si chtel objednat DDC-1T na CM a koukam ze nejsou skladem a dostupnost neznama. OK kouknu jinde a minimalni cenu za kterou jsem je nasel bylo 1900kc.
- fmx rider
- Začátečník
-
- myom
- Středně pokročilý
je to uplne jedno. zalezi jak se ti to hodi kvuli umisteni radiatoru.matus217 píše:uvažuju že půjdu taky do vodního chlazení, ale pořád mi vrtá hlavou takovou debilní otázka...
na hodně obrázcích od uživatelů jak tady z fóra nebo z ciziny vidím že hodně uživatelů má ventilátory přidělané ke chladiči tak že vzduch tahají z radiátoru, né ho profukují...jak to teda je? co je lepší?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- alfonzito
- Nováček
-
- myom
- Středně pokročilý
ale prd, je to jedno. navic obecne ventilatory produkuji lepsi vykon kdyz vzduch "tlaci". a i kdyby nejake rozdily v prutoku byly, tak by musely byt v radech desitek cfm aby byl nejaky rozdil v teplote vody.
- fmx rider
- Začátečník
-
který z těchto tří bloků je nejvýkonnější ?
1) D-Tek FuZion
2) Thermalright XWB-1
3) Swiftech Apogee GTX
podle testů co dělal Highlander vypadá že je na tom Apogee GTX líp jak fuzion, ale škoda že v testu nebyl thermalright, takže se nemůžu rozhodnout který z nich si obědnám ze zahraničí za pár týdnů...
v okruhu budu mít zapojené jenom radiátory expu čerpadlo a blok...chci abych měl co nejlepší teploty...
takže jaký mají odborníci názor?
1) D-Tek FuZion
2) Thermalright XWB-1
3) Swiftech Apogee GTX
podle testů co dělal Highlander vypadá že je na tom Apogee GTX líp jak fuzion, ale škoda že v testu nebyl thermalright, takže se nemůžu rozhodnout který z nich si obědnám ze zahraničí za pár týdnů...
v okruhu budu mít zapojené jenom radiátory expu čerpadlo a blok...chci abych měl co nejlepší teploty...
takže jaký mají odborníci názor?