Cemu verit pri mereni CPU?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Martin Šrámek
Začátečník
Začátečník

Cemu verit pri mereni CPU?

Příspěvek od Martin Šrámek »

Ahoj kdyz merim pri zatezi (Prime95) utilitkou Intel TAT ukazuje mi to teplotu jader napr: 44/44 ale bios nebo Speed Fan mi ukazuje souhrnou teplotu treba 65 stupnu.
Je mozne aby to byl takovy rozdil? Cemu mam verit, podle jakych teplot zacinaji jadra produkovat prazdne cykly? (Souhrna teplota nebo jednotliva jadra)
Diky vsem za rady.
Intel Core i 7 960
3.33GHz(25x133), cooler Thermalright Ultra-120 eXtreme+Noctua NF-P12-1300,
Asus P6X58D Premium (intel X58), Corsair XMS3 6GB (3x2GB) DDR3 1600MHz 9-9-9-24-1.65V, MSI N570GTX Twin Frozr II OC-1.28GB@820-4200MHz, 2x Samsung SpinPoint F3 - 1TB RAID0+Samsung SpinPoint EcoGreen F4 - 2TB for backup Enermax MODU87+ 600W, LG BD-RE BH10LS30-SATA
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jedině TAT, speedfan i bios berou z čidla na základní desce, TAT to má přímo z procesoru
prázdný cykly se začnínaj vkládat po 85°C
hekrhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekrhy »

jestli cidlo na desce ukazuje 65 stupnu, tak bych tem 44 z TAT moc neveril :) mam taky E6750 a TAT to meri blbe...veril bych nejnovejsimu CoreTempu
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

Já věřim TAT..v klidu je teplota kolem 43..zátěž (hry,orthos) něco pod 55...E6320+scythe samurai z
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
Martin Šrámek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Šrámek »

Dnes jsem zkousel TAT na desce Gigabyte DS3 a hle teplota jader vyssi nez celkove CPU coz je u moji desky asus naopak.
CoreTemp ukazuje 31/34 pri teplote CPU 42 je tohle realne?
Speedfan ukazuje 16/20 Everest taky.
Souhrn vse ukazuje teploty jader hodne nizke mimo CoreTemp.
Intel Core i 7 960
3.33GHz(25x133), cooler Thermalright Ultra-120 eXtreme+Noctua NF-P12-1300,
Asus P6X58D Premium (intel X58), Corsair XMS3 6GB (3x2GB) DDR3 1600MHz 9-9-9-24-1.65V, MSI N570GTX Twin Frozr II OC-1.28GB@820-4200MHz, 2x Samsung SpinPoint F3 - 1TB RAID0+Samsung SpinPoint EcoGreen F4 - 2TB for backup Enermax MODU87+ 600W, LG BD-RE BH10LS30-SATA
hekrhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekrhy »

uz jsem to myslim psal nekde jinde...teplota v jadre musi byt urcite vetsi, nez nekde mimo, kde to meri deska...kdyz ukazuje deska vyssi teplotu nez jadro, je neco spatne :) ja mam v idle podle CoreTempu 33, podle desky 29... a podle TAT, SpeedFanu atd. asi 19, coz je blbost :)
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

U Gigabyte je to složitější. Dříve byla zobrazována teplota na povrchu CPU, s novými BIOSy se začal přičítat nějaký offset, celkově to má jakoby odpovídat teplotě uvnitř procesoru. Je to nepřesný odhad, proto je celková teplota vyšší než skutečná na jednotlivých jádrech.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Pripadne ma napada dalsia moznost.Co tak pod Socketom? Hlavne nikde nie je vobec napisane,co tato teplota u C2D ukazuje,resp. kde je pritomne to cidlo.

Pokial je mi zname (aspon z Asusu P5B) tak dosky Asus by mali zobrazovat tuto teplotu ako geometricky stred procesora.

btw.:
Hlavne je potrebne si povedat,co vlastne ten TAT a CoreTemp (pripadne Everest) ukazuju.Teplota je merana pomocou digitalneho senzora.Viac sa uz dozviete na tomto odkaze: SWH - Digital Thermal Sensor - revoluce v měření teploty

Doplnim Gr8 Viveca: Ano,teplota moze dosiahnut pri digitalnom merani az 85 stupnov celzia.Avsak niektore z novych revizii (a Mobilne CPU) maju tuto hodnotu posunutu az na 100 stupnov C!
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“