NT domain: síťový účet

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
sDoky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

NT domain: síťový účet

Příspěvek od sDoky »

Zdravim, nevite nekdo jak se dela cestovni ucet pro sit...
Kdyz se chci prihlasit nekde v LANce, tak se ze severu nacte profil a muzu pracovat na kteremkoliv pocitaci se svym nastavenim.
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

konzola pro správu uživatelů, vlastnosti účtu a tam máš možnost volby, jestli jde o "roaming" - cestovní účet, nebo lokální... nastavuje se to na serveru
blíž neporadím, momentálně tu server nemám :-)
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
sDoky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sDoky »

D00M píše:konzola pro správu uživatelů, vlastnosti účtu a tam máš možnost volby, jestli jde o "roaming" - cestovní účet, nebo lokální... nastavuje se to na serveru
blíž neporadím, momentálně tu server nemám :-)
no na serveru mi bezi XP, predpokladam ze tam to asi nenajdu, ze budu muset sahnout po 2003kach nebo tak neco...
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

na XP to nerozjedeš... musí to být nejméně Win2000 server
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

sDoky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sDoky »

D00M píše:na XP to nerozjedeš... musí to být nejméně Win2000 server
Okay
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

How to Create and Copy Roaming User Profiles in Windows XP
http://support.microsoft.com/kb/314478

How To Create a Roaming User Profile in Windows Server 2003http://support.microsoft.com/kb/324749
sDoky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sDoky »

VasekB píše:How to Create and Copy Roaming User Profiles in Windows XP

How To Create a Roaming User Profile in Windows Server 2003http://support.microsoft.com/kb/324749
diky chlape
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

TAk jsem se o to pokousel, a na stanici (XP SP2) nemam moznost povolit Cestovni profil. Navic u meho uctu nemam pristupne tlacitko kopirovat. (zkousel jsem to pod jinym uctem DA)
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Geeker píše:

TAk jsem se o to pokousel, a na stanici (XP SP2) nemam moznost povolit Cestovni profil. Navic u meho uctu nemam pristupne tlacitko kopirovat. (zkousel jsem to pod jinym uctem DA)
funguje to jen kdyz mas PC v domene
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

VasekB píše:
Geeker píše: TAk jsem se o to pokousel, a na stanici (XP SP2) nemam moznost povolit Cestovni profil. Navic u meho uctu nemam pristupne tlacitko kopirovat. (zkousel jsem to pod jinym uctem DA)
funguje to jen kdyz mas PC v domene
Mam doma zkusebni W2K server. A PC je v domene.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

já se nechci hádat, ale když jsem doma studoval W2K sever a W2003, tak mi roaming účty šly jenom na serveru, ze stanice to změnit nešlo. ani v práci si ze stanice nezměním typ účtu (a to mám práva admina domény)

VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

D00M píše:já se nechci hádat, ale když jsem doma studoval W2K sever a W2003, tak mi roaming účty šly jenom na serveru, ze stanice to změnit nešlo. ani v práci si ze stanice nezměním typ účtu (a to mám práva admina domény)
pokud nemas zvolen cestovni profil v AD, tak ho na stanici neudelas, to mas pravdu. muzes si jen vybrat ktery z profilu pouzit, pokud mas na stanici vytvorene jak lokalni, tak cestovni.
hlavni je ted druhy odkaz...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

VasekB píše:
D00M píše:já se nechci hádat, ale když jsem doma studoval W2K sever a W2003, tak mi roaming účty šly jenom na serveru, ze stanice to změnit nešlo. ani v práci si ze stanice nezměním typ účtu (a to mám práva admina domény)
pokud nemas zvolen cestovni profil v AD, tak ho na stanici neudelas, to mas pravdu. muzes si jen vybrat ktery z profilu pouzit, pokud mas na stanici vytvorene jak lokalni, tak cestovni.
hlavni je ted druhy odkaz...
Tak jsem s tim trosku laboroval a najednou to zacalo fungovat. Problem je ze puvodni profil na lokalu se mi na server nezkopiroval a po pristim prihlaseni me to automaticky dalo vychozi profil. Takze ted mam plochu plnou "milionu" ikon a to nemluvim o ztrate vsech nastaveni :( Hold chybama se clovek uci.

Kdyby nekdo vedel jak vrati stav profilu do predchoziho stavu budu rad

Obrázek Obrázek
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Geeker píše:Kdyby nekdo vedel jak vrati stav profilu do predchoziho stavu budu rad
pred laborovanim je dobre se prihlasit jako admin a profil si prekopirovanim zazalohovat ;o)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: NT domain: síťový účet

Příspěvek od zombux »

s dovolením exhumace. mám malou síť s doménou. mám uživatele s cestovním profilem, ale potřeboval bych aby se na jednom PC přihlašoval jen jako místní, aby se netahal celý profil po síti. když přepnu ve vlastnostech účtu na tom počítači z cestovního na místní, sice to funguje, ale chová se to jako cestovní profil ve smyslu souborů na ploše atd. ale já bych potřeboval aby to použilo pro daného uživatele jen login a dál se to o data nestaralo. pokud ten profil smažu, znovu se vytvoří jako cestovní což nechci (někde jsem četl že první přihlášení je vždycky jako místní ale to se mi nepotvrdilo). jak z toho ven? díky (doména W2003, na počítači XP Pro)
ignorelist: kremrole a dezoláti
VasekB
Začátečník
Začátečník

Re: NT domain: síťový účet

Příspěvek od VasekB »

musis to zablokovat na tom PC stanice v "local security policies" (gpedit.msc)

http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... S.10).aspx
Disabling Roaming User Profiles on Certain Computers
You can prevent computers from receiving roaming profiles by enabling the Only allow local user profiles policy setting, which blocks roaming profiles from being used on a computer. By default, when roaming profile users log on to a computer, the user’s roaming profile is copied to the local computer. If the user has previously logged on to this computer, the roaming profile is merged with the local profile. Similarly, when the user logs off from this computer, the local copy of the profile, including any changes the user made, is merged with the server copy of the profile.

If you enable the Only allow local user profiles policy setting, the following occurs on the affected computer: When the user first logs on, the user receives a new local profile instead of the roaming profile. At logoff, changes are saved to the local profile. All subsequent logons use the local profile.

If you enable both the Prevent Roaming Profile changes from propagating to the server setting and the Only allow local user profiles setting, roaming profiles are disabled for that computer. These policy settings are in the Computer Configuration\Administrative Templates\System\User Profiles node.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“